Η EADS Astrium ανακοίνωσε στις 3 Αυγούστου πως παραδόθηκε από το τμήμα Ασφαλών Συστημάτων Δορυφορικής Επικοινωνίας (SATCOM) στην τουρκική Aselsan το πρώτο σύνολο εξοπλισμού SATCOM για την κορβέτα HEYBELIADA (F451) του προγράμματος Εθνικού Πλοίου (MILGEM). Ο εξοπλισμός στηρίζεται στο ναυτικό τερματικό Mini-SCOT της Astrium. Κύριος ανάδοχος του συνόλου SATCOM για το πρόγραμμα MILGEM είναι η Aselsan, η οποία είναι υπεύθυνη της σχεδίασης συστήματος και της ανάπτυξης λογισμικού για το τερματικό και τον σταθμό ελέγχου, της συναρμολόγησης, της ολοκλήρωσης και των δοκιμών του τερματικού, καθώς και της εγκατάστασης, αποδοχής, δοκιμής και παράδοσης των συστημάτων. Από τις Aselsan και Astrium παραδόθηκαν προηγουμένως 16 σύνολα ναυτικών τερματικών GEMI, τα οποία χρησιμοποιούνται στις φρεγάτες τύπου MEKO 200 και κλάσης PERRY του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK), στο πλαίσιο του Τουρκικού Συστήματος Στρατιωτικών Δορυφορικών Επικοινωνιών (TMSCS). Σε συνδυασμό με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Επικοινωνιών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAFICS), το TMSCS παρέχει την επίγεια στρατιωτική υποδομή SATCOM ενός πλήρως ολοκληρωμένου δικτύου διακλαδικών επικοινωνιών. Η κορβέτα MILGEM θα αποκτήσει πρόσβαση στην υποδομή αυτή με πλήρεις υπηρεσίες επικοινωνιών φωνής, δεδομένων και μετάδοσης απεικονίσεων.
απο SAVIOUR
Nομιζω οτι εχει ενδιαφέρων αν μπορείς να το αναρτήσεις
http://www.gazzetta.gr/content/view/43466/2/
Home arrow Ποδόσφαιρο arrow Super League arrow Τα …έβαλαν με τον ΠΑΟΚ!
13:17 – 15.08.09
Αξιολόγηση
*
* 1
* 2
* 3
* 4
* 5
(15 ψήφοι)
Εκτύπωση E-mail
Τα …έβαλαν με τον ΠΑΟΚ!
paokiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jpgΤούρκοι δημοσιογράφοι εντόπισαν την ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ στην οποία απεικονίζεται η Αγιά Σοφιά και το θεώρησαν ως προσβολή. Μάλιστα κατήγγειλαν την χρήση της εικόνας του «τζαμιού» από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έξαλλος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι της Τουρκικής αθλητικής εφημερίδας «Spor Portasi» σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, θεώρησαν την εικόνα της Αγιάς Σοφιάς στο site του ΠΑΟΚ μέγιστη πρόκληση κατά της χώρας τους. Οι Τούρκικες πολιτικές εφημερίδες αναφέρονται σε νέα ελληνική πρόκληση και έκαναν αναφορά στην εικόνα που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στο site του ΠΑΟΚ.
Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τονίζει «Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόκληση κατά των Τούρκων η προβολή της Αγιάς Σοφιάς στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ. Όταν η Αγιά Σοφιά είναι εγκαταλελειμμένη και χρησιμοποιείται από τους Τούρκους για επιδείξεις εμπορικών προϊόντων σαν να είναι εμπορικό κατάστημα».