ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ρωσική ανάλυση για πιθανό πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας.


Κλικάρετε για μεγένθυση

Κλικάρετε για μεγένθυση

 Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (Σελίδα 6).

Το είδαμε στο www.army.gr

 

 

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Λόγω που η σελίδα από τη πηγή «army.gr» κατέβηκε λόγω της ανανέωσης που πρόσφατα έγινε, παραθέτουμε το άρθρο ξανά:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο έχουν δώσει αφορμή για διάφορα σχόλια τόσο στα διεθνή κέντρα αποφάσεων όσο και στα διεθνή Μέσα Ενημερώσεως. Από τις προκλητικές ενέργειες είναι λογικό να υπάρχει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ένταση που υποχρεώνει ακόμη και τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας να προβληματίζονται, να ζητούν αλλαγή γραμμής στην εξωτερική πολιτική και να ζητούν την αποστολή τελεσιγράφων προς το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας.
Η ένταση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αναλυτών διάφορων αμυντικών ινστιτούτων και οργανισμών αλλά και μεγάλων εφημερίδων (και ηλεκτρονικών).

Μεταξύ των διεθνών Μέσων που ασχολούνται με την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι και η ηλεκτρονική εφημερίδα «Πράβδα» της Ρωσίας. Η εφημερίδα κάνει μια ανάλυση νια τα ενδεχόμενο πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας. Την ανάλυση μετέφρασαν διπλωμάτες, οι οποίοι και την ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους.

Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα, λοιπόν, ένας πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει και πάλι από την Κύπρο διότι σε αυτήν (υφαλοκρηπίδα) εντοπίστηκαν πλούσια αποθέματα υδρογονανθράκων.
Ολόκληρη η μεταφρασμένη ανάλυση της «Πράβδα» όπως αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των Ελλήνων διπλωματών έχει ως εξής:

«Στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Στις παλαιές αντιθέσεις, λόγω της Κύπρου, προστέθηκαν καινούργιες, αφού στην ελληνική και στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα εντοπίστηκαν πλούσια αποθέματα υδρογονανθράκων», γράφει η ιστοσελίδα www.pravda.ru.

Η ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι ως το τέλος του 2009 η Τουρκία πρέπει να επιλύσει όλο τα προβλήματα που παρακωλύουν την ένταξη της στην Ε.Ε.. εκ των οποίων το οξύτερο είναι το Κυπριακό.

Στο ρεπορτάζ παρατίθεται δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάρκου Κυπριανού, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, «υποσχέθηκε να συνεχίσει η Κύπρος να παρακωλύει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας», διότι η Τουρκία προσπαθεί να μην επιτρέψει στην Κύπρο να αξιοποιήσει τους ενεργειακούς της πόρους. Επίσης, η ιστοσελίδα αναφέρεται εκτενώς στις έρευνες της Κύπρου με στόχο τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου στην υφαλοκρηπίδα της το 2008-2009 σε συνεργασία με αμερικανική και νορβηγική εταιρείες, περιγράφοντος την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Η ιστοσελίδα σχολιάζει την κατάσταση ως εξής:

«Δημιουργείται η εντύπωση ότι η τουρκική ηγεσία επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί οικονομικά του ενεργειακούς πόρους έχασε τελείως το αίσθημα της πραγματικότητας.
Έτσι στα τέλη Μαΐου του 2009 η Άγκυρα δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία να πραγματοποιήσει έρευνες κοντά στις ακτές της Κύπρου απειλώντας να παρέμβει δυναμικά. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται γιο δύο χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι προτίθενται αποφασιστικά να προχωρήσουν σε γεωτρήσεις στα κυπριακά ή ακόμη και στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Γι αυτό στις 19 Ιουλίου οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα για τις έρευνες των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου πλησίον των ακτών της».
Φυσικό, οι Έλληνες αδελφοί δεν θα αφήσουν τους Κυπρίους μόνους τους αντιμέτωπους με τους Τούρκους. Λαμβάνοντας υπόψη τα αμερικανικά συμφέροντα σε αυτήν την υπόθεση, η έκβαση της νέας διαμάχης είναι ασαφής.

Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η διαμάχη γιο τον διαμοιρασμό των ενεργειακών πόρων δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα και την Τουρκία στον πόλεμο. Η σημερινή κατάσταση δείχνει σαφώς ότι η Δύση και ειδικότερα το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να διευθετήσει τις εσωτερικές διαμάχες των μελών του. Χωρίς να αναφερθούμε σε άλλες χώρες, όπου αναλαμβάνουν τον ρόλο του διαιτητή».
Επίσης, η ιστοσελίδα διευκρινίζει ότι τα αμφισβητούμενα από την Τουρκία ύδατα συνδέονται με τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, καθώς και τα ελληνικά νησιά, των οποίων η ελληνική κυριαρχία αμφισβητείται από την Τουρκία».

Στην ρωσική ανάλυση διαπιστώνουμε τις αποστάσεις που κρατάει η ρωσική εφημερίδα από την δύση, ταυτόχρονα όμως κατανοούμε τον βαθμό αντίληψης της πραγματικότητας και τις ανακατατάξεις που προσπαθεί ο Λευκός Οίκος να επιβάλει στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της Τουρκίας. Για το πώς αντιλαμβάνεται η ρωσική κυβέρνηση τις διαθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν και του νέο-οθωμανικού καθεστώτος της Άγκυρας, θα ενημερωθούμε όταν στις 6 Αυγούστου ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ολοκληρώσει την αιφνίδια επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Σαφές γίνεται, δε, πως ενώ τα «αίματα ανάβουν» οι διαθέσεις των Τούρκων ποικίλουν, σκεπτόμενοι τις οικονομικές απώλειες και ζημίες λόγω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και λόγω της «κόντρας» που θα ανοίξει με τα ρωσικά συμφέροντα που επιθυμούν την μη αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης στα Βαλκάνια και της ανατολική Μεσόγειο.

21 thoughts on “Ρωσική ανάλυση για πιθανό πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας.

 1. Αγαπητοί φίλοι είναι προφανές ότι η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ηγεσία της τάξεως του Ελευθερίου Βενιζέλου, που να μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να τριπλασιάσει την Ελλάδα. Χρειάζεται δηλαδή ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ πολιτικούς με θυσιαστική νοοτροπία. Αν υπάρξει τέτοια ηγεσία, τότε θα ζήσουμε μέρες 1912-13, αν όχι, φοβάμαι πως θα ακολουθήσουν μέρες 1897. Εύχομαι και προσεύχομαι τό πρώτο…

 2. Καλησπέρα φίλε,
  και ευχαριστούμε που μας επισκέπτεσαι.

  Προσωπικά πιστεύω πως στην Ελλάδα θα βρεθεί αυτός ο ηγέτης όταν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η παιδεία μας.

  Και η παιδεία ξεκινά από το σπίτι και μετά από το σχολείο. Αφήνω τα σπίτια, αλλά στα σχολεία υπάρχει…ζήτημα.

 3. Πολυ αερα εχουν παρει οι κουμπαροι ! Μια καλλη σφαλιαρα θελουν για να ησυχασουν , μονο αυτο καταλαβαινουν οι «φιλοι» και «συμμαχοι» μας !
  Κολοκοτρωνη ? Που εισε ?

 4. Αν και δεν διάβασα το άρθρο, θα απαντήσω στο σχόλιο του συμπατριώτη Pgeorg.
  Η μικρασιατική καταστροφή ήταν ο απόηχος τις ανεύθυνης στρατηγικής του E. Βενιζέλου που έψαχνε για την κόκκινη μιλιά στα βάθη τις ασίας, κατά τας γραφάς!

  Εξ αλλου, η οικογένεια Βενιζέλου ήταν εβραίοι προσφυγες από την Ισπανία, το όνομα τους δε «Beniz Eli»(ο γιος του ελί)

  Τώρα θα μου πεις τι σημασία έχει, σάμπως τόσοι άλλοι δεν είναι εβραίοι? δεν ξέρω! Ίσος και νάχει.

 5. Ποιά ηγεσία? Του Ελ. Βενιζέλου? Διάβαζε καλύτερα ιστορία…πραγματική όχι του σχολείου.. Ποιόν κοροιδεψαν οι Γάλλοι και οι Αγγλοι? Ποιός ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων χιλιαδων Ελλήνων? Ο ίδιος ο λαός στις εκλογές τον έστειλε σπίτι του, γιατί δεν μας είπανε…

 6. ποτε δεν υπαρχει ενας κακος σε μια υποθεση.
  και η ελλαδα εχει κανει πολλα τα οποια δεν γραφονται για λογους εθνικιστικους.

 7. Foivos.iNC καλώς ήρθες,

  και καλή χρονιά να έχεις εσύ και η οικογένεια σου.

  Φιλικά / Λουκάς (Ο ένας εκ’ των δύο διαχειριστών)

 8. Το Μεγα θέμα της Μικρασιατικής καταστροφής,τα αίτια και πιοι φταίνε πιο πολύ απο τους αλλους,δεν εχει λυθεί στα 88 χρόνια που πέρασαν,η μάλλον εχει λυθεί ανάλογα με τη παράταξη και τη πλευρά που θελει ο καθένας μας.Επιχειρήματα υπάρχουν γερα και απο τις δυο πλευρές.Η γνώμη μου είναι οτι οι ηγεσίες της εποχής δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θέλησαν να δούνε τους τρομερούς κινδύνους που εκρυβαν οι μονομερείς αποφάσεις τους,οι μεν με τους «συμμάχους» και οι δε με τις «κεντρικές» δυνάμεις η όπως θελει ο καθενας να ονομάσει τη πλευρά Γούναρη κλπ.Και μεχρι τις μέρες μας εξακολουθεί ακόμα να υπάρχει με φανατισμό αυτός ο διχασμός.Ενα πραγμα είναι πάντα σίγουρο.Το σαράκι του Εθνους μας,ο διχασμός,είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Πατρίδας μας.Και,δυστυχως,εξακολουθεί να υπάρχει. Δημήτρης.

 9. Foivos.iNC,

  στη περίπτωση που θέλεις να λαμβάνεις με email καθημερινά τη θεματολογία που αναρτούμε πας και κάνεις εγγραφή.

  Το σημείο εγγραφής βρίσκεται επάνω από τα σχόλια και το facebook.

  Σε άλλα ιστολόγια θα το δεις «subscribe», ενώ σε άλλα «follow». Ουσιαστικά εννοεί το ίδιο.

  Αν βρεις δυσκολίες στείλε μου μειλ στο gnp.blog@gmail.com
  και θα σε καθοδηγήσω, ή θα το κάνω εγώ για σένα.

  Φιλικά / Λουκάς

 10. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΑΙΜΙΝΓΚ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΙΣ »ΦΙΛΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» .ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΝΤΟΠΙΑ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΟΠΩΣ Η ΣΜΥΡΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΡΩΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ . ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΩΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΔΟΞΑΣ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΄΄ΦΙΛΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΥΣ ΄΄ ΤΙ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ . ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΛΕΝΤΑΓΑΝΕ …. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΙΛΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ »ΙΣΡΑΗΛ »ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΟΧΙ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ……

 11. » Απαγορεύεται να αντλήσεις το πετρέλαιο που σου χάρισε ο Θεός στην Κύπρο και στην Ελλάδα, διότι δεν το επιτρέπω εγώ ο μεμέτης.»

  » Απαγορεύεται να επεκτείνεις στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά σου ύδατα, διότι δεν το επιτρέπω εγώ ο μεμέτης.»

  » Απαγορεύεται να υπερασπιστείς την Κύπρο με πυραυλικό σύστημα τεχνολογίας αιχμής, διότι δεν το επιτρέπω εγώ ο μεμέτης.»

  » Απαγορεύεται να έχεις σαφή και καθορισμένα θαλάσσια σύνορα και βραχονησίδες, διότι δεν το επιτρέπω εγώ ο μεμέτης».

  » Απαγορεύεται να έχεις πίσω αυτά που σου πήρα με μπαμπεσιά στην Κύπρο, διότι δεν το επιτρέπω εγώ ο μεμέτης».

  » Απαγορεύεται να σημαδεύουν τα αεροπλάνα μου οι αντιαεροπορικοί σου πύραυλοι όταν παραβιάζω τα σύνορα σου, θαλάσσια και εναέρια, διότι δεν το επιτρέπω εγώ ο μεμέτης».

  Συγνώμη ρε μεμέτια, επιτρέπεται ακόμα να αναπνέουμε, η σύντομα δεν θα το επιτρέπετε κι αυτό;

  Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει περάσει ποτέ στην ιστορία της από το 1821 ως σήμερα από έναν άλλον τέτοιο τουρκικό εξευτελισμό.

  Όσο θα υπάρχει το κράτος μαϊμού και το μωσαϊκό λαών που λέγεται τουρκία, τόσο το μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο.

  Οι κατευνασμοί έχουν αρνητικά αποτελέσματα διότι θεωρούνται από τον αντίπαλο ως μεγίστη αδυναμία(Τα αποτελέσματα είναι πια απτά).

  Έπρεπε η Ελλάδα να είχε προετοιμαστεί και να είχε προετοιμάσει και τον λαό της για τον υπέρ πάντων αγώνα πριν από πολλά χρόνια.

  Αυτό όχι μόνο δεν έγινε αλλά έγινε το ακριβώς αντίθετο.

  Πρώτα ξεφορτώνεσαι αυτόν που θέλει να σε φάει ζωντανό σαν έθνος και μετά έχεις την πολυτέλεια να λες ότι κουλτουριάρικες αντιπατριωτικές βλακείες θέλεις.

  Άραγε αυτοί που έχασαν την ζωή τους από το 1821 μέχρι σήμερα γι’ αυτή την πατρίδα, τι θα έλεγαν για την Ελλάδα του σήμερα;

 12. PROFANOS DEN GNORIZEIS ZAGLOS OTI OI TOYRKOI EIXAN ARXISEI EKATHARISTIKES EPIXEIRHSEIS ENANTION TON ELLHNON. EAN TO GNORIZEIS KAI EXEIS AYTH TH GNOMH TOTE KATI ALLO SYMBAINEI

 13. για την μικρασιατικη καταστροφη,δυστηχως ευθηνονται πολλοι.

  πρωτα πρωτα ο Βενιζελος ,με τον Ρεπουλη,και την ανευθυνη εξωτερικη του πρωτου και εσωτερικη πολιτικη κυριως του δευτερου,με αποκορυφωμα με εντολη του πρωτου της δολοφονιας του μεγιστου Ι.Δραγουμη.Ευθυνετε γιατι κατα βαθος δεν ηθελε να κερδισει αυτον τον πολεμο.ευθυνετε γιατι εβαλε την προσωπικη του κοντρα με τον βασιλια πανω απο το συμφερον της πατριδος.δεν θα πως οτι ηταν προδοτης,αν και εγω εκει εχω καταληξει,αλλα σιγουρα εχει πολλα σκοτεινα σημεια.
  και μην ξεχναμε οτι χαρης σε αυτον ο ελληνισμος που διαβιουσε στη μικρα ασια και την εγγ ανατολη χιλιαδες χρονια ξεριζωθηκε για παντα.οτι δεν καταφεραν οι πολλοι κατακτητες τα καταφερε ο Βενιζελος.

  Ευθυνετε το παλατι που για τα τερτιπια της μπασταρδης αυτης δυναστειας ,που καποιοι μαλακες ακομα νοσταλγουν,δωσαμε λαβη στις φιλιες δυναμεις να μας απομονοσουν.

  ευθυνετε ο Δ.Γουναρης που κοροιδεψε το λαο ταζοντας το τελος του πολεμου,ενω τον συνεχισε.

  Ευθυνετε η ανωριμη στραιωτικη ηγεσια που επεισε τους πολιτικους οτι μπορουσε να κερδιθει αυτος ο πολεμος.
  Η μικρασιατικη εκστρατια δεν θα κερδιζοταν ποτε.
  ειχαμε ενα στρατο κουρασμενο που πολεμαγε 10 χρονια,με πολλες απωλειες,εκκαθαρισεις εμπειρων αξιωματικων,βασιλικων στην αρχη και βενιζελικων μετα χωρις να υπαρχει ουσιαστικο και ρεαλιστικο σχεδιο.
  οσο μεσα και να προχωραγαν οι τουρκοι θα αναδιπλωνονταν πιο μεσα.
  και την αγκυρα να καταλαμβαναμε οι τουρκοι δεν θα ηταν εκει.και θα την παταγαμε οπως ο Ναπολεωντας στην μοσχα.

  ευθυνετε η επαναστατικη κυβερνηση των πλαστηρα γονατα που παραχωρησαν αμαχητι την θρακη.

  γενικα στην ποιο λαμπρη ισως ευκαΙρια μας να αποκτησουμε χαμενα απο αιωνες εδαφη ολοι οσοι βρεθηκαν στο τιμονι αυτης της χωρας εκαναν οτι μπορουσαν για να χασουμε.

  επρεπε να ειχαν ακουσει τον καραθεοδωρη.

 14. ενα θα πω, αξιζει να πολεμησεισ για την πατριδα σου, αλλα για τουσ πουλημενους και τουσ προδοτες δεν πολεμαω ξερετε για ποιους μιλαω.Γιαυτους που μας κυβερνουνε τοσα χρονια.Ολοι αυτοι στην πρωτη στραβη θα την κανουνε για το εξωτερικο.

 15. ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΛΟΜΟΓΓΟΛΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΛΑΓΟΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s