ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις αξιωματικών


ARMYΤου ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΑύξηση στους μισθούς των αξιωματικών- εν ενεργεία και αποστράτων- μέχρι το τέλος του χρόνου με βασικό στόχο την ικανοποίηση κυρίως των χαμηλόμισθων ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Άμυνας κ. Β. Μεϊμαράκης, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Η αύξηση αυτή επεκτείνεται και στα Σώματα Ασφαλείας. Παράλληλα, δεν θα αλλάξει η φορολόγηση του πτητικού επιδόματος για τους ιπταμένους.
Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι πέρα από τις έως τώρα αυξήσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση στους αξιωματικούς, θα εφαρμόσει και τον συντελεστή 1/3 μεταξύ των αποδοχών του ανθυπολοχαγού και του αντιστράτηγου, κάτι που θα μειώσει τη σημαντική μισθολογική διαφορά μεταξύ χαμηλόβαθμων και ανωτάτων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει ξεχάσει την προεκλογική της δέσμευση, απλά μέχρι τώρα δεν το επέτρεπαν τα δημοσιονομικά της χώρας. Ωστόσο, τώρα, μετά από μελέτη του υπουργείου στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας και οικονομικών τρεις προτάσεις ως προς τον τρόπο υλοποίησής της εφαρμογής του συντελεστή 1/3. Το υπουργείο Οικονομικών θα τις εξετάσει και θα απαντήσει με ποια από τις τρεις προτάσεις θα εφαρμοστεί αυτή η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το νέο αυτό μισθολόγιο θα ψηφιστεί μέχρι τέλος του έτους.

 Ίσως να συμπεριληφθεί σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο που θα πάει για ψήφιση στη Βουλή τους επόμενους μήνες. Ενδεχομένως το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών να ειπωθεί και από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στη έκθεση της Θεσσαλονίκης. Η εξαίρεση για το πτητικό επίδομα γίνεται ως αναγνώριση της προσφοράς των ιπταμένων που καθημερινά μάχονται στο Αιγαίο για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Το πτητικό επίδομα θα φορολογείται αυτοτελώς και όχι στο συνολικό εισόδημα των πιλότων. Ετσι, με την εφαρμογή του συντελεστή 1/3 ολοκληρώνονται σχεδόν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Μετά την τελετή, δόθηκε δεξίωση στη λέσχη της Σχολής Ικάρων και προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στον αποχωρούντα αρχηγό από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Β. Μεϊμαράκη, τους αρχηγούς ΓΕΝ αντιναύαρχο Γ. Καραμαλίκη ΠΝ, ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα, Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα, Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Ρεντζεπέρη, Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Αθανάσιο Ι. Κοντοκώστα, Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Ιωάννη Πατσαντάρα και τους διοικητές ΔΑΕ υποπτέραρχο Κωνσταντίνο Βλαχάβα και ΔΑΥ υποπτέραρχο Κωνσταντίνο Ιατρίδη. Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Κωσταντίνος Τασούλας και Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Καμμένος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s