Κύπρος

Αγριεύουν οι έποικοι στη Κύπρο.


 

Το Ισλάμ στην Κύπρο με άγριες διαθέσεις…!

Ζητούν τερματισμό του κοσμικού καθεστώτος

Προβληματίζονται οι Τουρκοκύπριοι

Ήταν θέμα χρόνου, καθαρά, το να εμφανιστεί το φονταμενταλιστικό στοιχείο που εμποτίστηκε μέσα από τους συνεχόμενους εποικισμούς, στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο.
«Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς», μπορεί να λέει ο θυμόσοφος λαός, μόνο το που το συγκεκριμένο πρόβλημα που εμφανίστηκε –με την κύρια ευθύνη να βαραίνει τις εκάστοτε τουρκικές κυβερνήσεις καθώς και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις- που οργάνωσαν και εκτέλεσαν με ιδιαίτερη προσοχή τον εποικισμό των κατεχομένων.
Ο έντονος προβληματισμός που υπήρξε ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους, σχετικά με το αύριο που τους περιμένει, ίσως πολύ σύντομα να μεταβληθεί σε φόβο και αγωνία μπροστά στο κοινωνικό – ιδεολογικό και εθνικό απεγκλωβισμό που τείνει να εγκαθιδρυθεί οριστικά και αμετάκλητα στην κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα βόρεια πλευρά του νησιού της Αφροδίτης.
«Ο Αλλάχ ήρθε εδώ», φώναζαν οι διαδηλωτές φινταμενταλιστές ισλαμιστές που ξεχύθηκαν στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας, ζητώντας την διδασκαλία του Κορανίου στα σχολεία… Πλήρεις πάθους, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε σχετικό ψήφισμα στην Τουρκική πρεσβεία, συνοδευόμενοι από συνδιαδηλωτές που αποτελούνταν από συντεχνίες εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών (φυσικά με τις απαραίτητες μαντήλες), από ιμάμηδες (που φαίνεται πως αρχίζουν να αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος των «κοινών» στην πλευρά των κατεχομένων.


«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ωρυόταν τον πλήθος των φανατικών ισλαμιστών, των μεταφορόμενων εποίκων και την ίδια στιγμή, οι Τουρκοκύπριοι ένιωθαν πως είναιι πλέον ξένοι στον τόπο που γεννήθηκαν. Δεν έλειψαν, φυσικά, και τα συνθήματα κατά του Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, ενώ πάρα πολλοί από τους συμμετέχοντες διάβαζαν συνεχώς (και φωνάζοντας) το Κοράνι. Δεν άργησε όμως να έρθει η στιγμή που η διαδήλωση «ξέφυγε» και άρχισαν τα συνθήματα τόσο κατά της ψευτοκυβέρνησης των κατεχόμενων όσο και κατά της Άγκυρας και ιδιαίτερα κατά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, του Ταγίπ Ερντογάν!!!
Επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες οι φωνές των φονταμενταλιστών εποίκων δεν έχουν σταματήσει να ακούγονται και να ζητάνε από την ψευτοκυβέρνηση του κατοχικού καθεστώτος να σταματήσει το κοσμικό καθεστώς στο νησί και να εφαρμοστεί το θεοκρατικό!!! «Ο Αλλάχ ήρθε για να μείνει» και όπως όλα δείχνουν, αν δεν συμβεί κάτι πολύ σπουδαίο, αν δεν βρουν την δύναμη να αντισταθούν οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι, πολύ σύντομα η κατεχόμενη Κύπρος δεν θα διαφέρει καθόλου από την Τεχεράνη!!!
Προβοκάτορες χαρακτηρίστηκαν οι διαδηλωτές φονταμενταλιστές έποικοι από τις εφημερίδες που είναι φίλα προσκείμενες στο κατοχικό καθεστώς. Και θεωρείται πλέον βέβαιο πως ο στρατός «έχει βάλει το δαχτυλάκι του», αφού η μεταφορά και η τοποθέτηση των εποίκων αποτελεί μία από τις κύριες μέριμνες των τούρκων στρατηγών. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι στρατηγοί πιέζονται αφόρητα στην Τουρκία και εδώ και καιρό ψάχνουν τρόπους να ανταποδώσουν την πίεση στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.
Και ίσως να ανησυχούν οι Τουρκοκύπριοι (με το δίκιο τους άλλωστε, επειδή αλλιώς γα σκεφτόντουσαν και διαφορετικά εξελίσσονται τα πράγματα), αλλά μεγαλύτερ ανησυχία πρέπει να έχουν οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι πιθανότατα θα βρεθούν στο δύσκολο σημείο να πρέπει να αποδεχθούν όλους αυτούς τους φονταμενταλιστές, ως Τουρκοκύπριους και να ζήσουν μαζί τους (όποια λύση και αν δοθεί στο ζήτημα της κατοχής της βόρειας Κύπρου).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s