Κύπρος / ΡΩΣΙΑ

Πλήρης υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου.


Επαναδιαβεβαίωση από τον Σεργκέϊ Λαβρόφ

Image4

Την πλήρη υποστήριξη της Ρωσίας στις θέσεις της Κύπρου, επαναδιαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέϊ Λαβρόφ, προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πολύ θετικό, όπως συνήθως. Η Ρωσία, πρόσθεσε, τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της εφαρμογής αρχών στη λύση του κυπριακού, υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και υπάρχει ταύτιση εκτιμήσεων Λευκωσίας – Μόσχας.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν έχει αλλάξει ούτε ένα γιώτα στην πολιτική της Ρωσίας για το κυπριακό και ότι θα ενταθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία όχι μόνο για το κυπριακό και τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία, η τεχνολογία και ο τουρισμός.

Ανέφερε επίσης ότι συμφώνησαν όπως ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, επισκεφθεί τον Νοέμβριο την Κύπρο, έτσι ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση που έχει αρχίσει.

Στο πλαίσιο των επαφών του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε χθες συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς,  τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λόρενς Γκόνζι και τον Εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ο Εμίρης του Κατάρ, του επανέλαβε τα φιλικά του αισθήματα και επαναδιαβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για το κυπριακό και για πολύπλευρη συνεργασία με την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι ευχαρίστησε τον Εμίρη για το ενδιαφέρον που δείχνει στο κυπριακό και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κύπρο. Είπε ότι ο Εμίρης Αλ Θάνι αποδέχθηκε την πρόσκληση και πιθανό η επίσκεψη να γίνει τον ερχόμενο χρόνο.

iKypros

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s