ΔΙΕΘΝΗ / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος / Τουρκία

Η ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Τρεμόπουλου στον Αρχηγό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


_1_~1

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΙΛΚΕΡ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ

Βρυξέλλες, 9 Νοεμβρίου 2009

Προς τον Στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, 

Κύριε Αρχηγέ, 

Σε επιστολή που μου έστειλε ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και πολιτικός κύριος Μουράτ Κανατλί, μου εξιστορεί τα γεγονότα σχετικά με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την τουρκοκυπριακή αστυνομία, μετά από διαδήλωση στις 28.10.2009 μπροστά στην Τουρκική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

Ο κ. Κανατλί ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές οι οποίοι πιστεύουν ότι το πρόσφατο πακέτο οικονομικών μέτρων που αποφάσισε η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση, επεβλήθη από την Άγκυρα και γι’ αυτό αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στην Τουρκική Πρεσβεία.

Συνάγεται, λοιπόν, ότι η εις βάρος του δίωξη μπορεί να εκληφθεί ως εκδικητική ενέργεια, καθώς οι τουρκοκυπριακές αστυνομικές αρχές είναι υπόλογες στον αρχιστράτηγο του τουρκοκυπριακού στρατού, τον οποίο διορίζετε εσείς.

Κύριε Αρχηγέ,

Θεωρώ ότι οι ανησυχίες τις οποίες εκφράζει ο κ. Κανατλί είναι εύλογες. Ενδιαφέρουν όχι μόνο τον ίδιο και τους υποστηρικτές του, αλλά και όλους τους ευρωπαίους πολίτες που θεωρούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες των ευρωπαϊκών αξιών. 

Κύριε Αρχηγέ, 

Έχω παραδοσιακά ταχθεί κατά της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Κι ένας από τους λόγους είναι επειδή πιστεύω ότι στις αρχές του 21ου αιώνα δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα περιθώριο συμπεριφορών, όπως αυτή που καταγγέλλει ο τουρκοκύπριος πολιτικός και δημοσιογράφος, τον οποίο γνώρισα και προσωπικά κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Κύπρο.

Θα το εκτιμούσα εάν δίνατε τις αναγκαίες διευκρινίσεις για τις καταγγελίες και αν η εξέλιξη της υπόθεσης διέψευδε τις ανησυχίες μας.

Με τιμή

Μιχάλης Τρεμόπουλος / Ευρωβουλευτής

…………………………………………………………………………………………………….

09.11.2009

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ. 

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη δίωξη της τουρκοκυπριακής αστυνομίας κατά του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Νέας Κύπρου (ΥΚΡ), Μουράτ Κανατλί και δύο ακόμη στελεχών του κόμματος, κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ανταποκρινόμενος σε σχετική έκκληση του τουρκοκύπριου πολιτικού. 

Ο κ. Κανατλί, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, κατηγορείται ότι άσκησε βία εναντίον αστυνομικών και τους εμπόδισε να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας στις 28.10.09 με αίτημα την ανάκληση του πακέτου μέτρων σκληρής λιτότητας, που συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι επιβλήθηκε απευθείας από την Άγκυρα. Οι διαδηλωτές είχαν σπάσει τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στην τουρκική πρεσβεία στην κατεχόμενη Λευκωσία, κρατώντας πανό που αμφισβητούσε την «ανεξαρτησία» του λεγόμενου τουρκοκυπριακού κράτους. Δίωξη για την ίδια υπόθεση έχει ασκηθεί και εναντίον 16 τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών. 

Ο Μουράτ Κανατλί καταγγέλλει την Τουρκία ως απευθείας υπεύθυνη για αυτές τις ενέργειες και απευθύνει έκκληση στα αριστερά κόμματα και τις πολιτικές οργανώσεις να αντιδράσουν και να δείξουν την αντίδρασή τους όχι μόνο στις υφιστάμενη τοπική διοίκηση της δεξιάς κυβέρνησης, αλλά κατευθείαν στην Άγκυρα: Στον πρόεδρο της Τουρκίας, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τον Αρχιστράτηγο του Τουρκικού Στρατού.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος επικοινώνησε ήδη με το Μουράτ Κανακλί, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του. Θα θέσει το ζήτημα και στην ομάδα των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, για να αποφασιστούν περαιτέρω πρωτοβουλιών για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βόρεια Κύπρο, ενώ θα στείλει επιστολή στον Αρχιστράτηγο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, για να ζητήσει εξηγήσεις για όσα καταγγέλλει ο κ. Κανατλί σε επιστολή του. 

Ο Μχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Έχω γνωρίσει προσωπικά το Μουράκ Κανατλί κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Κύπρο και είχα μαζί του διεξοδική συζήτηση. Πιστεύει βαθιά στην ειρήνη, και ήταν και ο ίδιος αντιρρησίας συνείδησης με σοβαρό προσωπικό κόστος. Σχημάτισα την εντύπωση ότι είναι ένας εξαιρετικά αξιόλογος νέος πολιτικός με ευρωπαϊκές αξίες και υποστηρικτής μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο. Υποστηρίζουμε και εμείς μια τέτοια λύση, γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Γιατί η απομόνωση οδηγεί σε λιγότερο διεθνή έλεγχο στην τουρκοκυπριακή πλευρά και σε λιγότερες εγγυήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οδηγεί σε παραβιάσεις τύπου Κανατλί.

Έχω ήδη στείλει επιστολή στον Αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, ζητώντας εξηγήσεις για αυτά που λέει ο Κανατλί. Ότι δηλαδή είναι εμμέσως υπόλογος για την εναντίον του μήνυση, που υπεβλήθη από την τουρκοκυπριακή αστυνομία, η οποία είναι υπόλογη στον αρχηγό του τουρκοκυπριακού στρατού, ο οποίος διορίζεται απευθείας από την Άγκυρα.»

Περισσότερες πληροφορίες: Χρήστος Μάτης 6937 213263

Επισυνάπτονται:

1. Η επιστολή προς τον Αρχιστράτηγο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ.

2. Η ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

3. Οι καταγγελίες του κ. Κανατλί.

………………………………………………………………………………..

ΕΡΩΤΗΣΗ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΘΕΜΑ: Εκδικητική δίωξη Τουρκοκύπριου πολιτικού και δημοσιογράφου

ΚΕΙΜΕΝΟ:

Σε επιστολή που έλαβα από τον τουρκοκύπριο πολιτικό και δημοσιογράφο Μουράτ Κανατλί, γενικό γραμματέα του τουρκοκυπριακού Κόμματος Νέας Κύπρου, δηλώνεται ότι ασκήθηκε πρόσφατα δίωξη εναντίον του για συμμετοχή σε διαδήλωση στην Τουρκική Πρεσβεία στη Λευκωσία, με αίτημα την ανάκληση του νέου πακέτου οικονομικών μέτρων, που συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι επεβλήθη από την Άγκυρα.

Εκτός από τον κ. Κανατλί, η ίδια δίωξη αφορά 2 ακόμη στελέχη του κόμματός του, καθώς και 16 στελέχη τουρκοκυπριακών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο κύριος Κανατλί επισημαίνει ότι η τουρκοκυπριακή αστυνομία, η οποία υπέβαλε τη μήνυση, υπόκειται στον αρχιστράτηγο των τουρκοκυπριακού στρατού, ο οποίος διορίζεται απευθείας από την Άγκυρα, άρα επρόκειτο για εκδικητική ενέργεια. Η ιδιότητά του ως αντιρρησία συνείδησης επιτείνει τους φόβους του για διακριτική και άδικη μεταχείριση εκ μέρους των τουρκικών στρατιωτικών θεσμών τους οποίους είχε αμφισβητήσει. 

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Έχουν εξετάσει οι υπηρεσίες της ΕΕ στην Κύπρο το κατά πόσο η συμπεριφορά κατά του κ. Κανατλί αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

2. Έχουν εξετάσει οι υπηρεσίες της ΕΕ τη βασιμότητα των ισχυρισμών του κ. Κανατλί σε ό,τι αφορά στη διοικητική διάρθρωση του βόρειου τμήματος της Κύπρου, το οποίο κατά τη συμφωνία ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι «εκτός ελέγχου της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας»;

3. Σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί του κ. Κανατλί είναι βάσιμοι, συνάδει η συμπεριφορά της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ;

4. Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αποκατάσταση της πεποίθησης, ότι σε έδαφος το οποίο επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ, κανείς δεν μπορεί να διώκεται για τις πεποιθήσεις και την πολιτική ή συνδικαλιστική του δράση;

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΡΑΤ ΚΑΝΑΤΛΙ

O Μουράτ Κανατλί ΓΓ του εκτελεστικού συμβουλίου του κόμματος της Νέας Κύπρου (ΥΚΡ) και δυο άλλα μέλη του κόμματος και 16 συνδικαλιστές ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τη Διοίκηση του Αστυνομικού Σταθμού της Λευκωσίας στις 30 Οκτωβρίου, ότι έχουν μηνυθεί με τις κατηγορίες ότι χτύπησαν αστυνομικούς και δεν τους επέτρεψαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Ο Κανατλί συμμετείχε στη διαδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Λευκωσία όχι μόνο ως ΓΓ του ΥΚΡ αλλά ως δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας Yenicag.

Η διαδήλωση ήταν μέρος της γενικής απεργίας σε αντίθεση με το νέο οικονομικό πακέτο που εισηγήθηκε η νέα δεξιά κυβέρνηση. Κατά τους τελευταίους μήνες, τα συνδικάτα κατέβηκαν σε απεργίες με διάφορες αφορμές και με την αφορμή της κατάθεσης του νέου οικονομικού πακέτου στην κοινοβουλευτική επιτροπή, 27 συνδικάτα αποφάσισαν γενική απεργία.

Προσπάθησαν να διαδηλώσουν μπροστά από το «κοινοβούλιο» και την τουρκική πρεσβεία στη Λευκωσία. Η αστυνομία έκλεισε το δρόμο και οι διαδηλωτές πέρασαν μέσα από τα φράγματα της αστυνομίας και πέρασαν μπροστά από την Τουρκική Πρεσβεία και το «κοινοβούλιο» με κύριο αίτημα την απόσυρση του πακέτου.

Θεωρείται ότι αυτό το πακέτο επιβλήθηκε κατευθείαν από την Τουρκία, και γι’ αυτό οι διαδηλωτές αντιδρούσαν όχι μόνο εναντίον της «βουλής» αλά και εναντίον της τουρκικής πρεσβείας.

Ένα από τα πανό έγραφε «η βόρεια Κύπρος επαρχία της Τουρκικής Δημοκρατίας» και γι’ αυτό ο πρέσβης είναι σαν περιφερειακός αξιωματούχος. Οι διαδηλωτές και η αστυνομία είχαν κάποια «διάδραση» και στις 30 Οκτωβρίου η αστυνομία μήνυσε 19 διαδηλωτές εξαιτίας αυτής της δράσης τους.

Τρία μέλη του ΥΚΡ, ο γενικός γραμματέας, ο Ερντιντς Σελασιγιέ, συνδικαλιστής και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και ο Σαλί Ουγκιουρογλου, συνδικαλιστής και μέλος του Συμβουλίου του κόμματος ήταν ανάμεσα στους μηνυθέντες.

Ο Μουράτ Κανατλί λέει ότι είναι προφανές ότι αυτή είναι μία φασιστική και αντιδημοκρατική ενέργεια και η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει πίεση εναντίον των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψει περαιτέρω δράση, όπως μία ακόμη γενική απεργία. Όπως είναι γνωστό το βόρειο τμήμα της Κύπρου εκφράζεται σε διεθνή όργανα, όπως τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως υφιστάμενη τοπική διοίκηση της Τουρκίας. Η αστυνομία στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου παίρνει διαταγές από τον αρχιστράτηγο του τουρκοκυπριακού στρατού, ο οποίος διορίζεται απευθείας από την Άγκυρα.

Ο Μουράτ Κανατί λέει ότι η Τουρκία είναι απευθείας υπεύθυνη για αυτές τις ενέργειες και απευθύνει έκκληση στα αριστερά κόμματα και τις πολιτικές οργανώσεις να αντιδράσουν και να δείξουν την αντίδραση τους όχι μόνο στην υφιστάμενη τοπική διοίκηση της δεξιάς κυβέρνησης αλλά κατευθείαν στην Άγκυρα: Στον πρόεδρο τη Τουρκίας, τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τον Αρχιστράτηγο του Τουρκικού Στρατού.

Ο Κανατλί πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων ίσως να μη συλληφθεί κανείς αλλά υπάρχει η πιθανότητα στο εγγύς μέλλον, να συλληφθεί κάποιος. Γα αυτό προτρέπουμε όλα τα πολιτικά κόμματα να αντιδράσουν σε αυτήν την αντιδημοκρατική και φασιστική δράση και να δείξουν διεθνή αλληλεγγύη στους τουρκοκύπριους συνδικαλιστές, ακτιβιστές και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων».

ΠΗΓΗ

7 thoughts on “Η ανοιχτή επιστολή του Μιχάλη Τρεμόπουλου στον Αρχηγό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

 1. Καλά κύριε Τρεμόπουλε τι να σας πω.
  Από την στιγμή που διάβασε την επιστολή σας ο Μπασμοπούγ, γέμισε η μούρη του κρέας.
  Έχουν τέτοια ρε Τρεμόπουλε οι τούρκοι.
  Μασάνε από τέτοιες επιστολές;
  Ναι και η Ευρώπη θα τον κάνει ντα.

 2. Αρα κατά τον κύριο Τρεμόπουλο όπως διαπιστώνετε Ευρωπαίο ευρωβουλευτή υπάρχει Τουρκοκυπριακή κυβέρνηση!!!! Τουρκοκυπριακή αστυνομία!!!!! Τουρκοκυπριακός στρατός!!!!!! και κατ’ επέκτασιν Τουρκοκυπριακό Κράτος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Βλέπεται λοιπόν αδερφια τον ρόλο των Οικολογων Πρασίνων;
  Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει αναγνωρίσει Τουρκοκυπριακό κρατος αλλά ο Τρεμόπουλος ο «Ελληνας» ευρωβουλευτης ακολουθεί τον δικό του δρόμο….

  Και φυσικά έχει πλήρως υιοθετήσει την επίσημη θέση της Αγκυρας κατα της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.

  Τα υπόλοιπα από αυτά που λέει το κάθαρμα δεν με ενδιαφέρουν. Ειναι ενδοτουρκικές διαμάχες…..

  Ελπίζω να τα βλέπουν αυτά οι αδερφοί μας οι Κύπριοι….

 3. Διάβασα με καθυστέρηση αρκετών ημερών την ανάρτησή σας και θα ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις και διευκρινίσεις.

  Στην υπόθεση του τουρκοκύπριου Μουράτ Κανακλί υπάρχει κάτι που λογικά θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει όλους: ότι τουρκοκύπριοι αμφισβητούν ανοικτά την παράνομη κρατική οντότητα που έχει επιβάλει η Άγκυρα στη Βόρεια Κύπρο.

  Και μάλιστα δεν το κάνουν με ένα βιβλίο ή ένα άρθρο σε εφημερίδα, αλλά με πανώ σε διαδήλωση, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο.

  Το πανώ με το ειρωνικό σύνθημα «Βόρεια Κύπρος, επαρχία της Τουρκικής Δημοκρατίας», κατηγορούσε την Άγκυρα ως υπόλογη ακόμη και για την οικονομική πολιτική που επιβάλλεται στους Τουρκοκύπριους. Η πρόκληση προς την Άγκυρα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό για να διαδηλώσουν μπροστά στην ίδια την τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία. Αυτή την πρόκληση πληρώνουν τώρα ο Μουράτ Κανακλί και οι άλλοι 19 τουρκοκύπριοι με τη δίωξη εναντίον του.

  Ο Μουράτ Κανακλί έχει και άλλους ανοικτούς λογαριασμούς με το τουρκικό κράτος.

  * Αρνήθηκε να υπηρετήσει στρατιωτική θητεία, δήλωσε αντιρρησίας συνείδησης και πήγε φυλακή.
  * Το 2006, ως επικεφαλής του τουρκοκυπριακού Κόμματος Νέας Κύπρου, υπέγραψε κοινή διακήρυξη με το κυπριακό πράσινο κόμμα, τους Οικολόγους Περιβαλλοντιστές, για άμεση αποστρατικοποίηση της Λευκωσίας ως πρώτο βήμα για ολική αποστρατικοποίηση της Κύπρου (δηλαδή ολική αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων).

  Το γράμμα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Τούρκο αρχιστράτηγο ήταν μέρος των κινήσεων συμπαράστασης που ο ίδιος ο Μουράτ Κανακλί είχε ζητήσει, με στόχο να ζητηθούν ευθύνες απευθείας από το βαθύ κράτος της Άγκυρας και να μη θαφτεί το θέμα ως «εσωτερική υπόθεση των Τουρκοκυπρίων». Το θέμα λοιπόν δεν είναι γιατί ο Τρεμόπουλος και οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστέκονται σε ένα τέτοιο άνθρωπο, αλλά γιατί οι άλλοι πολιτικοί χώροι σιωπούν.

  Η υπόθεση, πάντως, ότι η αναφορά σε τουρκοκυπριακή αστυνομία σημαίνει και αναγνώριση χωριστού τουρκοκυπριακού κράτους, είναι απόλυτα αβάσιμη: Τουρκοκυπριακή αστυνομική και στρατιωτική δύναμη υπήρχε πολύ πριν το 1983, όταν ανακηρύχθηκε μονομερώς το παράνομο τουρκοκυπριακό «κράτος». Η απομόνωση των τουρκοκυπρίων είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί ο έλεγχος της Άγκυρας πάνω τους: αλίμονο αν ο μόνος τρόπος να αρθεί ήταν η αναγνώριση χωριστού κράτους.

  Αυτό μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν και οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές, το πράσινο κόμμα της Κύπρου, που είχαν ταχθεί με πάθος κατά του Σχεδίου Ανάν το 2004, χωρίς αυτό να τους εμποδίσει να προσκαλέσουν επίσημα το Μιχάλη Τρεμόπουλο τον περασμένο Αύγουστο στο νησί τους και να τον θεωρούν άτυπα και δικό τους ευρωβουλευτή.

  Ενδιαφέρον είναι επίσης να διαβάσει κάποιος και τη συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην τουρκική «Χουριέτ» τον περασμένο Ιούλιο: http://ecogreensalonika.wordpress.com/2009/07/07/tremopoulos-hurriyet/

  Τέλος, η θέση μας για το Κυπριακό όπως αναφέρουμε και στο Πρόγραμμά μας είναι η παρακάτω:

  Για το Κυπριακό, εμμένουμε στην προοπτική συναινετικής λύσης βασισμένης στις αποφάσεις του ΟΗΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά και τα σημεία που είχαν δεχθεί οι δυο πλευρές για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης, διζωνικής ομοσπονδίας των δύο κοινοτήτων. Ενισχύουμε τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης και συνεργασίας των δύο κοινοτήτων και την κατάρρευση του «μύθου» ότι οι δύο κοινότητες δεν μπορούν να ζήσουν πλέον μαζί.

  Τάσος Κρομμύδας

  Πρώην Μέλος της Εκτ. Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων

 4. Καλημέρα κύριε Κρομμύδα.

  Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας όπως και για το ότι μας επισκέπτεστε.

  Φιλικά / Λουκάς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s