Κύπρος

Υπο διάλυση και η Εθνική Φρουρά!


ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Φ!

Στην κυριολεξία βρίσκεται υπό διάλυση η Εθνική Φρουρά και αυτή τη φορά, ούτε σχήμα λόγου είναι, ούτε αντιπολιτευτική υπερβολή! Την τακτική απαξίωσης της ύπαρξης της Εθνικής Φρουράς και γενικά της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εφήρμοσε η κυβέρνηση Χριστόφια από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας, ακολουθεί σε εντατικοποιημένους ρυθμούς, η διάλυση της Εθνικής Φρουράς και η πλήρης αποσύνθεση του στρατεύματος!

Το κεντρικό στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπτωση σύρραξης και το οποίο γνωρίζουμε που βρίσκεται, αλλά δεν θα το αποκαλύψουμε, για να μην κατηγορηθούμε για αποκάλυψη στρατιωτικών μυστικών, βρέθηκε παραβιασμένο και αποψιλωμένο από εξοπλισμό!

Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, τα οποία στο πλαίσιο άσκησης πήγαν για να επιθεωρήσουν το μυστικό κεντρικό στρατηγείο του ΓΕΕΦ, πάγωσαν όταν αντίκρισαν τις χοντρές μεταλλικές του πόρτες παραβιασμένες με οξυγόνο και από μέσα να λείπουν κρεβάτια, γραφεία, συστήματα κλιματισμού, ακόμα και καλώδια απαραίτητα για την λειτουργία του στρατηγείου!

Το πρώτο σοκ διαδέχθηκε το δεύτερο, όταν και πάλι μόνιμα στελέχη του στρατεύματος βρήκαν παραβιασμένες τις πόρτες του μυστικού στρατηγείου του Πυροβολικού και το στρατηγείο λεηλατημένο!

Αρκετοί στην Εθνική Φρουρά διερωτήθηκαν πως έγινε αυτό, αφού και στις δύο περιπτώσεις τα μυστικά στρατηγεία φυλάσσονταν από φρουρά, κάποτε στρατονόμους, κάποτε λοκατζήδες.

Και τότε εξεπλάγησαν για μια ακόμη φορά δυσάρεστα, αφού έμαθαν ότι από τότε που ανάλαβε η κυβέρνηση Χριστόφια τα μυστικά στρατηγεία έπαψαν να φρουρούνται!

Η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία και απ’ ότι πληροφορούμαστε πρόκειται για διαρρήξεις του κοινού ποινικού κώδικα. Αυτό όμως δεν έχει σημασία και δεν είναι παρήγορο, αν βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή εγκληματικά στοιχεία να διαρρήξουν τα νευραλγικής σημασίας στατηγεία.

Το θέμα είναι ότι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε τούρκος ή πράκτορας τους να το κάνει και να γεμίσει τον χώρο με εκρηκτικά ή με κοριούς για να παρακολουθεί τα πάντα!

Το θέμα επίσης είναι ότι η Εθνική Φρουρά σε αποσύνθεση όπως είναι, δεν μπορεί να διαφυλάξει στοιχειωδώς τον εαυτό της!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΛΗΓΜΑ;
Το έγκλημα όμως συνεχίζεται!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το 40% των πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς έχει είτε χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις, είτε έληξε ο χρόνος ζωής του, αλλά δεν έχει αναπληρωθεί!

Ενώ, η πρακτική που ακολουθείται διεθνώς από όλους τους στρατούς του κόσμου, είναι να υπάρχει πέραν του 100% διαθεσιμότητα σε πυρομαχικά, στο δικό μας στρατό υπάρχει μόνο 60% και η κυβέρνηση Χριστόφια δεν δείχνει καμία διάθεση να καλύψει τις απώλειες!

Επίσης, δεν γίνονται παραγγελίες για προμήθεια ανταλλακτικών οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ο λεγόμενος κανιβαλισμός, δηλαδή για να φτιαχτεί ένα οπλικό σύστημα να ξηλώνονται άλλα και φυσικά να καταστρέφονται!

Παράδειγμα τρανταχτό αποτελεί η περίπτωση είδους κράνους, του οποίου η ζωή έχει λήξει και χρειάζεται αναπλήρωση.

Αυτή η αναπλήρωση δεν έγινε ποτέ!

Θα ήταν εγκληματική αμέλεια, αν η ελλείψεις ήταν λιγότερες και σε κάποιους τομείς του στρατεύματος. Επειδή όμως οι ελλείψεις είναι πολλές και σε γενικό επίπεδο, προκαλείται η εύλογη υποψία ότι η Εθνική Φρουρά αφήνεται έρμαιο στον χρόνο και τις ελλείψεις συνειδητά.

Μήπως κάποιοι κάτι ξέρουν περισσότερο από εμάς; Ας πούμε ότι επίκειται κλείσιμο του κυπριακού και θέλουν να εξοικονομήσουν πόρους, για να τους διαθέσουν σε λαϊκιστικές εξαγγελίες δήθεν μέτρων;

Ή μήπως κάποιοι θέλουν μια Εθνική Φρουρά διαλυμένη, έτσι ώστε να προβάλουν το επιχείρημα της δήθεν αδυναμίας μας να αντισταθούμε σε τυχόν επίθεση, για να μας πείσουν ότι είμαστε η αδύνατη πλευρά και να δεχτούμε ότι μας σερβίρουν;

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, έγιναν τριάντα εννέα (39) προσβολές από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σε όλη την Κύπρο!

Προσβολή σημαίνει βύθιση για εικονικό βομβαρδισμό ή εικονικό πολυβολισμό!

Ο αριθμός 39 δεν είναι καθόλου μικρός!

Οι προσβολές έγιναν για να μετρηθούν οι αντιστάσεις και αντιδράσεις μας και για να εξεταστεί αν τα ραντάρ μας μπορούν να παρεμβάλουν εμπόδια στις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Δεν γνωρίζουμε αν τα ραντάρ μας μπορούν να παρεμβληθούν μεταξύ της Κύπρου και των τουρκικών μαχητικών, αλλά πάντως αντιστάσεις μέτρησαν οι τούρκοι και πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι!

Ερώτημα πρώτο: Ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, ένας μαχητής ο ίδιος, γνωρίζει όλα αυτά ή τον παραπληροφορούν οι επιτελικοί του; Είναι διατεθειμένος ο Παπακώστας να συνδέσει το όνομα του και να τον γράψει η ιστορία ως ο υπαίτιος της διάλυσης της Εθνικής Φρουράς;

Ερώτημα δεύτερο: Ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς γνωρίζει για όλα αυτά ή τα έμαθε αργότερα και προσπαθεί να περισώσει ότι περισώζεται; Θα παραμείνει σιωπηλός όπως ο προκάτοχος του ή θα ορθώσει ανάστημα και θα αντισταθεί στην διάλυση του στρατού, του οποίου έχει την τιμή να είναι Αρχηγός;

Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της τουρκικής εισβολής!
πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s