ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Εξοπλισμοί / Τουρκία

Τουρκία: Κι άλλοι «αμυντικοί» εξοπλισμοί, αυτή τη φορά PATRIOT…


Image3

ΤΩΝ Γ.ΣΑΛΑΠΑΣΙΔΗ, ΣΤ.ΚΑΝΑΒΑΚΗ & Δ.ΜΑΝΑΚΑΝΑΤΑ*

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ειδοποίησε το Κογκρέσο για την πρόθεσή του να εγκρίνει την πώληση αντιαεροπορικών-αντιβαλλιστικών πυραύλων PATRIOT στην Τουρκία, σε ένα συμβόλαιο αξίας 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων!!!

Την είδηση μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg (ιδιοκτήτης του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης…).

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, θα πωληθούν στην Τουρκία συνολικά 290 πύραυλοι Patriot PAC-3 (με αντιβαλλιστικές δυνατότητες οι 72 από αυτούς) και εξοπλισμός για τουλάχιστον 12 σταθμούς ελέγχου (συστοιχίες) του συστήματος.

Είναι φυσικό να αναρωτήθηκαν οι αναγνώστες του i-reporter για ποιο λόγο βάλαμε τα εισαγωγικά στη λέξη «αμυντικές» στον τίτλο της είδησης, αφού πρόκειται για ένα «αμυντικό» σύστημα, που στόχο έχει να καταρρίπτει εχθρικά αεροσκάφη τα οποία εξαπολύουν επίθεση στη χώρα, ή για να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν εκτοξευθεί εναντίον στόχων στο έδαφός της.

Επειδή το i-reporter έχει δεσμευθεί προς τους αναγνώστες-επισκέπτες του να πηγαίνει πέρα από τα γεγονότα και να προσφέρει πραγματική ενημέρωση από ανθρώπους που γνωρίζουν τον κάθε τομέα που καλύπτεται, η απάντηση που δίνουμε είναι ένα απερίφραστο: ΛΑΘΟΣ…!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΑΥΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ…!!!

Και εξηγούμαστε, χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα που αφορά στους ίδιους τους PATRIOT:

Ρωτάμε λοιπόν τους αναγνώστες μας, τι είναι οι PATRIOT στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν στα παράλια της Τουρκίας για να καταρρίπτουν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία κινήθηκαν για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά εάν αυτά έχουν ξεκινήσει επιθετική ενέργεια εναντίον μιας ελληνικής νήσου; Επιθετικά ή αμυντικά όπλα;

Δε διαφωνούμε, ότι το ανωτέρω ισχύει ασφαλώς και για τα ελληνικά οπλικά συστήματα…

Το γράφουμε για να σταματήσει πλέον η επίδειξη ημιμάθειας στα κρίσιμα ζητήματα της άμυνας που χαρακτηρίζει τον ελληνικό Τύπο και έχει συμβάλλει – μεταξύ άλλων – τα μέγιστα στην παντελή απουσία σοβαρού διαλόγου στη χώρα μας για το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία υπαρκτή-πραγματική απειλή (Τουρκία) και όχι κάποιες ολίγον αόριστες (π.χ. διεθνής τρομοκρατία) όπου η όποια ενέργεια «θωράκισης»-πρόληψης του κινδύνου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι στοχοποιεί τη χώρα από κύκλους που ενδεχομένως δεν είχαν κανένα λόγο να ασχοληθούν μαζί της.

Έχουμε άδικο;

* Πρόκειται για την ομάδα που καλύπτει τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας-ασφάλειας στο i-reporter. Είναι ειδικοί επιστήμονες, εξειδικευμένοι στα εν λόγω ζητήματα.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s