Κύπρος

Αρχισε η δεύτερη φάση στο Κυπριακό.


Με την υποβολή εκ μέρους του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προτάσεων για γεφύρωση του χάσματος στις θέσεις των δύο πλευρών στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης άρχισε σήμερα η δεύτερη φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Με την υποβολή εκ μέρους του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προτάσεων για γεφύρωση του χάσματος στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης άρχισε σήμερα η δεύτερη φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι οι προτάσεις αφορούν το θέμα της εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου της Ομόσπονδης Κύπρου. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις προτάσεις στην επόμενη συνάντηση, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που προηγήθηκε των διευρυμένων συνομιλιών, και το «περιστατικό», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Ντάουνερ, στο Λιμνίτη με τους προσκυνητές.

Ο κ. Χριστόφιας, μετά τη σημερινή συνάντηση, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν γεγονότα όπως αυτό του Λιμνίτη. Πρόσθεσε ακόμα: «Είπαμε ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω την υπόθεση Λιμνίτη και ό,τι συνέβη και να δούμε μπροστά, με την ευχή ότι από εδώ και πέρα δεν θα ξανασυμβούν παρόμοια πράγματα».

Τέλος, ο κ. Χριστόφιας δεν έκρυψε την ενόχληση και την απογοήτευσή του για διαρροές στον Τύπο εγγράφων, που δίδονται στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.    

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s