ΕΛΛΑΔΑ

Περσινό αλλά…επίκαιρο.


Αναμένοντας τις αυριανές πορείες που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας, αναρτώ ένα δημοσίευμα που ήρθε στο «φως» το Μάιο του 2009, και έκανε λόγο για τα πραγματικά αίτια των βανδαλισμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τίτλος: Γάλλος δημοσιογράφος κατηγορεί Κοσοβάρους και Αμερικανούς για τις ταραχές του Δεκέμβρη στην Αθήνα

Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει ορισμένα επιπλέον στοιχεία σχετικά με τις ταραχές του Δεκεμβρίου στην Αθήνα, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όχι μόνο ιστορικό. Ο Γάλλος γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας THIERRY MEYSSAN, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη όπου και περιέγραψε ότι κατά τις δικές του πληροφορίες ομάδες Κοσοβάρων στέλνονταν στην Ελλάδα για ταραχές και βανδαλισμούς με παρότρυνση των Αμερικανών με διττό σκοπό: Πτώση της Ελληνικής κυβέρνησης και δημιουργία προβλημάτων στην Ευρωζωνη με στόχευση το σκληρό πυρήνα της ΕΕ (Γαλλία-Γερμανία, κ.α). Επιπλέον αναφέρει ότι οι ταραχές είναι ευρύτερο σχέδιο με σαφέστατο στόχο την Ε.Ε και βεβαίως την Ελλάδα ως ένα κράτος που θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια τέτοια “επίθεση”.

Η εκτίμηση αυτή ταιριάζει απολύτως με τις αποκαλύψεις που έκανε ο Έλληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον, Λάμπρος Παπαντωνίου, όπου παρέθεσε και συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τις αποκαλύψεις τους. Το παρόν διάστημα σύμφωνα με την εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, ο Λάμπρος Παπαντωνίου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ μετά από προσβολή απο εγκεφαλίτιδα.

Επιπλέον Ιταλοί δημοσιογράφοι αναλύουν και επαυξάνουν τα παραπάνω αποκαλώντας τις ταραχές της Ελλάδας ως “τεστ” για όλη την Ευρώπη. Ευθέως αναφέρουν ότι η πτώση μιας “ανεξάρτητης” κυβέρνησης έναντι των ΗΠΑ είναι ο λόγος.

Μια ακόμη άποψη που αξίζει να προσεχθεί ιδιαιτέρως έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου ομάδα ερευνητών αποκαλύπτει ότι, “Σύμφωνα με τον Evgeny Morozov, ο οποίος είναι Λευκορωσίκης καταγωγής και στέλεχος στον οργανισμό Open Society Instititute του χρηματιστή Σόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, υπάρχει εδώ και κάποια έτη συγκεκριμένη έρευνα για τη μελέτη κινητοποίησης νέων ανθρώπων με τη χρήση της λεγόμενης “έξυπνης τεχνολογίας”.

Η άποψη του γράφοντος είναι ότι η αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί πέρα από το επίπεδο των διακρατικών σχέσεων προς το τομέα των “Διεθνών εξτρεμιστικών δικτύων” που με τη σειρά τους ελέγχονται και γίνονται αντικείμενο διαχείρισης από ομάδες παγκοσμίων συμφερόντων που δεν υπακούουν σε σχεδιασμούς κρατών, αλλά μάλλον προσπαθούν να επιβληθούν έναντι αυτών.

Υπό αυτή την οπτική γωνία, μπορεί να αναζητηθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί της οργάνωσης των επεισοδίων σε παγκοσμιοποιημένα δίκτυα, τα οποία εν μέσω της χρηματοοικονομικής  κρίσης βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες σε ότι αφορά νομισματικές και δημοσιονομικές ισορροπίες. Εάς μην ξεχνά ο καλά ενημερωμένος αναγνώστης ότι η αύξηση των spreads των Ελληνικών Ομολόγων άρχισε αίφνης μαζί με τις ταραχές και περίπου 1,5 δις. Ευρώ χάθηκαν σε μερικές εβδομάδες με αυτό τον τρόπο. Επιπλέον για πρώτη φορά από το 2000 το Ευρώ απειλήθηκε έστω και εμμέσως, λόγω της πιθανής κατά πολλούς τότε, αποπομπής της χώρας από την ΟΝΕ.

Βεβαίως εσωτερικοί παράγοντες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μικροπολιτικές φιλοδοξίας λειτούργησαν ως καύσιμη ύλη σε συνδυασμό με ένα απόλυτο αιφνιδιασμό της κρατικής μηχανής και ιδίως της Αστυνομίας.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί εντόνως, είναι ότι δεν έχει διαταχθεί μια εισαγγελική έρευνα, έστω και τύποις, για εκείνες τις ταραχώδεις ημέρες στο κέντρο των Αθηνών, γεγονός που οδηγεί τον μέσο πολίτη και ιδιαιτέρως εκείνον που επλήγει από τους βανδαλισμούς, να χάνει ελπίδα στην αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης και του κράτους σε ευαίσθητες περιόδους όπου και το έχει ανάγκη.

Εν κατακλείδι μια βέβαιη πρόβλεψη είναι ότι μόνο ένα μικρό μέρος της αλήθειας έχει αποκαλυφθεί για τα γεγονότα του Δεκεμβρίόυ και είναι πλέον καιρός να αρχίσει τόσο από δημοσιογραφικής όσο και από δικαστικής πλευράς μια ενδελεχή διερεύνηση πέρα από τις αοριστολογίες περί κοινωνικών συνθηκών τη στιγμή που υπάρχουν ήδη άπλετα σημεία προς διερεύνηση που παραπέμπουν σε οργανωμένα επιχειρησιακά σχέδια πρόσκλησης ταραχών και αποσταθεροποίησης.

Η Ελληνική Δημοκρατία είναι αρκετά σταθερή να μη φοβάται τις τυχόν αποκαλύψεις που μπορεί να έρθουν στο φως, ακόμα και εάν αυτές κλονίσουν-προς στιγμήν- τις σταθερές του συστήματος αποκαλύπτοντας διασυνδέσεις ατόμων και οργανισμών που λειτουργούν ως μια ιδιότυπη “5η φάλαγγα” στη καρδιά της Πρωτεύουσας, αλλά και ευρύτερα.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συγνώμη που το τονίζω εκ των υστέρων… παρακαλώ κλικάρετε όλα τα link – συνδέσμους. Έχουν ενδιαφέρον…

Το είδαμε το Μάιο του 2009 στο: http://olympia.gr

7 thoughts on “Περσινό αλλά…επίκαιρο.

 1. Καλησπέρα,
  Φοβερές αλήθειες, πέρα από τους κοσσοβάρους και λοιπούς ταραξίες, ακόμη ποιο επικίνδυνοι είναι οι πολιτικοί μας που με τον έναν η άλλο τρόπο έχουν εξαγορασθεί.

 2. Τα εγραφε πρωτος ο προφητης παιδια στο antinews.Οτι παιζεται ΤΩΡΑ η Θρακη λογο Σαμαρα το ξερατε?Δε προλαβα να μπω στον Υπεριωνα,attacking computer κατευθειαν…Η Θρακη,τα Blog εθνικου χαρακτηρα,οι Ελληνες εκει,σε στενο κλοιο.Κι ο Μπεγλιτης (πριν λιγες μερες στο Παπαχελα..)δε ξερει,δεν ειδε!Ευγε!!

 3. Φίλε «ΚΑΝΕΝΑΣ»,

  καλώς ήρθες στη παρέα του ιστολογίου μας.

  Το «ΚΑΝΕΝΑΣ» μου θυμίζει τον Οδυσσέα…(σε πειράζω)

  Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι επεισόδια και αστάθεια…

  Φιλικά / Λουκάς

 4. Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ήταν αφύσικα στην στοχοθυεσία του – μιλάω για την ελληνική κοινωνία – και ασυνήθιστα στην έντασή τους. Αν αληθεύουν τα όσα περιγράφονται στο άρθρο η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι εξαιρετικά τεταμένη και ιδίως των ιθυνόντων. Αλλά και οι οργανωτές ας αναρωτηθούν μήπως π΄΄εφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Ψιλά γράμματα.

 5. ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ; Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΓΝΩΣΤΗ.

 6. Να εισαι παντα καλα Λουκα μου.Τα θεματα σου ειναι παντα επικαιρα και αγγιζουν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s