ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Εξοπλισμός δορυφορικών επικοινωνιών για τουρκική κορβέτα


ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ 

Η EADS Astrium ανακοίνωσε στις 3 Αυγούστου πως παραδόθηκε από το τμήμα Ασφαλών Συστημάτων Δορυφορικής Επικοινωνίας (SATCOM) στην τουρκική Aselsan το πρώτο σύνολο εξοπλισμού SATCOM για την κορβέτα HEYBELIADA (F451) του προγράμματος Εθνικού Πλοίου (MILGEM). Ο εξοπλισμός στηρίζεται στο ναυτικό τερματικό Mini-SCOT της Astrium. Κύριος ανάδοχος του συνόλου SATCOM για το πρόγραμμα MILGEM είναι η Aselsan, η οποία είναι υπεύθυνη της σχεδίασης συστήματος και της ανάπτυξης λογισμικού για το τερματικό και τον σταθμό ελέγχου, της συναρμολόγησης, της ολοκλήρωσης και των δοκιμών του τερματικού, καθώς και της εγκατάστασης, αποδοχής, δοκιμής και παράδοσης των συστημάτων. Από τις Aselsan και Astrium παραδόθηκαν προηγουμένως 16 σύνολα ναυτικών τερματικών GEMI, τα οποία χρησιμοποιούνται στις φρεγάτες τύπου MEKO 200 και κλάσης PERRY του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK), στο πλαίσιο του Τουρκικού Συστήματος Στρατιωτικών Δορυφορικών Επικοινωνιών (TMSCS). Σε συνδυασμό με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Επικοινωνιών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAFICS), το TMSCS παρέχει την επίγεια στρατιωτική υποδομή SATCOM ενός πλήρως ολοκληρωμένου δικτύου διακλαδικών επικοινωνιών. Η κορβέτα MILGEM θα αποκτήσει πρόσβαση στην υποδομή αυτή με πλήρεις υπηρεσίες επικοινωνιών φωνής, δεδομένων και μετάδοσης απεικονίσεων.

Η σύμβαση για το πρόγραμμα TMSCS ανατέθηκε στις Aselsan και Astrium στις 13 Δεκεμβρίου 1999 και προέβλεπε την προμήθεια και ολοκλήρωση επίγειων τερματικών και σταθμών ελέγχου δικτύου, για επικοινωνία μέσω δύο αναμεταδοτών Χ-ζώνης συχνοτήτων του δορυφόρου TÜRKSAT-2A, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι σε στρατιωτικές επικοινωνίες. Στο πλαίσιο του TMSCS, το TDK διαθέτει το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός ανεξάρτητου, στατικού επίγειου σταθμού απευθείας δορυφορικών επικοινωνιών τριών διαύλων, ο οποίος αποκαλείται SABIT και χρησιμοποιείται για απευθείας επικοινωνίες με πλοία. Το 2008 η Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) επέλεξε τις Aselsan και Astrium, σε ρόλο κύριου αναδόχου και υπεργολάβου αντίστοιχα, για την προμήθεια ενός δεύτερου τερματικού SABIT βελτιωμένων χαρακτηριστικών, περιλαμβάνοντας 5 διαύλους και εγκατάσταση σε κτήριο προστατευόμενο από Ηλεκτρο-Μαγνητικό Παλμό (ΕΜΡ). Η παράδοση του τερματικού αυτού από την Astrium στην Aselsan είναι προγραμματισμένη για το 2009. Το TMSCS περιλάμβανε επίσης δύο Σταθμούς Ελέγχου Δικτύου (NCS), 19 τερματικά οχημάτων ARAC και 32 φορητά τερματικά SIRT.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος TMSCS, η Astrium παρείχε σημαντική μεταφορά τεχνολογίας στην Aselsan, καλύπτοντας κατασκευή υποσυστημάτων, σχεδίαση, ολοκλήρωση και λειτουργία συστήματος, ενώ εξακολουθεί να υποστηρίζει τις μακροπρόθεσμες στρατιωτικές και βιομηχανικές φιλοδοξίες της Τουρκίας. Παράλληλα η Astrium συμμετείχε στην εταιρεία κοινού επιχειρηματικού κινδύνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Διαστήματος στην Άγκυρα, η οποία παρέχει τοπική υποστήριξη λογισμικού και τεχνική υποστήριξη στα προγράμματα TMSCS και MILGEM. Η εταιρεία αυτή ανέλαβε καίρια καθήκοντα λογισμικού, ειδικά για συστήματα

πηγή

One thought on “Εξοπλισμός δορυφορικών επικοινωνιών για τουρκική κορβέτα

 1. απο SAVIOUR

  Nομιζω οτι εχει ενδιαφέρων αν μπορείς να το αναρτήσεις

  http://www.gazzetta.gr/content/view/43466/2/

  Home arrow Ποδόσφαιρο arrow Super League arrow Τα …έβαλαν με τον ΠΑΟΚ!
  13:17 – 15.08.09
  Αξιολόγηση

  *
  * 1
  * 2
  * 3
  * 4
  * 5

  (15 ψήφοι)
  Εκτύπωση E-mail
  Τα …έβαλαν με τον ΠΑΟΚ!
  paokiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpgΤούρκοι δημοσιογράφοι εντόπισαν την ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ στην οποία απεικονίζεται η Αγιά Σοφιά και το θεώρησαν ως προσβολή. Μάλιστα κατήγγειλαν την χρήση της εικόνας του «τζαμιού» από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έξαλλος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

  Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι της Τουρκικής αθλητικής εφημερίδας «Spor Portasi» σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, θεώρησαν την εικόνα της Αγιάς Σοφιάς στο site του ΠΑΟΚ μέγιστη πρόκληση κατά της χώρας τους. Οι Τούρκικες πολιτικές εφημερίδες αναφέρονται σε νέα ελληνική πρόκληση και έκαναν αναφορά στην εικόνα που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στο site του ΠΑΟΚ.

  Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τονίζει «Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόκληση κατά των Τούρκων η προβολή της Αγιάς Σοφιάς στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ. Όταν η Αγιά Σοφιά είναι εγκαταλελειμμένη και χρησιμοποιείται από τους Τούρκους για επιδείξεις εμπορικών προϊόντων σαν να είναι εμπορικό κατάστημα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s