ΔΙΕΘΝΗ / ΚΟΥΡΔΟΙ / Τουρκία

Ενημερωτικό σημείωμα του Τουρκικού ΓΕΣ.


Μια ημέρα μόλις, μετά την έκθεση της RAND (ΕΔΩ) που προέβλεπε τουρκική εισβολή στο Ιράκ, έρχεται σήμερα και το ενημερωτικό σημείωμα του Τουρκικού ΓΕΣ.

Image1

Περιοχές των Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Siirt και Elazığ καθορίστηκαν «προσωρινές περιοχές ασφαλείας». Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι κάποια σημεία των περιοχών Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Siirt και Elazığ έχουν καθοριστεί «προσωρινές περιοχές ασφαλείας».

Στο ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό τόπο του γενικού επιτελείου έχουν δοθεί οι συντεταγμένες των εν λόγω περιοχών και επισημαίνεται ότι θα εφαρμοστεί απαγόρευση εσόδου σε αυτές μεταξύ 19 Σεπτεμβρίου – 19 Δεκεμβρίου 2009. Προφανώς το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, θα εξαπολύσει ευρύτατες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίων των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, καθώς στις περιοχές αυτές ήδη εδώ και 2 ημέρες μεταφέρονται ισχυρές μηχανοκίνητες δυνάμεις του Τουρκικού Στρατού.

Σε μια άλλη είδηση της Sabah διαβάζουμε ότι το Ιράν ίδρυσε ειδική αστυνομική δύναμη για να περιορίσει την ένοπλη δράση της Κουρδικής οργάνωσης PJAK. Ξεκίνησε να κατασκευάζει τείχη από σκυρόδεμα για να εμποδίσει το πέρασμα των Κούρδων με άλογα στα σύνορα 454 χλμ. με την Τουρκία, με τα οποία μεταφέρουν πολεμοφόδια και υλικό λογιστικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας με τα τείχη αυτά το Ιράν αποσκοπεί στον περιορισμό των ενεργειών του PJAK.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s