Τρομοκρατία

«Μας συνδέει μόνο γνωριμία»


Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η απολογία των δύο εκ των τεσσάρων συλληφθέντων που σχετίζονται με την γιάφκα του Χαλανδρίου και την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς.ληφθέντες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα όλοι ηλικίας 20 – 22 ετών συνεχίζουν να αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και υποστηρίζουν ότι η Αντιτρομοκρατική τους συνέλαβε μόνο λόγω των σχέσεων που είχαν με άλλους συγκατηγορούμενούς τους και τρίτα άτομα.

newego_LARGE_t_1101_5889215_type11104Αρχικά κατέθεσε η Μυρτώ Παντέλογλου, που ισχυρίστηκε ότι το μόνο που τη συνδέει με την υπόθεση, είναι ότι είχε ερωτική σχέση με συγκατηγορούμενό της Μανώλη Γιόσπα. Κατά την ίδια τις φορές που επισκέφθηκε τους χώρους αυτούς δεν έπεσε στην αντίληψή της κάτι το παράνομο.

Ακολούθησε ο νεαρός που υπέδειξε, ο Μανώλης Γιόσπας, ο οποίος επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται μόνο στις συχνές επισκέψεις του στο στο διαμέρισμα του συγκατηγορουμένου και ξαδέλφου του Χαρίλαου Χατζημιχελάκη, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δικό του διαμέρισμα.

Στη συνέχεια και λόγω του περασμένου της ώρας, υπήρξε αίτημα για αναβολή μέχρι το επόμενο πρωί που έγινε δεκτό, για τον Παναγιώτη Μασούρα και τον Χαρ.Χατζημιχελάκη.

Η 32η τακτική ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αναμένεται ν αποφασίσουν την προφυλάκιση των δύο συλληφθέντων που απολογήθηκαν, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαδικασίας, με βάση προηγούμενες περιπτώσεις που άπτονται του Αντιτρομοκρατικού νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία τους αποδίδει τρία κακουργήματα, (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές), αλλά και τέσσερα πλημμελήματα (διακεκριμένες φθορές, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, παραβάσεις του νόμου περί κροτίδων και φωτοβολίδων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση).

Οι κατηγορίες αφορούν τις δύο εκρήξεις ωρολογιακών μηχανισμών στις κατοικίες των Λούκα Κατσέλη και Παν.Χηνοφώτη, καθώς έχει ταυτοποιηθεί από τα ευρήματα η σχέση των συλληφθέντων με τις υποθέσεις αυτές.

Η πρόοδος των ερευνών ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγήσει σε συσχέτιση συλληφθέντων και ευρημάτων και με παλαιότερες υποθέσεις από τις επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς. Κατά συνέπεια θα πρέπει να αναμένεται και δεύτερο «πακέτο» διώξεων και απολογιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s