ΕΛΛΑΔΑ

Το ξέρατε ότι χρησιμοποιούνται… πυρηνικά όπλα από το στρατό σε ασκήσεις στη Φλώρινα; Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έτσι λέει…


Οι υπερβολές δεν θα πρέπει να μας εντυπωσιάζουν. Ειδικά όταν προέρχονται από πολιτικούς.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που συνυπογράφεται και από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ξεφεύγει από το καθιερωμένο.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, των Θ.Δρίτσα, Τ.Κουράκη και Αλέξη Τσίπρα για το «πεδίο βολής της Φλώρινας» περιλαμβάνεται και το εξής αμίμητο:

«….οι «δραστηριότητες σ αυτό επεκτάθηκαν σε ασκήσεις τεθωρακισμένων, πυροβολικού και διακλαδικές ασκήσεις με την συμμετοχή πτητικών μέσων, με χρήση πυρηνικών όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου…».

Πυρηνικά όπλα; Και ζούνε ακόμα οι κάτοικοι της περιοχής; Και εμείς στη Θεσσαλονίκη;

ΠΗΓΗ

6 thoughts on “Το ξέρατε ότι χρησιμοποιούνται… πυρηνικά όπλα από το στρατό σε ασκήσεις στη Φλώρινα; Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έτσι λέει…

 1. Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.

 2. Και όμως τους ψηφίζουν τόσοι έλληνες,καθώς και αυτούς του..αθάνατου κου κου ε,και είναι μέλη του Κοινοβουλείου και προτείνουν μέτρα για τη σίγουρη διαιώνιση των προβλημάτων.

 3. Παιδια συμφωνώ ότι λένε ανόητες ανακρίβειες. Παρόλα αυτά ακόμα κι από αυτά τα συνηθως ανθελληνικά χείλη η συγκεκριμένη είδηση μου αφήνει κάποια απορία.

  Εφθασαν σε τόσο βλακώδες επίπεδο ή κάτι μπορεί να συμβαίνει;
  Ισως θα έπρεπε να διευκρινιστεί ειδικά το θέμα με τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου.

  Δεν το βρίσκω εντελώς παράδοξο να διαθέτει ο ελληνικός στρατός……

 4. Απ’οτι γνωρίζω ο Ε.Σ. δεν διαθέτει απλά πυρομαχικά(π.χ.στα τανκς),και θα εχει απεμπλουτισμένου ουρανίου;Η ΗΠΑ δεν είναι τόσο κουβαρντάς απεναντί μας.Οσο για το αν έφθασαν σε τόσο βλακώδες επίπεδο ,ουδεμία αμφιβολία.Το άλλο με το Τοτό..δεν το άκουσες;Το τείχος του Βερολινου,σύμφωνα με την Αλέκα,έγινε για να..εμποδίσει τους δυτικούς ..να επιτεθούν στο..Βερολίνο,και όχι για να μαντρώσει το κόσμο που έφευγε!Παγκόσμιο ρεκόρ βλακώδους επιπέδου,Θάνο μου..

 5. Για πιο αντικειμενική πληροφόριση,ιδού το κείμενο της επερώτησης στη Βουλή

  Πεδίο βολής στη Φλώρινα
  Ερώτηση Α.Τσίπρα, Θ.Δρίτσα, Τ.Κουράκη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

  Ανάστατοι και πάλι είναι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Λόφοι, Κέλλη, Βεύη και Μελίτη, του νομού Φλώρινας μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΣ, Ταμείο Εθνικής Άμυνας, Φ.913.3/50/1/3416, 1.9.2009), που ανακοινώνει «την αναγκαστική απαλλοτρίωση κτημάτων διαφόρων ιδιοκτησιών στις παραπάνω κοινότητες, για κάλυψη στρατιωτικών αναγκών». Από την απαλλοτρίωση εξαιρούνται όσα ακίνητα «φέρονται» ότι ανήκουν στο Δημόσιο ή είναι «σε διάθεση εποικισμού» και υπογράφεται από τον προηγούμενο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ι. Πλακιωτάκη.

  Όλοι οι κάτοικοι, τοπικοί φορείς, με ομόφωνες αποφάσεις των Δήμων και των Τοπικών Συμβουλίων, βουλευτές της περιοχής, ζητούν την κατάργηση του «Πεδίου Βολής» το οποίο αφορά η απαλλοτρίωση και ταλαιπωρεί την περιοχή από το 1961, και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, από το 1997, όταν οι «δραστηριότητες» σ αυτό επεκτάθηκαν σε ασκήσεις τεθωρακισμένων, πυροβολικού και διακλαδικές ασκήσεις με την συμμετοχή πτητικών μέσων, με χρήση πυρηνικών όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

  Συνέπεια όλων αυτών είναι η μόλυνση των νερών και του εδάφους με αποτέλεσμα την ακαταλληλότητα του χώρου για γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες, που ζημιώνει οικονομικά τους κατοίκους, αλλά κυρίως η απειλή για την υγεία και την ακεραιότητά τους, καθώς πέρα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, βλήματα σκάνε συχνά δίπλα στα σπίτια και σε χώρους που παίζουν παιδιά.

  Αυξημένος είναι και ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος, λόγω της λειτουργίας σε απόσταση λιγότερη από 1χλμ, σύγχρονης μονάδας της ΔΕΗ(ΑΗΣ Αχλάδας-Μελίτης).

  Μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων πριν από ένα χρόνο, είχε δοθεί η διαβεβαίωση από το Υπουργείο για τη μεταφορά του Πεδίου, μακριά από τις κατοικημένες και καλλιεργούμενες περιοχές, σε καταλληλότερο χώρο.

  Κι ενώ έχουν ήδη επιταχθεί περισσότερα από 3000 στρέμματα, με κατάθεση ενός ποσού ως ενοίκιο στους ιδιοκτήτες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (το οποίο οι κάτοικοι δεν εισπράττουν, με σκοπό να μη νομιμοποιηθεί η επίταξη), αντί να αποδοθούν στους κατοίκους ελεύθερες οι ιδιοκτησίες τους και να σταματήσει η επικίνδυνη για την υγεία και το περιβάλλον λειτουργία του Πεδίου, με το πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου ανακοινώνεται η επέκτασή του, με νέα αναγκαστική απαλλοτρίωση!

  Τα Πεδία Βολής δίπλα σε κατοικημένες περιοχές ταλαιπωρούν τους πολίτες όλης της Ελλάδας, όπως στη Χίο στα Μαστιχοχώρια, στην Άγρα Λέσβου και αλλού. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει και στο παρελθόν ερωτήσεις γι αυτά.

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Θα αποσυρθεί το επίμαχο έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΣ, Ταμείο Εθνικής Άμυνας, Φ.913.3/50/1/3416, 1.9.2009), για την αναγκαστική απαλλοτρίωση;

  2. Σκοπεύετε να σταματήσετε τη Λειτουργία του Πεδίου Βολής στη Φλώρινα, λαμβάνοντας υπόψη σας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τις αποφάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων;

  3. Σκοπεύετε να πάρετε μέτρα με νομοθετική ρύθμιση, για τη μεταφορά όλων των πεδίων βολής μακριά από κατοικημένες περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα στην Ε.Ε., όπου η ελάχιστη απόσταση στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι 50χλμ από τις κατοικημένες περιοχές;

  Οι ερωτώντες Βουλευτές

  Αλέξης Τσίπρας

  Θοδωρής Δρίτσας

  Τάσος Κουράκης

 6. Αριστεροι,τα παντα για το συμφερον τους.Δεν εχουν συναισθηση της πραγματικοτητας.ΓΕΛΟΙΟΙ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s