ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Επικίνδυνη κινητοποίηση των Τούρκων στον Έβρο.


Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «αγρυπνούν» και παρακολουθούν με προσοχή τις τελευταίες κινήσεις των γειτόνων.

Image1

Οι εξελίξεις έχουν ήδη γίνει αντιληπτές από τα Στρατιωτικά μας επιτελεία και εκτιμούνται ανάλογα.

Τα σημεία που κάνουν τα Επιτελεία μας να βρίσκονται σε επιφυλακή είναι τα κάτωθι:  

1.  Για πρώτη φορά μετά το 1974, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αλλάζουν τακτική και παρατάσσονται επιθετικά στα σύνορα του Έβρου. Το 3ο και 5ο Σώμα Στρατού της 1ης Στρατιάς έχουν εγκαταλείψει τη γραμμή προκάλυψης και μεταφέρονται ανατολικότερα.

Στη γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες λιγότερες μάχιμες που περιλαμβάνουν μεθοριακούς φρουρούς σύνθεσης, καθώς και  μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ).

Η μεταφορά αυτών ανατολικότερα, όπως και η διάταξή τους, αρχικά δίνει την εντύπωση μιας ακίνδυνης κίνησης που όμως στη πραγματικότητα κρύβει κινδύνους και επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις αν δεν εκτιμηθεί σωστά. Και αυτό γιατί, οι μονάδες μεταφέρονται 50 περίπου χιλιόμετρα όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή, μόνο δύο ταξιαρχίες, η μια στο βορρά και η άλλη στο νότο, έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες.

2.  Έχουν δημιουργηθεί από τους Τούρκους 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού. Οι «γέφυρες πολέμου» που στήνονται στον Έβρο είναι καθαρά επιθετικές κινήσεις που στην Ελλάδα περνάνε στα «ψιλά», λόγω της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και της πάγιας τακτικής ύπνωσης των Ελλήνων πολιτών από τα ΜΜΕ.

Προ τριών μηνών το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» είχε τονίσει πως πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα έχουν και βαθιά πολιτικό, αυτές οι κινήσεις, που ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων. Πρόκειται καθαρά για μια επιθετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.

3.  Η δήθεν «εκπαιδευτική» στρατιά του Αιγαίου έπαψε και επίσημα να είναι εκπαιδευτική. Μετονομάστηκε και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν, εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες αιγίς υποστήριξης!

Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται, όπως και η 19η Πεζικού και η 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αντήλια.

Λουκάς

(πληροφορίες από το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»)

4 thoughts on “Επικίνδυνη κινητοποίηση των Τούρκων στον Έβρο.

 1. Φίλτατε Λουκά καί από αυτή τήν είδηση, πού έχεις αναρτήσει σημερα, φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι ή ώρα τής Τουρκικής επίθεσης εναντίον τής πατρίδας μας έφτασε! [ τό επιβεβαιώνουν,προφητείες αγίων τής ορθοδοξίας μας, Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, Γέρων Παισιος κ.α]. Τό σημάδια πού τό αποδεικνύουν αυτό είναι δύο: 1.Γιά πρώτη φορά ο τούρκος [ό αγαρηνός σέ μιά προφητεία] πιστεύει πρός στιγμή μέγας[ μέ τίς πλάτες τού πέραν τού Ατλαντικού μπάρμπα Σάμ [βεβαίως, βεβαίως]. 2. Ήδη γίνεται λόγος γιά θαλάσσιες ΑΟΖ[οικονομικές ζώνες, τά 6 νμ αιτία ανάφλεξης, όπως προέβλεψαν οί Άγιοι πού προανέφερα. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, Η ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΜΑΣΜΟΥ, Η ΚΥΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΑΧΕΊΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ….. Τό μόνο πού περιμένουν είναι ή εκλογή τού τζέφρυ μας εδώ γιά νά επιτεθούν καί νά μάς καθήσουν στό τραπέζι τών διαπραγματεύσεων τού συμβιβασμού νά μήν έχουν έχουν απώλειες….ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ Η ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ, ΚΥΠΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΔ ΠΥΡ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ 1974. ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΚΟΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ…….

 2. Καλημέρα Πάνο σε σένα και σε όλους τους αναγνώστες.

  Θέλω να διευκρινίσω κάτι.

  Οι λεπτομέρειες που δημοσίευσα είναι «κομμάτι» ενός άρθρου του συνδρομητικού περιοδικού «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ».

  Για ευνόητους λόγους αδυνατώ να δημοσιεύσω ολόκληρο το άρθρο. Το περιοδικό είναι ξανά λέω συνδρομητικό.

  Ουσιαστικά σας μεταφέρω ορισμένες μόνο πληροφορίες,
  που ωστόσο είναι κατατοπιστικές.

  Κλείνοντας θέλω να τονίσω, πως μέχρι τώρα έχουν αποφευχθεί αρκετά «θερμά επεισόδια» με τους Τούρκους και αυτό οφείλεται στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των δικών μας ενόπλων δυνάμεων.

  Οι Τούρκοι στη κυριολεξία «τεστάρουν» την ετοιμότητά μας και μέχρι τώρα έχουν αντιληφθεί πως μόνο περίπατο δεν θα κάνουν σε πιθανό πόλεμο.

 3. Εκείνο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια σύρραξη δεν είναι μόνο τα οπλικά συστήματα και ο αριθμός του αντιπάλου αλλά η ψυχολογία αυτών που θα είναι πίσω απ’ αυτά.
  Ο Έλληνας του φραπέ και του Μπαρ είναι ο ίδιος Έλληνας με αυτόν του 40 και του 74 και δεν έχει αλλάξει.
  Μπορεί σήμερα να είμαστε αποχαυνωμένοι σε σημείο αηδίας και φυσικά οι πολιτικοί μας και τα ΜΜΕ να έχουν συμβάλει σ’ αυτό.
  Όμως ο Έλληνας είναι πάντα Έλληνας και αυτό δεν αλλάζει.
  Δείτε τον στα γήπεδα να καταλάβετε τι εννοώ.
  Όταν ο διαιτητής αδικήσει την ομάδα του τα σπάει όλα.
  Τα παιδιά που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις μας είναι κι αυτά παιδιά του φραπέ και του μπαρ κι όμως, προσαρμόζονται και οι περισσότεροι είναι άριστοι στρατιώτες.
  Ο Έλληνας έχει στο γονίδιο του τον αρχέγονο μαχητή.
  Αν του αδικήσουν την πατρίδα του θα τους φάει ζωντανούς.
  Λακέδες και εφιάλτες υπήρχαν πάντοτε, αυτοί δεν θα μας λείψουν ποτέ, όμως δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

 4. Φιλε ΠΑΝΟΣ,διαβαζοντας τις γνωμες σου,καταλαβαινω γιατι θα γινουν ολλα που λες. Και εξηγουμε,οτι και να γραφεις για το κακο μας το χαλι φταιει αυτος ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!!και οχι αυτος που ΗΤΑΝ.Αυτος ο εφελοτυφλισμος ειναι που μας παι πισω.Αυτος ειναι που θελησε να μειωσει τη θητεια,επι πρωθυπουργειας του καταριψανε!!! τον ΗΛΙΑΚΗ και το εκανε γαργαρα…Και πιστευω διαβασες το αρθρο γι ατον Αι Στρατη..;;Και πολλα πολλα αλλα.
  Ας μην κρινουμε ακομα,θα τον κρινουμε μετα.
  Αν και αυτος συνεχισει την πορεια του Καραμαλεικου θα παρει και αυτος τον δρομο της εξοδου μεχρι να βρεθει ενας πατριωτης με Π.
  Αυτα γιατι σε λιγο θα βγαλουμε Εθναρχη τον κωστακη…

  Τις καλησπερες μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s