ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κατασκοπευτικό υπερδορυφόρο αποκτά η Τουρκία


 

Η Άγκυρα θα «βλέπει» τα πάντα…

Κοστίζει για την Άγκυρα όσο ένα από τα πρόσφατα εγχώρια κρατικά πακέτα ενίσχυσης μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών η προμήθεια του –τελευταίας τεχνολογίας- δορυφορικού συστήματός της (Gortluk), η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της Τουρκικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) και της Ιταλικής εταιρείας Telespazio.
Με 250 εκατομμύρια ευρώ οι Τούρκοι θα διαθέτουν κατασκοπευτικό δορυφορικό «πακέτο» (sat παρατήρησης εξοπλισμένο με οπτικό αισθητήρα υψηλής ανάλυσης, κέντρου ανάλυσης και δοκιμών –θα κατασκευαστεί στην Τουρκία- και επίγειου κέντρου τεκμηρίωσης που θα ελέγχει την τροχιακή λειτουργία και θα εκτελεί την επεξεργασία των δεδομένων), με δυνατότητα παγχρωματικής απόδοσης στόχων αλλά και συγκέντρωσης απεικονιστικών στοιχείων που θα αφορούν βλάστηση, ορυκτά, ακόμη και υπόγεια ύδατα.


Έτσι, η Τουρκία περνάει σε μία άλλη διάσταση συλλογής πληροφοριών, άμεσων και χρησιμότατων, σε περίπτωση πολέμου με οποιαδήποτε χώρα. Θα έχει μάλιστα και το σημαντικό πλεονέκτημα της συλλογής πληροφοριών από το υπέδαφος, δηλαδή πληροφοριών για οπλικά συστήματα τα οποία βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια, των οποίων την ύπαρξη θα γνωρίζει πλέον και θα μπορεί φυσικά να πλήξει με την ανάλογη ισχύ.
Στο ερώτημα, τι έχει να αντιπαραθέσει η Ελλάδα απέναντι σε ένα τέτοιο σύστημα πληροφοριών, ίσως θα ήταν καλύτερα να απευθυνθούμε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, λόγω της σημαντικότατης περικοπής στρατιωτικών δαπανών στην οποία έχει περάσει –επίσημα- η χώρα μας, μένοντας πίσω στην κούρσα εξοπλισμών εκείνων των συστημάτων που κάνουν αποτρεπτική οποιαδήποτε επιθετική εχθρική ενέργεια. Στον πόλεμο της πληροφορίας με ηλεκτρονικά μέσα, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον αρκετά πίσω, προσφέροντας το στρατηγικό πλεονέκτημα στην Άγκυρα σε περίπτωση που υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Το πότε θα παραδοθεί αυτός ο υπερσύγχρονος δορυφόρος, είναι άγνωστο, αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου την δυναμική επάνω στην οποία θα βασιστεί σε μερικά χρόνια η στρατιωτική μηχανή της γείτονος Τουρκίας.πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s