ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Τουρκία

Ταξίδι αστραπή στην γείτονα.


Image2

Πληροφορίες θέλουν τον Γ. Παπανδρέου να ετοιμάζεται για έκτακτη επίσκεψη στην Τουρκία. Επιβεβαιώνει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Κινήσεις – αστραπή φαίνεται ότι σχεδιάζει ο Γ.Παπανδρέου, όχι μόνο ως πρωθυπουργός, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών.

Πληροφορίες θέλουν να εξετάζεται ταξίδι αστραπή στην Τουρκία, με στόχο να γίνουν άμεσα οι πρώτες επαφές της νέας κυβέρνησης με την τουρκική πλευρά, καθώς πλησιάζει η εξέταση της υποψηφιότητάς της στην ΕΕ, το Κυπριακό παραμένει σε φάση διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων και οι «πληγές» στο Αιγαίο είναι ανοιχτές.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το ταξίδι να πραγματοποιείται ακόμη και σήμερα, ενώ ο κ.Παπανδρέου εάν τελικά μεταβεί στη γειτονική χώρα εκτιμάται ότι θα συναντήσει τον τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ώρες νωρίτερα μέσω του νέου πρέσβη της Τουρκίας Mεχμέτ Χασάν Γκιοούς, ο τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου είχε στείλει θερμό συγχαρητήριο μήνυμα στον Γ.Παπανδρέου, καλώντας τον παράλληλα να επισκεφθεί το συντομότερο την Αγκυρα.

Λίγο αργότερα γινόταν γνωστό ότι το πρακτορείο Ανατολή σε σχετικό του τηλεγράφημα ανέφερε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών θα παραβρεθεί στη Σύνοδο ΥΠΕΞ της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου συμμετέχουν Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία, Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Ρουμανία Σερβία και Τουρκία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συμμετοχή θα είναι σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών και υπογραμμίζεται ότι θα λάβει μέρος και ο Γ. Παπανδρέου.

Η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στη Σύνοδο των υπουργών Διαβαλκανικής Συνεργασίας «είναι για μας αιτία χαράς», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Σε περίπτωση που έρθει, θα έχουμε την πρώτη επαφή μαζί του», πρόσθεσε και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση είπε ότι «όταν έρθει, φυσικά μπορεί να συναντηθούμε». «Θα χαρώ πολύ αν συναντηθώ και μαζί του», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε