ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

37 Eurofighter έτοιμα για την Ελλάδα μετά το 2013.


Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι η Luftwaffe δεν θα λάβει την τελική παρτίδα (3b) των αεροσκαφών Eurofighter. Μέχρι σήμερα, η Γερμανία έχει δεσμευθεί σταθερά για απόκτηση 143 αεροσκαφών. Το μέγεθος των αεροσκαφών του συμβολαίου 3B είχε επίσης προγραμματιστεί να κατευθυνθεί στην Luftwaffe.

Αυτά τα 37 μαχητικά προορίζονται σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις για την εξαγωγική αγορά. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις, μια και συνεπάγεται αυτόματα πως η κοινοπραξία γνωρίζει ότι υπάρχει νέος πελάτης. Ανοιχτό παραμένει το γεγονός για ποια χώρα προορίζονται τα αεροσκάφη. Βάσει ανοιχτών πηγών αναγνωρισμένου ιστοτόπου αμυντικών θεμάτων, μεταξύ των ονομάτων αναφέρεται η Ελβετία, η Ελλάδα και η Ινδία για παράδειγμα. Όσον αφορά τον ινδικό διαγωνισμό MMRC, η ινδική κυβέρνηση θέλει να κατασκευάσει το αεροσκάφος, πλην ορισμένων δοκιμαστικών μονάδων, εγχώρια.

Οι κυβερνήσεις του προγράμματος της κοινοπραξίας είναι βάσει συμφωνιών υποχρεωμένες να κατασκευάσουν συγκεκριμένο αριθμό μαχητικών στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη απαίτηση είναι για το ινδικό πρόγραμμα πρωταρχικής σημασίας. Το πρόγραμμα της Σ. Αραβίας καλύπτεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Αυστρία δεν θα αγοράσει για τα επόμενα 5 χρόνια νέα μαχητικά του τύπου. Τα 15 αεροσκάφη Eurofighter της Luftwaffe για την Αυστρία θα μπορούσαν ίσως να συνυπολογιστούν στη νέα ρύθμιση, που σημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να απαλλαγεί από μόλις 22 Tranche 3B μαχητικά, αντί του συνολικού μεγέθους των 37 μονάδων. Μια παρόμοια ρύθμιση εγκρίθηκε για τον το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν 24 μαχητικά κατευθύνθηκαν στη Σαουδική Αραβία.

Η πιθανή πώληση προς την Ελβετία 8 έως 18 μονάδων δεν συμβαδίζει με το σύνολο των προς πώληση αεροσκαφών και είναι εκτός των οικονομικών προδιαγραφών του προγράμματος της χώρας των Άλπεων, το οποίο πρόγραμμα έχει ακριβές οικονομικό παράθυρο και δεν συμβαδίζει με μια πιθανή προμήθεια 22 αεροσκαφών. Η μοναδική χώρα που εκπληρεί αυτές τις προυποθέσεις για το σύνολο των 37 μαχητικών είναι η Ελλάδα. Βάσει των παραπάνω, αναμένεται αναδίπλωση των βιομηχανικο-οικονομικών προτάσεων της κοινοπραξίας και της γερμανικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους για την Ελλάδα.

Fox2Magazine

5 thoughts on “37 Eurofighter έτοιμα για την Ελλάδα μετά το 2013.

 1. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΔΙΚΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣ Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΗΡΩΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ Η ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ.

 2. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
  ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΕΙ. Η Π.Α ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΠΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ.

 3. Άν είναι γεγονός αυτό έχω νά κάνω τίς εξής ερωτήσεις- διαπιστώσεις. 1] πάλι οί Έλληνες θά στηρίξουμε οικονομικά τίς βιομηχανίες κρατών πού μάς μισούν έστω καί έν κρυπτώ; [εννοώ Αγγλίας -Γερμανίας. ΟΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑ ΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ!!!!] 2. Τό Eyrofighter ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ [αλήθεια μόνο 40 αεροσκάφη έχουμε ανάγκη; τήν τουρκική υπεροπλία πώς θά τήν αντιμετωπίσουμε καί σέ αριθμητικό επίπεδο.Καί αυτή ή ισορροπία απαραίτητη. Καί εφόσον ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΑ ΠΑΛΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΣ. 3. Η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι: άν επιλέξουμε εμείς τό Eyrofighter ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΊ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ!! [ Κάπου παλαιότερα είχα ακούσει ΌΤΙ:ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ!! Καί θά ρωτούσε κανείς ποιά ή λύση κατά τήν άποψη σου φίλτατε Πάνο; Κατά τή γνώμη μου τή λύση τήν έχουμε στά χέρια μας : RAFALE.Υπόψιν τόσα miraze πού διαθέτει η ΠΑ,τό καθιστούν οικείο αεροσκάφος. Επιπλέον Οί Γάλλοι μάς έχουν έξηγηθεί σπαθί σέ όλα τά επίπεδα τά τελευταία χρόνια . ΟΤΙ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ [όπως ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ,ΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΑΓΓΛΟΙ και ΡΩΣΣΟΙ: KORNET E ΚΤΛ]. Μάς έδωσαν καί υποστρατηγικά όπλα [scalp ag],χωρίς δισταγμό καί μή υπολογίζοντας διαμαρτυρίες τούρκων Αμερικανών. Δέν αναφέρομαι καθόλου στά soukhoi ποιός ελληνόφωνος πολιτικάντης πού δυναστεύει τή δύσμοιρη πατρίδα, θά εξοπλίσει τήν Ελλάδα επαρκώς [ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ καί τό κυριώτερο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΜΟΣΧΟΒΙΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ USA; Διότι ένα είναι τό γεγονός καί ή αυταπόδεικτη αλήθεια : ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ.

 4. So I got a new computer in the middle of October, it is a Toshiba Satellite A500/040, came with Windows vista Home premium. I got a Windows 7 upgrade disc that is only for my computer. I have upgraded my Laptop to windows 7 and am now having troubles… I think I picked up a few viruses and I am wanting to re-install windows to get my laptop back to normal. The only problem is I am not entirely sure if I can re-use the Upgrade disc. Does anyone know if I can? And if not, what I can do? Thanks in advance for any help and have a great New Year

  __________
  grow taller

 5. Eγω λεω οχι.
  ουτε βιδα να μην παρουμε απο την γερμανια,εκτος και εαν δεσμευτη η ευρωπη οτι δεν θα πουλησουν στην Τουρκια.
  τη συμπαραγωγη θα μας δωσουν και τι αντισταθμιστικα οφελη.

  παντως εγω θα προτεινα RAFAEL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s