ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γράψας, η Ντόρα και ο… Βλαδίμηρος.


Image1

Καλή Παναγιά που λένε και στο Αιγαίο. Ένα Αιγαίο που εξακολουθεί να παραμένει γαλάζιο – όρα οι Παναγιές του Αιγαίου – σε πείσμα των στρατοκρατών της Αγκυρας, που επιμένουν στο «γκριζάρισμά» του, αλλά και του ψοφοδεούς πολιτικού κατεστημένου που παραμένει άνευρο στις προκλήσεις των γειτόνων. Η «σιωπή των αμνών» που έχει υιοθετήσει ακόμη και στο χειρισμό της καραμπινάτης – και με ατράνταχτες αποδείξεις – δολοφονίας των ΕλληνοΚυπρίων αιχμαλώτων πολέμου το 1974 εκνευρίζουν και τον πιο ουδέτερο παρατηρητή. Και μένουν μόνο κάποια πολιτικά «παπαγαλάκια» του συστήματος να προβαίνουν σε λεονταρισμούς για τις συμφωνίες – με τους Τούρκους – του Ρώσου πρωθυπουργού Πούτιν και για τις εσφαλμένες δηλώσεις  του περί ύπαρξης δύο κρατών στην Κύπρο.

Δε δίστασαν να μιλήσουν για γκάφα του Πούτιν στο Κυπριακό, την οποία υποτίθεται το γραφείο τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν έσπευσε να μπαλώσει, ενώ αναφέρθηκαν και σε διαφοροποίηση της εξωτερικής πολιτικής των Ρώσων.

Λοιπόν, ας μην γελιόμαστε. Ο ουσιαστικός κυβερνήτης της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη διατύπωσή του για 2 κράτη στην Κύπρο έστειλε ένα πρώτο σκληρό μήνυμα στους «οσφυοκάμπτες» των Αθηνών. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός είναι αρκετά ενοχλημένος απ’ τη «συνταξιοδότηση» του στρατηγού Γράψα, ο οποίος είχε επικροτήσει τη στροφή προς τη «Ρωσική Αρκούδα» τόσο σε επίπεδο Ενεργειακής Διπλωματίας και αγωγών όσο και σε επίπεδο προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Ο Νατοϊκός «δάκτυλος» που έδειξε εν τοις πράγμασι την πόρτα εξόδου στον Ελληνα Στρατηγό σε συνδυασμό με τη βραδύτητα που παρατηρείται από Ελλάδα και Βουλγαρία στην υλοποίηση του έργου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη εξ αιτίας αμερικανικών πιέσεων σε Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστα Καραμανλή έχουν θορυβήσει τον πρώην πράκτορα της ΚGB.

Όπως και η παρατεταμένη «ευθυγράμμιση» της πολιτικής ηγεσίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με τα αμερικανικά συμφέροντα σε ενεργειακά ζητήματα, καθώς και στην επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στον Καύκασο. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να σκληρύνει την στάση του απέναντι στους Ελληνες Αξιωματούχους και όχι στην Ελλάδα που συνεχίζει να τη θεωρεί στρατηγικό εταίρο.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s