ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Μπορούν να…στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα στους γείτονες τα Ρωσικά αντιαεροπορικά TOR και OSA που ήδη έχουμε;


Τα έχουμε και όμως τα κοιτάμε. Και δεν είναι τα μόνα…

Image1

Του Λουκά

Η προώθηση κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων σε επιλεγμένα σημεία αρκετών νησιών του Αιγαίου είναι μία κίνηση στρατηγικής σημασίας, αλλά και η απάντηση στη συνεχόμενη και κλιμακόμενη Τουρκική προκλητικότητα. 

Προωθώντας τα συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα σε επιλεγμένα σημεία του Αιγαίου, αυτομάτως προκύπτουν τα παρακάτω οφέλη:

1.  Λιγότερη καταπόνηση στους Έλληνες πιλότους που βρίσκονται σε συνεχή υπερένταση    καθημερινά.

2.  Λιγότερη φθορά στα πολεμικά μας αεροσκάφη.

3.  Ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμπλοκών και πιθανού δυστυχήματος.

4.  Τεράστια οικονομικά οφέλη.

Πριν σαράντα περίπου ημέρες κάποιοι από τους «σκληρούς» των επιτελείων μας, εισηγηθήκαν την συγκεκριμένη στρατηγικής σημασίας απόφαση, που υποστηρίζει την άμεση προώθηση των Ρωσικών αντιαεροπορικά TOR και OSA του Στρατού Ξηράς, που ήδη έχουμε, σε πολλά από τα νησιά μας.

Τα Ρωσικά αντιαεροπορικά TOR και OSA μπορούν να «κλειδώσουν» τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, και να τους περάσουν σαφή μηνύματα.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν έχει υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την ώρα που αυτομάτως θα μας δώσει ένα σαφή προβάδισμα.

Η μία και βασική ένσταση που υπάρχει από ορισμένους Έλληνες αξιωματικούς, είναι το γεγονός ότι ο εγκλωβισμός πολεμικού αεροσκάφους από ραντάρ αντιαεροπορικών χαρακτηρίζεται ως εχθρική ενέργεια, και πως με αυτή τη κίνηση θα «ρίξουμε λάδι στη φωτιά» στην ήδη τεταμένη κατάσταση.

Θα ήθελα να είχαν την ίδια ευαισθησία, οι ευτυχώς λιγοστοί αυτοί αξιωματικοί, όταν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη «ξύνουν» τις στέγες των σπιτιών μας στο Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Φούρνους και ποιος ξέρει που αλλού αύριο.

Ωστόσο για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, θα πρέπει να τονίσουμε πως οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν πονέσει περισσότερο όλων μας, σχετικά με την υπόθεση των Ιμίων, και έχουν δείξει τεράστια επιχειρησιακή ετοιμότητα που είναι και η βασική αιτία της αποφυγής «θερμού επεισοδίου» μέχρι τώρα.

Οι Τούρκοι στη κυριολεξία “τεστάρουν” τα νεύρα μας και την ετοιμότητά μας, και μέχρι τώρα έχουν αντιληφθεί πως μόνο περίπατο δεν θα κάνουν σε πιθανή εμπλοκή ή τέλος πάντων «θερμό επεισόδιο».

Μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου στις δύο πλέον επίλεκτες ομάδες του Ελληνικού Στρατού, το ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών, και την Ζ’ ΜΑΚ.

Σχετική μας δημοσίευση στις 11.09.2009 – ΕΔΩ

8 thoughts on “Μπορούν να…στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα στους γείτονες τα Ρωσικά αντιαεροπορικά TOR και OSA που ήδη έχουμε;

 1. Η προώθηση κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων σε επιλεγμένα σημεία αρκετών νησιών του Αιγαίου είναι μία κίνηση στρατηγικής σημασίας, αλλά και η απάντηση στη συνεχόμενη και κλιμακούμενη Τουρκική προκλητικότητα.

  Έπρεπε να είχε γίνει ήδη.

  ..το γεγονός ότι ο εγκλωβισμός πολεμικού αεροσκάφους από ραντάρ αντιαεροπορικών χαρακτηρίζεται ως εχθρική ενέργεια..

  Τα οπλισμένα ρημάδια τα αεροπλάνα των τούρκων που περνάνε πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων των νησιών είναι φιλική ενέργεια;

 2. Αγαπητέ φίλε Ελληνα,απο ετών στα νησιά του Αιγαίου έχουν εγκατασταθεί τα πολύ αξιόλογα συστήματα αντιεροπορικών βλημάτων OSA-AK/AKM που υπεβλήθηκαν σε πρόγραμμα αναβάθμισης με σύστημα αναγνώρισης φίλου η εχθρού IFF AN/TPX-54(V)τηςHazeltine corporation στα ραντάρ P-19 και asta-2E1 των πυροβολαρχιών OSA. Δ.Ι.

 3. Ευχαριστώ για την πληροφορία φίλε ΙΔ και χαίρομαι πραγματικά γι’ αυτό, αλλά τότε μακάρι να χρησιμοποιηθούν το συντομότερο (για εγκλωβισμό των τουρκικών αεροσκαφών).

 4. Φίλτατε πατριώτη Λουκά σε χαιρετώ,
  Επισκέπτομαι κάπου κάπου το blog σου και ενημερώνομαι για τα Εθνικά μας θέματα που όπως βλέπω και σε συνχαίρω για αυτό, είναι το πάθος σου.

  Λουκά, στο πολύ καλό για μένα blog “Truths and Facts” http://greek-very-greek.blogspot.com κάτω από τον τίτλο “Οι μύθοι τις Εθνικής μας στρατηγικής” http://greek-very-greek.blogspot.com/2009/05/oi-my.html υπάρχει μια συνέντευξη του ναυαρχου Αντωνιάδη που θα ήθελα να την διαβάσεις και να την κομενταρις.

  Φιλικά
  Σ. Zanglos

 5. Χαιρετώ τον Έλληνα και το φίλο Δ.Ι που έχουμε μαζί το εν’ λόγω ιστολόγιο.

  Είτε πάμε στα νησιά τα TOR και OSA, είτε πάμε τα OSA-AK/AKM, είτε πάμε τους S-300, είτε αγοράσουμε και εγκαταστήσουμε τους S-400…
  είναι ένα και το αυτό αφού δεν τα χρησιμοποιούμε.

  Γιατί δεν τα χρησιμοποιούν; Γιατί όπως λένε θεωρείται εχθρική ενέργεια προς τους Τούρκους…

  Δείτε το σχετικό link. Δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

  http://3.bp.blogspot.com/_5Y4nWDsZYro/Snc2q4CaDzI/AAAAAAAAFyY/4JnZrmOc9oM/s1600-h/par.bmp

  Δ.Ι, το θέμα είχε συζητηθεί και στο strategy-geopolitics που ήσουνα.

 6. Φίλε Σ. Zanglos. Πρέπει κάποια στιγμή η Ελλάδα να καταλάβει ότι αν χρειαστεί να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις τ’ αυγά.
  Αν οι μεμέτες θεωρούν την εγκατάσταση και την χρησιμοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά μας αιτία πολέμου, είναι δικό τους πρόβλημα.
  Εμείς οφείλουμε να το κάνουμε.
  Πάνω από την Ελλάδα μας πετάνε, δεν πετάνε σε κανέναν ξέφραγο αμπέλι.
  Είμαι σίγουρος ότι θα καθίσουν φρόνιμα σαν τις κοτούλες. Σίγουρα πολύ φρονιμότερα απ’ ότι μέχρι σήμερα. Αν πάλι δεν καθίσουν φρόνιμα, δεν θα καθίσουμε φρόνιμα και εμείς.

 7. Φιλε Λουκά, σύμφωνο απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω ότι η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να διεκδικεί και όχι να το ρίχνουμε στο παραπονιάρικο στους ευρωπαίους και αμερικάνους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s