Γαλλικά πλοία στο Αιγαίο;

Τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας επαναβεβαίωσαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση οι υπουργοί Αμυνας των δύο χωρών Ευάγγελος Βενιζέλος και Ερβέ Μορέν στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις, την ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας και το ρόλο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβόνας, τις διεθνείς αποστολές όπου συνεργάζονται οι δύο χώρες, τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό και τις ελληνοτουρικές σχέσεις, καθώς και τα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, σχετικά με το πρόγραμμα των φρεγατών, υπάρχει ειλημμένη απόφαση στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ «Εκφράσαμε τη βούληση να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις υπό τον απαράβατο όρο της μεγαλύτερης δυνατής ελληνικής συμμετοχής, της μεγαλύτερης δυνατής μεταφοράς τεχνολογίας και της μεγαλύτερης δυνατής ελληνικής προστιθέμενης αξίας» πρόσθεσε.
Να προχωρήσουμε άμεσα σε παραγγελίες παρά την δυσχερή δημοσιονομική μας κατάσταση, οι δαπάνες του δημοσίου να περικοπούν γιατί εκεί γίνεται η σπατάλη και όχι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Γάλλοι έχουν ένα πολύ καλό με τα όπλα που αγοράζουμε δεν τα δίνουν και στην Τουρκία όπως έκαναν οι τάχα φίλοι μας Ρώσοι. Ξυπνήστε επιτέλους και προχωρήστε τώρα στις αναγκαίες παραγγελίες οπλικών συστημάτων πριν είναι πολύ αργά.
Καλησπέρα φίλε Δημήτριε.
Θα ήθελα τη γνώμη σου για τα Γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη, Rafale.
Επίσης τα προτιμείς από τα ήδη υπάρχων, όπως επίσης τα θεωρείς καλύτερα ή όχι των Eurofighter;
Φιλικά / Λουκάς
Η ουσία είναι πως για πρώτη φορά ύστερα απο πολλά χρόνια η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ εχει αρχίσει να εργάζεται,και μάλιστα εντατικά για την τακτοποίηση και λύση των εκκρεμών(βλεπε όλων)προγραμμάτων των εξοπλισμών.Επι τέλους γλυτώσαμε απο τον τσοπάνο υπουργό που το μόνο εργο που άφισε είναι η μείωση της θητείας…Τώρα για τα Γαλλικά Rafale,είναι ασφαλώς ενα πολύ αξιόλογο οπλικό σύστημα,αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει το γεγονός ότι οι Γάλλοι πήραν το μερτικό τους με τις φρεγάτες και τα ελικόπτερα,και για τα αεροσκάφη περιμενουν..αλλοι σειρά.
το θέμα είναι οτι οι Γάλλοι πήραν τα πλοία τα αεροσκάφη θα πάνε μάλλον στην Γερμανία.Το TYFOON-Eurofighter είναι το καλύτερο αεροσκάφος αεροπορικής υπεροχής.
Εχει να τρέξει πολύ νερο στο αυλάκι για το ΝΜΑ.Αλλά σίγουρα πριν τη μεγάλη απόφαση,κάτι θα τσιμπίσουν πάλι οι Αμερικάνει,με μια «ενδιάμεση» λύση και εδώ.
Εχει να τρεξει πολύ νερο στο αυλάκι μεχρι να παρθεί απόφαση για το ΝΜΑ.Αλλά πριν απο αυτό,σίγουρα,κάτι θα τσιμπίσουν πάλι οι Αμερικάνοι,με κάποια «ενδιάμεση’λύση.