ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / Σκόπια

Όχι στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ – Σκοπίων.


Λένε 80 Μακεδονικές Οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Ψήφισμα με το οποίο καλούν την κυβέρνηση να αρνηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και Σκοπίων, που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, εξέδωσαν 80 Μακεδονικές Οργανώσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Στο ψήφισμα οι εκπρόσωποι των Οργανώσεων τονίζουν:

«Οι Μακεδονικές Οργανώσεις, καθώς και οι φορείς που υποστηρίζουν τις θέσεις και τις απόψεις των 3.000.000 Μακεδόνων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας στην οποία έχει περιέλθει η διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ, καλούν την κυβέρνηση καθώς και τους πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές όλων των κομμάτων, όπως διαφυλάξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια από την επιβουλή των Σλάβων των Σκοπίων κατά της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας και συνακόλουθα της Ελλάδος. Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του κράτους των Σκοπίων.

Ζητούν από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική του γεωγραφικού προσδιορισμού και να συμπεριλάβει στη διαπραγμάτευση και τα ζητήματα του καθορισμού της ονομασίας του έθνους, της υπηκοότητας και της γλώσσας, ώστε να αποτραπεί η χρήση του όρου Μακεδονία.

Καλούν την κυβέρνηση να αρνηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ, καθώς και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους διεθνείς Οργανισμούς, στους οποίους η χώρα μας έχει το δικαίωμα της αρνησικυρίας, προτού λυθούν τα προβλήματα του ονόματος, της εθνότητας, της υπηκοότητας και της γλώσσας».

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s