ΕΛΛΑΔΑ

Ασυνεννοησία για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς»δείχνει»η έρευνα ΡακιτζήΑΠΕ

Μπαλάκι οι ευθύνες για τον εφιάλτη συην Αττική

 

 

 

Την ασυνεννοησία που επικρατούσε στο Πυροσβεστικό Σώμα κατά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική αναμένεται να επισημάνει στο πόρισμά του ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής.

Το πόρισμα της έρευνας, που διεξάγεται με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρ.Μαρκογιαννάκη, αναμένεται την Τετάρτη. Εφόσον προσωποποιηθούν ευθύνες για τις πυρκαγιές στο πόρισμα Ρακιτζή, δεν αποκλείεται αυτό να οδηγήσει σε έκτακτες κρίσεις για την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμά του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να αποδίδει ευθύνες στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για ασυνεννοησία, αναποτελεσματικότητα, κακό συντονισμό των δυνάμεων και έλλειψη σχεδιασμού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη διάρκεια των καταθέσεών τους στον Γενικό Επιθεωρητή, οι ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής επέρριψαν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την καταστροφική εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αποστέλεται στην Εισαγγελία η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική.

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξέτασε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σέσι Γραμματικού να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού και σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο αδέλφια φέρονται να βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Τα δύο αδέλφια αρνούνται την κατηγορία.

Σύμφωνα, πάντως, με τους πολίτες, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα γεγονότα έχει η κυβέρνηση.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Αlco για την εφημερίδα Πρώτο θέμα, το 44,8% των ερωτηθέντων αποδίδει την ευθύνη στην κυβέρνηση, το 23,6% στις καιρικές συνθήκες και μόλις το 7,9% στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Επίσης, σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρίας Marc για την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, στην κυβέρνηση αποδίδει τις ευθύνες το 40,9% των ερωτηθέντων, στην ηγεσία της Πυροσβεστικής το 11,4%, ενώ το 32,9% δηλώνει ότι ευθύνονται και οι δυο.πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s