Εκτεταμένη και συνεχής είναι η κάλυψη των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την χωρίς προηγούμενο καταστροφή που γνωρίζει η ανατολική Αττική.
Χθες το BBC σημείωνε στην ιστοσελίδα του: «Οι πυρκαγιές επιτείνουν την αποψίλωση των βουνών της Αττικής. Τέσσερα από τα πέντε όρη που περιβάλλουν την αθηναϊκή πρωτεύουσα έχουν ήδη απογυμνωθεί από τα δέντρα τους εξαιτίας των πυρκαγιών». Σήμερα, οι πυρκαγιές στην Αττική είναι στο ΒΒC πρώτο θέμα, στο δε σχόλιό του, ο ανταποκριτής του βρετανικού μέσου στην Αθήνα, Malcolm Brabant που διατηρεί και ο ίδιος σπίτι στο Ντράφι, σημειώνει:
«Σε κατάφυτα προάστεια όπως το Ντράφι, δεν έμεινε όρθιο ούτε φύλλο. Μία πάλαι ποτέ καταπράσινη κοιλάδα έχει μεταβληθεί σε ένα τεράστιο δοχείο τέφρας. Ομως σχεδόν όλα τα ακριβά σπίτια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διεσώθησαν.
