ΔΙΕΘΝΗ / ΗΠΑ

Μισό Τάγμα αυτοκτόνησε από την αρχή του 2009 στον αμερικανικό Στρατό!


Μισό τάγμα νεκρούς από αυτοκτονίες, συνολικά 140 στρατιώτες, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς μετράει μέχρι σήμερα για το έτος 2009 ο αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε σήμερα ο υπαρχηγός του Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Πίτερ Κιαρέλι.

«Στις 16 Νοεμβρίου ο στρατός κατέγραψε 140 αυτοκτονίες ενεργών στρατιωτών, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον συνολικό του 2008, ενώ ακόμη υπολείπεται περίπου ένας μήνας μέχρι το τέλος του έτους και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος του έτους ο αριθμός των αυτοκτονιών θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του προηγούμενου έτους », δήλωσε ο στρατηγός Κιαρέλι, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

«Θα θέλαμε να μην υπάρξουν νέες αυτοκτονίες αυτό το έτος ή στα έτη που θα ακολουθήσουν αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δε μπορεί να συμβεί», πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός.

«Ωστόσο πιστεύουμε ότι σημειώνουμε πρόοδο», δήλωσε ακόμη ο Πίτερ Κιαρέλι, αναφέροντας ότι παγκοσμίως ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει μειωθεί αυτό το μήνα λόγω των προσπαθειών που γίνονται για την πρόληψη και τον εντοπισμό των ψυχολογικών προβλημάτων των στρατιωτών, όπως το μετα-τραυματικό σύνδρομο.

«Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καταγράψαμε 40 αυτοκτονίες, σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αυτού του έτους και από τον Μάρτιο η γενική τάση είναι πτωτική, εκτός από δύο μήνες», υπογράμμισε ο στρατηγός Κιαρέλι.

«Από τις 140 περιπτώσεις αυτοκτονίας, το ένα τρίτο δεν έχει σημειωθεί σε πολεμική ζώνη», δήλωσε ακόμη ο στρατηγός Κιαρέλι

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s