ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΘΡΑΚΗ / Τουρκία

Επιδιώκουν «τουρκική κοινότητα» στη Θράκη!


Μεσοπρόθεσμος στρατηγικός στόχος της Άγκυρας στη Θράκη –σύμφωνα με απόρρητες διπλωματικές εκθέσεις– είναι σε πρώτη φάση ο «εθνικός προσδιορισμός» της μουσουλμανικής μειονότητος, ώστε νʼ αναφέρεται ως τουρκική. Κι αυτό ήδη ενεργοποιείται από την Άγκυρα μεθοδικά. Σε δεύτερη φάση, η αναγωγή της σε «τουρκική κοινότητα», κατά το πρότυπο της τουρκοκυπριακής!

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα οποία έχει στα χέρια της και η ΕΥΠ από διαρροή διαφόρων εγγράφων και διασταύρωση πληροφοριών:

Ακραία στοιχεία της μειονότητος θα δημιουργούν προβλήματα και θα κλιμακώνουν τριβές, δίδοντας προσχήματα στην Άγκυρα να ανακινεί θέματα για δήθεν «καταπάτηση μειονοτικών δικαιωμάτων»!

Ήδη αυτό γίνεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου έχουν ήδη εγείρει ζητήματα «για τις μειονότητες στη Ρόδο και την Κω»!

Επιστρατεύονται μάλιστα και φίλιες ομάδες κοινοβουλευτικών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως από την Ολλανδία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ακόμη και ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ (Κύπρος).

Σύμφωνα με νέα έγγραφα της διπλωματικής μας αποστολής στην τουρκική πρωτεύουσα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ενημέρωσε το τελευταίο διάστημα πλειάδα πρέσβεων διαφόρων χωρών (και κυρίως ευρωπαϊκών) για τις «παραβιάσεις των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητος» (!) και «για τη σοβαρή κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί».

Παρουσίασε στους ξένους πρέσβεις έγγραφα οργανώσεων και παραγόντων της μειονότητος, τα οποία έχουν διαβιβασθεί σε διάφορους οργανισμούς το τελευταίο διάστημα και με τα οποία καταγγέλλονται οι «ελληνικές αυθαιρεσίες» σε βάρος των κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών, κυρίως της Κομοτηνής.

Στα έγγραφα γίνεται λόγος ακόμη και για καταπατήσεις περιουσιών (βακούφια), ενώ ζητείται «άμεση παρέμβαση» ευρωπαϊκών οργάνων για τη διερεύνηση των στοιχείων που δίδονται και τη λήψη μέτρων αποκαταστάσεως!

Όπως αποκαλύπτεται, μέλη της μειονότητος συναντήθηκαν πριν από δεκαπέντε μέρες στην Κωνσταντινούπολη με τον λεγόμενο… ερχόμενο στις εκλογές που θα γίνουν «πρωθυπουργό» του «ψευδοκράτους» Ντερβίς Έρογλου (αντίπαλο του Ταλάτ), που επισκέφθηκε την Τουρκία για επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, ενώ έδωσε διαλέξεις σε δύο πανεπιστήμια, στην Πόλη και την Άγκυρα.

Οι επαφές αυτές των μειονοτικών της Θράκης δεν ανακοινώνονται, για λόγους ευνόητους, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μέσω Κωνσταντινούπολης έχουν σε διάφορες περιπτώσεις μεταβεί και στα κατεχόμενα της Κύπρου.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s