Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ
Η πρώτη εβδομάδα μετά την εκλογική συντριβή βρήκε τα στελέχη της Ν.Δ. να εκτονώνονται στις συσκέψεις και τα τηλεοπτικά παράθυρα.
Ολοι είχαν κατά νου τις ευθύνες του Κ. Καραμανλή, αλλά ελάχιστοι βγήκαν ανοιχτά εναντίον του. Οι στόχοι εξακολουθούν να είναι ο Γ. Σουφλιάς (ακόμη και μετά την παραίτησή του), ο Γ. Λούλης και ο Πρ. Παυλόπουλος. Οσο για τα συνεδριακά, οι πρώτες αψιμαχίες έδειξαν πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος.
Η δεύτερη εβδομάδα είναι αυτή στην οποία θα αρχίσει να αποκρυσταλλώνεται το εσωτερικό τοπίο. Θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες και θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν οι συμμαχίες. Επίσης θα αποφασιστούν τελικά οι οργανωτικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στο συνέδριο. Το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση επρόκειτο να γίνει χθες το βράδυ στη Ρηγίλλης, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, με την παρουσία των μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενων να διεκδικήσουν την ηγεσία (Ντόρα Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος, Α. Σαμαράς, Π. Ψωμιάδης).
Η τακτική των δελφίνων
Οι υποψήφιοι επρόκειτο να επιμείνουν στις απόψεις τους. Ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Α. Σαμαράς έχουν δηλώσει ότι είναι υπέρ της εκλογής αρχηγού από τη βάση του κόμματος. Η Ντόρα Μπακογιάννη συμφωνεί κι αυτή, εκφράζει, όμως, αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να οργανωθεί αυτή η διαδικασία σύντομα και είναι σαφώς αντίθετη στο να γίνει εκλογή ύστερα από 3-4 μήνες.