ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Σκόπια

Νέο γραφείο στην Έδεσσα εγκαινίασε η αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική μειονότητα».


Το κόμμα «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο» της αυτοαποκαλούμενης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, εγκαινίασε την Κυριακή (15/11) γραφείο σε κεντρικό δρόμο της Έδεσσας. Πρόκειται για το δεύτερο γραφείο του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής του «να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Κεντρική Μακεδονία, όπου διαμένει σημαντικός αριθμός εθνικά Μακεδόνων και ομιλητών της μακεδονικής γλώσσας».

Μετά τα επίσημα εγκαίνια του γραφείου την περασμένη Κυριακή στην Έδεσσα – ή «Voden», σύμφωνα με το Ουράνιο Τόξο, το Κεντρικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησε συνεδρίαση, στην οποία συμφωνήθηκε η αποστολή επιστολής στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, «με σκοπό να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και της μακεδονικής μειονότητας.»

Το γραφείο στην Έδεσσα είναι το δεύτερο του Ε.Ε.Σ. που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα. Το πρώτο είχε ανοίξει στις 6 Σεπτεμβρίου 1995 στη Φλώρινα, προκαλώντας τότε έντονες αντιδράσεις, κυρίως λόγω της δίγλωσσης πινακίδας (Φλώρινα-Lerin).

NEWSTIME.GR

Το είδαμε στο: http://www.infognomonpolitics.blogspot.com/

One thought on “Νέο γραφείο στην Έδεσσα εγκαινίασε η αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική μειονότητα».

  1. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s