ΕΛΛΑΔΑ

BBC: Τα πλούσια σπίτια γλίτωσαν.


Image1

Εκτεταμένη και συνεχής είναι η κάλυψη των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την χωρίς προηγούμενο καταστροφή που γνωρίζει η ανατολική Αττική.

Χθες το BBC σημείωνε στην ιστοσελίδα του: «Οι πυρκαγιές επιτείνουν την αποψίλωση των βουνών της Αττικής. Τέσσερα από τα πέντε όρη που περιβάλλουν την αθηναϊκή πρωτεύουσα έχουν ήδη απογυμνωθεί από τα δέντρα τους εξαιτίας των πυρκαγιών». Σήμερα, οι πυρκαγιές στην Αττική είναι στο ΒΒC πρώτο θέμα, στο δε σχόλιό του, ο ανταποκριτής του βρετανικού μέσου στην Αθήνα, Malcolm Brabant που διατηρεί και ο ίδιος σπίτι στο Ντράφι, σημειώνει:  

«Σε κατάφυτα προάστεια όπως το Ντράφι, δεν έμεινε όρθιο ούτε φύλλο. Μία πάλαι ποτέ καταπράσινη κοιλάδα έχει μεταβληθεί σε ένα τεράστιο δοχείο τέφρας. Ομως σχεδόν όλα τα ακριβά σπίτια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διεσώθησαν.

Αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το σπιτάκι μας λίγο πριν από την αυγή, καθώς η φωτιά σκαρφάλωνε στο λόφο αλλά οι φωτιές σταμάτησαν στην πίσω αυλή. Πολλοί κάτοικο έχουν να διηγηθούν ανάλογες αποδράσεις της τελευταίας στιγμής. 

Ομως το μεγαλύτερο πλήγμα είναι το περιβάλλον. Η απώλεια τόσου πράσινου, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ποιότητα του αέρα της Αθήνας. Τα δάση στους λόφους των περιχώρων της πρωτεύουσας ήταν οι πνεύμονες, το φυσικό της κλιματιστικό, αυτά που που της παρείχαν οξυγόνο και δροσερό αέρα».

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s