ΔΙΕΘΝΗ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Βαλλιστικά Όπλα: Οι τελευταίες εξελίξεις σε PDF


Τα βαλλιστικά βλήματα μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, ουδέποτε αποτέλεσαν το «κρίσιμο σύστημα» που θα επηρέαζε αποφασιστικά την έκβαση μιας σύγκρουσης και οι εκτοξεύσεις τους, περισσότερο «εκδικητικό» χαρακτήρα είχαν από την πρώτη εκτόξευση V1 μέχρι σήμερα, παρά τακτικό αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης. Όσο περιορισμένο όμως είναι το αποτέλεσμα σε τακτικό επίπεδο, αντιστρόφως ανάλογο είναι το πολιτικό βάρος τέτοιων συστημάτων, όταν απειλούν να πλήξουν κατοικημένες περιοχές και να τις βυθίσουν στο χάος και την αστάθεια. Ειδικά όταν η απειλή συνοδεύεται και από «πυρηνικό τρόμο».

Η πιθανή απόκτηση πυρηνικών όπλων από καθεστώτα τα οποία δεν είναι ενταγμένα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στο διεθνές σύστημα ασφάλειας, όπως το Ιράν και η Βόρειος Κορέα, αλλά και ο κίνδυνος πυρηνικά όπλα να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών, όπως στο Πακιστάν και εν συνεχεία μέσω των βαλλιστικών βλημάτων να απειλούν την ασφάλεια όλου του πλανήνη, μόνο δέος προκαλεί.

Στην έρευνα που θα διαβάσετε, για τα βαλλιστικά όπλα, όπως έχει δημοσιευθεί σε παλαιότερο τεύχος της «Σ», θα βρείτε τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα αυτό και την απειλή που συνθέτουν.

Tμήμα αναλύσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s