Συνάντηση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ. Λαβρόφ στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ.

Oι Ελληνορωσικές σχέσεις έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Έλληνες πρωθυπουργός αποδέχθηκε επίσημη πρόσκληση και θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις αρχές του 2010.
Παπανδρέου και Λαβρόφ είχαν την ευκαιρία, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΑΣΕ, να εμβαθύνουν στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργεια σχέσεων σε όλους τους τομείς, από την ενέργεια μέχρι τον πολιτισμό και από την περιφερειακή συνεργασία μέχρι τις σχέσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Επίσης, οι δύο άνδρες υπέγραψαν το Κοινό Σχέδιο Δράσης 2010-2012 (Joint Action Plan, η ισχύς του ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια), ενώ εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να συνεχισθεί το έργο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης.
Αυτές είναι καλές ειδήσεις.