ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Έλλειμμα 30 εκ. ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

Στην κόκκινη γραμμή βρίσκεται το Μετοχικό Ταμείο Στρατού καθώς κάθε τρεις μήνες παρατηρείται έλλειμμα 30 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δημιουργεί ασφυξία. Μελετάται η μετακίνηση των 30.000 αποστράτων αστυνομικών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ως μερισματούχοι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αυτή είναι η αιτία του προβλήματος και ουσιαστικά δεν είχαν σχέση με τον Στρατό.

Μάλιστα ανατέθηκε σε εξειδικευμένη εταιρεία να πραγματοποιήσει ειδική μελέτη και να προτείνει λύσεις για το πρόβλημα. Μία πρώτη σκέψη είναι να δοθεί μία «προίκα» στους δικαιούχους απόστρατους αστυνομικούς και να σταματήσουν να παίρνουν μέρισμα από το ΜΤΣ. Να μετακινηθούν σε άλλο Ταμείο. Το οξύμωρο είναι ότι αυτή τη στιγμή από τους 50.000 εγγεγραμμένους στο ΜΤΣ μόνο οι 20.000 είναι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού και οι 30.000 πρώην αστυνομικοί και χωροφύλακες.

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού είχε μία ισορροπία στα έσοδα και στα έξοδά του η οποία διαταράχθηκε. Δημιουργήθηκε τεράστια ζημιά στα αποθεματικά του ΜΤΣ με την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου το 1999 και την απώλεια των εσόδων από τη Γενική Τράπεζα που μέχρι τότε άνηκε στο ΜΤΣ ως επιχείρησή του.

Παρ’ όλα αυτά το 2000 και μετά δόθηκαν μεγάλες αυξήσεις στα μερίσματα ενώ δεν άντεχε το ΜΤΣ.

Σε όλα αυτά συνετέλεσε και το γεγονός ότι μειώθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα από το 2004, οπότε σταμάτησε να εισπράττεται από το ΜΤΣ το 4% της αξίας του κάθε εξοπλιστικού προγράμματος για τον Στρατό.

Να εξηγήσουμε ότι με απόφαση της Πολιτείας το 4% της αξίας κάθε εξοπλιστικού προγράμματος του Στρατού διδόταν στο ΜΤΣ ως οικονομική του ενίσχυση. Όταν όμως δεν υλοποιούνται εξοπλιστικά προγράμματα τότε δεν υπάρχει και το 4%.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι αν εξυγιανθεί η προβληματική κατάσταση στο ΜΤΣ θα εξετασθεί στη συνέχεια η δυνατότητα ενοποίησης όλων των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ

107 thoughts on “Έλλειμμα 30 εκ. ευρώ στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

 1. Που είναι το..νέο; Αλλοίμονο αν ευρίσκετο ταμείο χωρίς έλλειμμα,εκεί θα ήταν το..νέο!!Αλλά απο ιδέες,όταν πρόκειται για μάσα,δεν μας πιανει κανείς.4% του κάθε εξοπλιστικού προγράμματος για…ενίσχυση του ταμείου.Και τα αεροσκάφη δεν εχουν ανταλλακτικά να πετάξουν Αίσχος!

 2. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε γιά πιό λόγο δεν καταβλήθηκε το μέρισμα ΜΤΣ Δ τριμήνου (5 Ιαν 2010) σε μεγάλο αριθμό απόστρατων Αξιωματικών και πότε εκτιμάται ότι θα τους καταβληθεί.
  Φιλικότατα
  Σχης (ΜΧ) ε.α Βασίλειος Δράμπαλος

 3. Κύριε Δράμπαλε,

  δυστυχώς δεν γνωρίζουμε να απαντήσουμε στο ερώτημά σας.

  Εύχομαι να λυθεί σύντομα το πρόβλημα που έχει προκύψει.

  Φιλικά / Λουκάς

 4. Ελέγθηκε κανείς απο τους Ινστρούκτορες της πώλησης της Γενικής Τράπεζας? Ότι πήραν οι ξύπνιοι από τη πώληση το έδωσαν πίσω σε 6 μήνες με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου για να κρατήσου ποσοστό περίπου 13%. Στις άλλες αυξήσεις δε συμετείχαν. Τώρα κατέχουν το 2.5%. Η Τραπεζα ξαναπουλήθηκε. Καποιοι τα πήραν. Το ΜΤΣ τι πήρε? Ξεπουλά περιουσιακα στοιχεία ΄κρυφά και εναντι πινακίου φακής. Άλλα τα χαρίζει. Αλλα τα ενοικιάζει νε κατι περίεργες συμφωνίες (για 99 χρόνια ας πούμε). Ολα τέλεια με τις τελεια διορισμένες ασχετες Διοικήσεις.

 5. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΜΤΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ .ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ. Η ΑΠΟΡΙΑ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ.

 6. Οι αστυνομικοί έχουν πληρώσει και δικαιούνται το μέρισμα.

  ¨οταν κάνανε τις κρατήσεις,καλά ήταν τώρα που είναι η πληρωμή
  υπάρχει πρόβλημα.

  Για το κατάντημα του ΜΤΣ κάποιοι,ευθύνονται,αλλα ως συνήθως δεν έγινε τίποτα.

  Ο κ. Βενιζέλος,θα παρακαλούσαμε να νιαστεί προσωπικά για το πρόβλημα,να πάνε στον Εισαγγελέα οι υπεύθυνοι.

  Τελικά ας μας πουν πότε θα πάρουμε τα λεφτά μας.

 7. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ.ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΜΤΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΙΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ .ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΤΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΜΤΣ,ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ.

 8. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για την πτώχευση του Ταμείου.
  Η Χωροφυλακή ήταν ιδρυτικό μέλος του Μετοχικού Ταμείου ,αν και ήταν η πλειοψηφία (μέτοχοι)δεν συμμετείχαν στην διοίκηση του Ταμείου.
  Οι στρατηγοί καί λοιποί Αξιωματικοί του Στρατού ε.ε. και ε.α. διοικούντες το Ταμείο είναι το πρόβλημα.
  Ξεπούλησαν , εναντι πινακίου φακής , την περιουσία του Ταμείου και παραχώρησαν -δώρησαν με ασήμαντο ενοίκιο και συμβόλαια 99 ετών !!!! ακίνητα του Ταμείου.

  Δυστυχώς δεν υπάρχει τιμωρία.

 9. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

 10. Κύριοι ως Ο.Π.Υ πλήρωνα κρατήσεις για 5 έτη στο Ι.Κ.Α (ως ασφαλεισμένος) και ταυτόχρονα και στο Μ.Τ.Σ ως οικονομικός πόρος !!!

 11. Πρέπει η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου να ενημερώσει εγγράφως όλους τους Μερισματούχους τι ακριβώς συμβαίνει.

  Ο διαχωρισμός του Ταμείου σε μετόχους προερχόμενους από το ΣΞ ή από την ΕΛ.ΑΣ και πρώην Χωροφυλακής δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.

  Στη διοίκηση του Ταμείου πρέπει να αντιπροσωπεύονται
  το ίδιο άπαντες οι Μέτοχοι , ανεξάρτητα από ποιό ένστολο Σώμα προέρχονται.

  Οι απόστρατοι στρατηγοί του ΣΞ , δυστυχώς , απέτυχαν στην αποστολή τους . Ας τοποθετηθεί ,επιτέλους ,ιδιώτης οικονομολόγος.

  Από ένα ταμείου σε πτώχευση , δεν μπορεί να δημιουργηθούν δύο νέα ταμεία σε πτώχευση.

  Πληρώνω επι 18 χρόνια χρήματα για τις δύο θυγατέρες μου , μπορεί κάποιος να μου εγγυηθεί αν τελικά θα πάρουν το βοήθημα όταν συμπληρώσουν την απαιτούμενη ηλικία. Σε αρνητική περίπτωση θα διεκδικήσω τα χρήματά ΜΟΥ με αγωγές στα Πολιτικά Δικαστήρια .

 12. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΥΓΩ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ..

 13. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Τ.Σ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

 14. Οι στρατηγοί του Στρατού Ξηράς , εφάρμοσαν καλά το σχέδιο «ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ» .
  Οι στρατηγοί της Αστυνομίας θραύουν στα τέσσερα την σπονδυλική τους στήλη , υποκύπτοντες στις εντολές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
  Ουδεμία αντίδραση εκ μέρους τους . Μόνο οι συνδικαλιστές και οι απόστρατοι αν κάνουν κάποια , ανευ ουσίας , κινητοποίηση. Ετσι για την τιμή των όπλων.
  Δυστυχώς και οι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού , θα χάσουν πολλά από την έλλειψη ικανότητας της Διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου.
  Το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου,ανήκει στους μερισματούχους Αστυνομικούς και στους προερχόμενους από την πρώην Χωρ/κή ,δεν πρέπει να ξεχνούν οι στρατηγοί του Σ.Ξ.

 15. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ [ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ] ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ Ή ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ (ΑΝΕΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ) ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

  ΔΥΝΑΜΕΘΑ , ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ , ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ [ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ] ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ {ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 5%}

 16. ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠ ΑΥΤΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ? ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ.

 17. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ? ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΑΙΟΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΤΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.

 18. α)ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΩΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΜΤΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ Η ΓΕΝΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΟΤΑΝ ΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Υ.Δ.Τ.
  β) ΟΤΑΝ ΕΚΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΤΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΤΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Η ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Η ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΓΙΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΣΤΟ Δ,Σ ΤΟΥ ΜΤΣ)?

 19. ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΠ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ (ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟ)ΕΚΟΕΜΣ ? ΑΠ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΛ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΚΟΕΜΣ!!!!! Β)ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Μ.Τ.Σ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ Μ.Τ,Σ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΟ? (ΘΕΩΡΗΑΣΕΙΣ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ,ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ,ΛΗΨΗ ΕΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΑΠ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ,ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ Κ.Λ.Π.) ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΜΕ ΤΟ ΕΚΟΕΜΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΕΤΕΧ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠ ΤΟ Μ.Τ.Σ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΡΙΞΑΝ ΕΞΩ ΤΟ Μ.Τ.Σ.
  -ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠ ΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ).

 20. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

  1.- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ TOY ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ :

  Α)ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ;
  Β)ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ;

  2.- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ :

  Α)ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ(ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ
  ΕΚΟΕΜΣ)
  Β)ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

 21. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ POLICEMAN ; ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΕΝΟΠΛΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ . ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ; POLICEMAN ΜΕ ΠΑΠΑΚΙ ; ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ . ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝOYN ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ POLICEMAN ; ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΣ ; ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΤΣ . ΤΟ ΜΤΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΕ ΕΚ ΤΟΥ ΄΄ΒΑΣΙΛΕΩΣ΄΄ Η ΕΛ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ . ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΑΝΑΒΗΣ ; Η ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ . ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ . ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.

 22. ΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΝΑΙΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ Η ΕΙΣΤΕ ΙΜΑΤΑΣΙΟΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΣ . ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΤΣ ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ . ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ;

 23. ΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ α/α 23 ΚΑΙ 24 ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΙ?
  – ΦΙΛΟΙ:
  α)ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.
  β)ΚΑΚΩΣ, ΚΑΚΙΣΤΑ, ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
  ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ Σ ΑΥΤΟ ΩΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ.
  ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Τ.Σ.ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΛΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
  -ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΑΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ; ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.(ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ)
  -ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΝ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ!!!!!!!!!!!! ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ?(ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΗΤΑΝ;)
  ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ α/α 22 ΣΧΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ α/α 23 ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
  ΦΙΛΟΙ, ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, (ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΛΑΨΑΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΚΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ.
  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ, ΟΥΤΕ ΡΙΞΑΜΕ ΕΞΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ.

 24. Συνάδελφοι είτε του Στρατού είτε της Αστυνομίας κόψτε τις βλακείες. Ενωμένοι για προστασία του ταμείου μας και αύξηση των μερισμάτων. Οι πολιτικοί τώρα που τα βρήκαν σκούρα θυμυθηκαν πάλι το διαίρει και βασίλευε.
  ΑΙΣΧΟΣ! ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

 25. ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ !!!! ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΕΣ «YES MAN » ΗΓΕΣΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΙΜΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !

 26. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΠ ΤΟ Μ.Τ.Σ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.ΛΟ.Α.Σ ?
  ΕΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ (ΑΠ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΑΔΡΑ).
  ΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ α/α 22 ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΛΩΝ.

 27. ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ !
  Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩ(ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ) ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ.
  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Τ.Σ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
  ΖΗΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ «ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ»ΠΟΥ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
  KANENAN AΠO EMAΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ.

 28. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Τ.Σ. ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.ΛΟ.ΑΣ ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΤΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΠΛΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ? ΕΛΕΟΣ !!!!!
  ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΤΙΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΘΙΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΘΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ? ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ?

 29. Διαβάζω με ενδιαφέρον τα μέχρι σήμερα σχόλια και απορώ! Τί είναι το ΕΚΟΕΜΣ; τί είναι ο Ε.ΛΟ.ΑΣ; τι χρήματα δίνουν οι ανωτέρω οργανισμοί από που τα παίρνουν,σε ποιούς τα δίνουν και γιατί; Παίρνουν όλοι οι μερισματούχοι τέτοια επιδόματα και σε ποιό ύψος ανέρχονται αυτά; Το Μ.Τ.Σ. που κατά τα άλλα είναι ένα ελειματικό ταμείο γιατί κάνει τέτοια διαχείριση στα χρήματα των μετόχων; Εγώ εκτός από το δικαιούμενο μέρισμα με τριάντα πέντε χρονών κρατήσεις παίρνω μόνο μέρισμα και από τα ανωτέρω σχόλια πληροφορούμε ότι η Διοίκηση του Μ.Τ.Σ ακολουθεί τήν παροιμία «τό ένα παιδί καλό το άλλο γ…. τη μάνα του» έτσι θα κάνουν προκοπή; Για να σοβαρευτούμε λιγάκι και να σταματίσουμε την κακοδιαχείρηση γιατί η κατρακύλα πλησιάζει.

 30. ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΟΕΜΣ ΚΑΙ Ο Ε.ΛΟ.ΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ !!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ α)ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ β) ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΥΣ !!!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!

 31. ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ? ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ. Η’ Ο Κ. ΚΟΡΑΚΗΣ ΟI ΟΠΟΙΟI ΠΑΡΑΧΩΡOYN ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝONΤΑΙ ΣΕ ΑΔΑΕΙΣ. ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.); ΟΤΑΝ Θ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

 32. ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΟΥ. ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟΣΤ ΣΤΑ ΕΒΕΡΕΣΤ. ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΝΑ ΝΤΥΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ, ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΝΩ 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΡΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΣΤΑΚΙ ΤΟΥΣ… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΛΑΛΙΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2!!!! ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ….

 33. «Αμα ξεσηκωθει η αστυνομια τρεχατε να κρυφτητε»
  σε λαθος μερια του γηπεδου βρισκεται ο κυριος μαλλον…

 34. καταρχην το μτσ ιδρύθηκε από την χωροφυλακ’ή πριν συγκροτηθεί ο ελληνικός ένδοξος στρατος ξηρας (διαβάστε ιστορία κάνει καλό). η κατρακύλα του μτσ ξεκίνησε με το χρηματιστήριο και στην συνέχεια με την απονομή μερίσματος στους αγωνιστές εθνικής αντίστασης προεκλογικά το 2004 με εντολή του υεθα και του υπουργού οικονμικών απο στρατιώτες σε σχεις και βαλε ποσό ύψους 1.500.000.000 δρχ περίπου που ουδέποτε μπήκε στο ταμείο. η εισφορά στο μτα είναι ίδια για όλους. τονξ έλεγχο του μτσ το έχει αποκλειστικά ο στρατός η αστυνομία εκπροσωπείται στο δσ απο ένα απόστρατο , άρα οι αποφάασεις βαρύνουν τουσ διοικούντες. το 1997 ιδρύθηκε το εκοεμσ και οι κρατήσεις απο τα εξοπλιστικά προγράμματα πηγαίνουν σαυτό και μόνο. ο ελοασ είναι το αντίστοιχο ταμείο ταασ και δεν έχει καμμιά σχέση με το μτσ απλώς στεγάζεται στο ίδιο κτίριο και βοηθά σημαντικά το μτσ όταν χρειαστεί.επί χρ’ονια η διοίκηση τουβ ταμείου απέφευγε να πρτοσφύγει σε εταιρεία για τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας του ταμείου και όταν το έκανε ήταν πια αργά . η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μα για ποιά ακίνητη περιουσία μιλάμε το κτίριο κολοκοτρώνη 13, κολοκοτρώνη 5 και σταδίου-πανεπιστημίου και το παλαιό πρωτοδικείο αυτ΄ς έχουν μείνει κύριοι ,είναι εαρτγγά για δάκρυα πια και βρισιές μεταξύμας. οι προικοδοτήσεις καθυστερούν για τί όταν καταργήθηκε τοόριο των 25 ετών δεν είχε προβλεφθεί η σωρεία των αιτήσεων άρα και των απαιτήσεων για λήψη βεα με τα γνωστά αποιτελέσματα. τα περισότερα κληροδοτήματα κξαι δωρεές είχαν γίνει απο μερ/χους της χωρ΄/κής κύριοι . συμπέρασμα το έσοδα του μτα είναι εισφορές ενεργών μελών, εισπράξεια απο παράβολά ,εσπράξεις από εκποίηση άχρηστου υλικού (όχι εξοπλιστικα). και τα ενοίκια αυτών των τριών κτιρίων που προανεφερα. σας παρακαλώ διαβάστε το προσεκτικά ψαχτείτε ,μη βρίζεστε και μην με προκαλείτε άλλο σας παρακαλώ Υ.Φ. Σας παρακαλώ διαβάστε την ιστορία του ταμείου του σώματός σας ο καθένας και της Ελλάδος γενικά ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ.

 35. ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.ΓΙΑ ΔΕΣ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ,ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ.ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤ.ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΞ/ΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ,ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ,ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΣΩΜΑ.ΚΑΙΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΑΚΙ,ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΚΑΛΑ΄.ΚΑΙ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤ/ΚΟΣ ΝΑ ΠΕΙΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ.

 36. οτι ξερετε να κανετε τη δουλεια σασ πολυ καλα (ποια δουλεια αραγε;)ειναι γνωστο! ευτυχως που σωσατε μια φορα ενα παληκαρι !!!!! (ποσα χαθηκαν εξ αιτιας σας μεσα στα στρατοπεδα και εξω απ αυτα μηπως μπορειτε να μας πειτε?).καντε αλλου μαθηματα επαγγελματικης επαρκειας και αφοσιωσης στο καθηκον !

 37. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!
  ΜΟΝΟ ΕΠΑΡΣΗ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ?).
  ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ? ΑΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΛΗ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΠΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.
  ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΝΤΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !(ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΠΑΡΣΩΝ ΤΟΥΣ).
  ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ;
  OΥΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ;

 38. ΚΥΡΙΟΙ.ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟΥΝΤΕ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΡΟΥΦΕΝΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ..ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΟΥΝ…ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ? ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ..ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΩΕΣ..ΑΦΟΥ ΜΑΛΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ? ΕΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΟΘΡΗΣΚΩΝ..ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ..ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ….Ο ΕΛΑΧΗΣΤΟΣ

 39. Γιατί κρύβονται και δεν απαντουν στο υπ αριθμ
  2103313020[243],
  φουστανάκι φορούν
  Τρίζουν τα κοκκαλα του επαναστάτη και εθνικού
  ήρωα Γ. Παπαδόπουλου
  Εξορία πρέπει ή πέταμα στα άγρια θηρία θέλουν
  όσοι άρπαξαν το 1999 …..για το χρηματιστήριο

  Ντροπή σας …………………..λαμόγια

 40. Θα υποβάλλω αγωγή για ηθική βλάβη κατά του Μ.Τ Σ
  και των διοικούντων .[άρθρο 105 Εισ, Ν Α.Κ]
  και μήνυση κατα των υπαιτιων για παράβαση του
  άρθρου 259 του Π.Κ
  Υπολόγιζα το Μέρισμα να πληρώσω τη δόση του ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ δανείου . Δεν φταίω εγω που είμαι φτωχός συνταξιούχος με δυο πτυχία , χωρίς να μου επιτρέπεται η εργασία αφού αναστέλεται η σύνταξή μου με το νεο ασφαλιστικό . του νυν κομμουνιστικού συστήματος

  Φταίω μόνο ….γιατι δεν έκλεψα να είμαι και εγώ πλουσιος , χωρίς στεγαστικό δάνειο.
  Δεν φταίω εγω που γεννήθηκα στα κατσάβραχα
  έχω και όχι στην παραλία της Χαλκιδικής – ή του Κολωνακίου
  με 20 στερμ παραλία και 5 οικοδομες στο Σύνταγμα
  Δεν φταίω επίσης που δεν ήμουν συναίτερος
  στην λεηλασία του Μ.Τ.Σ …

 41. Οταν πηγα στη Χωροφυλακη με υποχρεωσαν χωρις καν να με ρωτήσουν να γίνω
  μέλος του ΜΤΣ και να πληρώνω ενα σημαντικο χρηματικο ποσο.
  Τώρα που δικαιουμαι να εισπράξω το ανάλογο μέρισμα μου λένε
  οτι δεν υπάρχουν χρήματα.
  Για την οικονομικη διαχείριση των χρηματων που εχω πληρώσει
  δεν είχα ουτε εχω καμια ευθύνη,γιαυτό να κοψουν το σβερκο τους οι υπευθυνοι και να αποκαταστησουν την αξιοπιστία του ΜΤΣ.

 42. YΠΟΘΈΤΩ ΌΤΙ το Δ.Σ του Μ.Τ.Σ θα επικοινώνησε με τον
  υπουργό Εθνικης Αμυνας και τον υπουργό οικονομίας
  σχετικά με το μέρισμα του Μ.Τ.Σ που δεν δόθηκε
  ακόμη ,,,,χωρίς να ενημερωθούν οι δικαιούχοι.
  ….και εκείνοι τους απάντησαν το εξής
  βουλώστε το παλιοκαραβανάδες …γιατί θα κάνω έκτατες
  κρίσεις , θα σας αποστρατεύσω, δεν θα πέρετε ποτέ εφ
  άπαξ, ούτε σύνταξη
  ή σκάστε ή βουλώστε το γιατί θα σας στείλλω
  στον ΕΒΡΟ ή στα ξερονήσια εξορία …..
  και συμβουν αυτά …..τοτε θα κανονίσει πάλι
  η C.I.A ….γιατί δεν πάει άλλο ….
  όπως το 1967…..ή όχι με χαιδάκια ….και καθιστικές διαμαρτυρίες αλλά με πραγματική επανάσταση του πλωρεταριάτου ….

 43. Κύριοι διοικούντες το Μ.Τ.Σ. γνωρίζεται πολύ καλά ότι οι μερισματούχοι είναι συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που έχουν ήδη μειωθεί δραματικά, δεν αντιλαμβάνεσθε ότι τό μέρισμα το έχουμε απόλυτη ανάγκη για να καλύψουμε τα τρέχοντα έξοδα; Τι είδους ανακοίνωση είναι αυτή που βλέπω ότι θα καθυστερίσει για λίγες ημέρες; ποιός καθορίζει τις λίγες ή τις πολλές ημέρες; οι υποχρεώσεις αφορούν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Για την οικονομική κατάσταση του Μ.Τ.Σ. δεν ευθύνονται οι μερισματούχοι, τις κρατήσεις τις κάνατε απ’ευθείας και ποτέ δεν ρωτήσατε κανένα αν έχει την δυνατότητα να πληρώσει ή όχι. Τώρα που ήλθε η ώρα να ενισχυθούμε οικονομικά με τα παρακρατηθέντα χρήματά μας το ταμείον είναι μείον; Η ευθύνη είναι δική σας τι κάνατε μέχρι τώρα; Συνάδελφοι είναι καιρός να διεκδικήσουμε να αγωνισθούμε δεν πάει άλλο. Κάποιοι μας εμπαίζουν.

 44. AΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΥΤΟΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΕΝΟ ΣΤΑ Α….Α ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ

 45. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟ ΜΤΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΦΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

 46. META APO 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΘΕΝΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ,ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ,.ΟΣΟ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΑΝ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ,ΤΟΤΕ ,ΕΝΑ ΔΕΚΑΔΡΑΧΜΟ ,ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΗ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΤΟΤΕ ΗΣΟΥΝ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η …….. ΠΑΡΕΤΗΘΕΙΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΣ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΧΑΡΙΣΑΝ,ΕΚΛΕΨΑΝ,ΕΔΩΣΑΝ,ΕΦΑΓΑΝ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ,ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 47. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ.ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΤΣ.ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΤΣ.ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ.ΤΩΡΑ ,ΣΗΜΕΡΑ ,ΠΟΥ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΑΙ ΕΣΕΙΣ,ΣΤΑ ΜΟΥΛΟΧΤΑ,ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ,ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΤΗΛΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ,ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΟΙΗΙΘΕΙ ΤΟ ΑΤΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΤΣ.ΑΥΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.ΚΥΡΙΕ ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΕ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΕΛΛΕΥΟΝΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΤΖΑΜΠΑ.ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ Η ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ,ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

 48. …των εχθρων τα φουσατα περασαν σαν το λιβα που καιει τα σπαρτα!!!
  …ως ποτε παλικαρια θα ζωμεν στα στενα, μοναχοι σαν λιονταρια στις ραχες στα βουνα!!!
  …αργιε να’ρθει Εκεινη η μερα κι ηταν ολα σκοτεινα, γιατι τα’σκιαζε η φοβερα και τα πλακωνε η σκλαβια!!!
  Μεχρι να’ρθει, λεω να πεταχτω μια βολτιτσα κατα βουλγαρια μερια,να φουλαρω το αμαξι με τα μισα λεφτα,να κανω τιποτα ψωνια…επισης και να δω τι κελεπουρι μου κατσε παλι στο facebook. Ειχα αλλα σχεδια για τη σημερινη μερα αλλα μου τα χαλασαν παλι(!?) οι ανοιχτες αγκαλες του γιωργακη προς τους αναξιωπαθουντες συνανθρωπους μας που συμμετεχουν στη νεα μεταναστευση των λαων. Ξερεις τι’ναι να βρεθεις στις 5 τα ξημερωματα φατσα καρτα με καμια τριανταρια θεονηστικους μαυριδερους στις οχθες του εβρου με τα… καλαμια στο χερι? Με προσπερασαν(ευτυχως)χωρις καν να μου μιλησουν αφου ηταν απασχολημενοι με το…navigator που κρατουσε ο πρωτος,ξερετε…»στην επομενη μυρτια στριψτε ελαφρως αριστερα και περπατηστε 40 μετρα…τωρα σκαρφαλωστε στο αναχωμα…χαιρετηστε τους σκοπους στο παρατηρητηριο,αν δεν δειτε καποιον(που δεν ειδαν) συνεχιστε μεχρι το φυλακιο…» μονο ο τελευταιος με ρωτησε αν εχω να του βαλω μοναδες στο κινητο για να ενημερωσει αμεσα τα αδερφια του στο ΣΥΡΙΖΑ περι της αφιξεως τους. Κατι μουρμουριζε για τον Νοεμβριο αλλα τα λιγα αραβικα που θυμαμαι ακομα δε με βοηθησαν να καταλαβω.Στο μεταξυ, μια και το συζηταμε,εκεινο το λαμογιο ο σιμητακος που κρατουσε τοσα χρονια ζεστη την καρεκλα του μικρου μεχρι να σταματησει να μπουσουλαει, που εβγαινε τοτε στα καναλια και Μας προετρεπε να παιξουμε στο χρηματηστηριο τις οικονομιες μας και τα αποθεματικα ολων των ταμιων…κυκλοφορει ακομα ελευθερος ετσι?

 49. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όλοι μας είμαστε στα λόγια και τίποτα περισσότερο. Δεν βλέπω καμία ουσιαστική κίνηση από κανέναν. Πρέπει να βγάλουμε το «σπαθί» και να κόψουμε το Γόρδιο δεσμό.
  Είναι εξεφτελιστικό να πληρώνουμε καταναγκαστικά και να διαχειρίζονται τα χρήματά μας τόσα χρόνια, ξαφνικά να μη έχουν να μας πληρώσουν και εμείς να τους «κοιτάμε» σαν υπνοτισμένοι, μας φτύνουν κι εμείς νομίζουμε ότι ψυχαλίζει.

  Δε λέω, να βοηθήσουμε εάν υπάρχει οικονομικό αδιέξοδο, αλλά πρώτα να «πληρώσουν» όλοι αυτοί που κατάντησαν τη χώρα σε αυτά τα χάλια.
  Διαφορετικά εμείς θα υποφέρουμε για «πίνουν» στην υγειά μας οι απατεώνες.

  Πρέπει να ενοθούμε, να συνεργαστούμε και να τολμήσουμε την ανατροπή του κατεστημένου. Αυτοί που κυβερνάνε μετά τη χούντα, είναι πράσινοι ή μπλέ, δεν θυμάμαι κανέναν άλλο. Και οι μικρότεροι παίζουν στο ίδιο παιχνίδι.
  Πρέπει αυτό να αλλάξει…

 50. με την ενοποποιηση της Χωροφυλακής με την Αστυνομία
  πόλεων , μοιράσθηκαν , με αναλογικό τρόπο οι της
  χωροφυλακής , στα ταμεία του ΜΤΣ , και των Πολιτικών
  υπαλλήλων , ώστε άλλοι να λαμβάνουν μερισμα σήμερα από το ΜΤΣ και άλλοι από το Ταμείο των πολιτικών
  υπαλλήλων .Στο ταμείο των πολιτικών πήγαιναν οι έχοντες
  μέσον -ημέτεροι.Αυτη η αναλογία έχει σήμερα σαν αποτέλεσμα την αδικία , Οι μεν έλαβαν το επίδομα
  οι δε του ΜΤΣ δεν το έλαβαν . Η παραπάνω κατάσταση
  είναι άδικη -άνιση μεταχείριση , αντίθετη με το Σύνταγμα . Αν διακοπεί η καταβολή του επιδόματος
  να προσφύγουμε ενώπιον κάθε αρμοδίου ελληνικού και
  ευρωπαικού δικαστηρίου .ή να το πάρουν όλοι ή
  κανένας. Και αν διακοπεί , να μας δοθούν έντοκα
  όλες οι κρατήσεις που έγιναν ,
  Να υποβάλλουμε και αγωγές κατα των υπαιτίων
  Οσο για τους στρατιωτικούς ….ας ψάξουν αλλού
  τις αιτίες. Οι αστυνομικοί θα διεκδικίσουν τα δίκαιά τους . όπως πάει η κατάσταση , στο εξής
  αντί για ταξική πάλη ….θα λέμε ταξική αντιπαλότητα.
  ερχονται δύσκολες μέρες…

 51. το μετοχικο ταμειο στρατου ειναι… του στρατου!!! καλα θα κανατε κυριοι μπατσοι να παραιτηθειτε της συμμετοχης σας σε αυτο και να το αφησετε ησυχο.τωρα αν ιδρυθηκε απο την ενδοξη χωροφυλακη, με την οποια ουδεμια σχεση εχετε, γιατι δεν σας ειχαν μετοχους η μερισματουχους ολα αυτα τα χρονια? η ανοχη σας και η ομερτα στα τελωνεια της χωρας οταν εμπαιναν τα κομβόι με τις ορδες βαρβαρων με τα πλαστα διαβατηρια (που δεν ελεγχατε)και τα ετοιμα ψηφοδελτια στο τσεπακι και οι οποιες αλλες παρατυπιες αφησατε να συμβουν (οπως η αθροα εισβολη λαθρομεταναστων) μας εφεραν σε αυτην την κατασταση και ΔΕΝ ηρθαν τα χειροτερα. βεβαια αν ειστε… μακραν πιο μορφωμενοι και…ανωτερου επιπεδου(ετσι ανωνυμε 35?)στα… παπαρια μας!

 52. ΄Μέ πολύ λύπη διαβάζω τό αλληλοφάγωμα μεταξύ στρατιωτικών
  καί αστυνομικών,γιά τό ΜΤΣ.
  Ειναι ή χαρά τών εκάστοτε κυβερνώντων,κατά Νικολό
  Μακιαβέλι,διαίρει καί βασίλευε.
  Υπηρέτησα στή τέως ΕΒΧ ώς Ενωμοτάρχης,γιά 5 χρόνια,απελύ-
  θην εκούσια,λόγω γάμου.
  Ολες οι κρατήσεις από τό μισθό μου,γιά τό ΜΤΣ,πήγαν χαμέ-
  νες,επειδή δέν δικαιώθηκα σύνταξης.Θυμίζω ότι η ΕΒΧ ήταν
  αστυνομικό σώμα μέ στρατιωτική οργάνωση καί πειθαρχία.
  Δικαιούμαι νά θυμίσω σέ όλους σας,λοιπόν ότι δέν
  φταίτε εσείς γιά τό χάλι τού ΜΤΣ.

  Σταματήστε τό αλληλοφάγωμα ενωθείτε καί κάντε αντεπί-
  θεση στό κοινό σας ΕΧΘΡΟ,τόν ξέρετε καλά ποιός είναι.

  Από καρδιάς σας εύχομαι καλή επιτυχία.

 53. ΕΙΜΑΙ 25 ΕΤΩΝ,ΓΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ..(ΠΡΙΚΟΔΟΤΗΣΗ)ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ..ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΠΗΚΕ Η ΠΡΙΚΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΕΤΗΣΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008…
  ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ-ΔΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠ’ΟΤΙ ΦΕΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
  ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ…ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ Σ’ΑΥΤΟ……
  Υ.Γ ΦΤΕΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ…(ΓΙΑ ΒΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ)ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝΕ…………

 54. Ένδοξος Ελληνικός Στρατός είναι οι Στρατιώτες και όχι οι στρατηγοί -που κατέστρεψαν το ΜΤΣ-. Αυτοί πολέμησαν, ο Διάκος και όχι ο Δαβάκης. Άνθρωποι απλοί, μεροκαματιάρηδες.
  Ως αναφορά την Ελληνική Αστυνομία, είναι όλοι τους μπροστά, στο μέτωπο και οι πεσόντες στο καθήκον καθημερινά, διπλάσιοι του στρατού.
  Αλλά, πάντα ο Στρατός ήθελε τον έλεγχο… είτε 1800, είτε 1900, είτε 2000.
  Αυτά, τι άλλο να γράψω, η δυναστεία συνεχίζεται.

 55. ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

 56. ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

 57. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΕΝΘΕΝ &ΕΝΘΕΝ.

 58. ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΚΥΡΙΕ ΠΑΛΙΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ # 60 ΚΙ ΕΣΥ # 35 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ… ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΜΑΚΡΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΤΣΙ? http://www.apn.gr/news/nea/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF/

 59. να αφιερωσεις το αποσπασμα στον ανωτερου επιπεδου #35 ανωνυμο που κοπτεται περι της εξυπναδας και ανωτερωτητας ολων σας. τσαπατσοδουλειες και ερασιτεχνικη αντιμετωπιση του θεματος θα’λεγε κανεις, καρφωτη εκ των εσω λεω εγω. δεν υπαρχει βρωμοδουλεια που πισω της δεν κρυβεται ενας του συναφειου σας. εξαιρεσεις δεν υπαρχουν. και μη μου πεις οτι θα’βαζες το χερι σου στη φωτια ακομα και για τον…εαυτο σου!

 60. επειδη το πολιτευμα της ελλαδας ειναι… τυπης δημοκρατικο καλα θα κανουν μερικοι να μην εκφραζονται κατα το δοκουν δημοσιως γιατι καποιοι ενοχλουνται και μπορει να αντιδρασουν βιαιως, οπως με αυτον τον bloger του τρωκτικου που τον φαγανε οι κουμουνιστοσυμμοριτες που μας κυβερνουν. κατα τα αλλα μπηκαν τα λεφτουδακια σας οπως πληροφορηθην. καλοφαγωτα

 61. MORFWSH APO THN ARXH,NA MAS MA8OUNE TI EGINE KAI STON EMFILIO………………PAIDEIA PANW AP OLA XREIAZOMASTE………….FAGO8ITE METAXU SAS…..ME TO EPPAGELMA POU EXETE EPILEXEI……OLOI OI GALWNADES KAI TA TSIRAKIA TOUS……SAS AXIZEI OTI KAI NA PA8ETE…..PSEFTOPATRIWTES……..UPOKRITES SUMFERODOLOGOI………ANISTORITOI!!!!!!!!!!!!EISTE TA PRWTA KAI TA KALITERA TSIRAKIA TWN KRATWN META OI DIMOSIOGRAFOI(OXI OLOI)KAI META OI EPIXIRIMATIES………….KSIPNATE REEEEEEEEEEEEEEEE

 62. GEIA SOU RE ΑLEXANDRE EISAI PALIKARI, META APO ESENA TO CHAOS!
  DE MAS LES TI EPAGELESE NA STA SOUROUME KI EMEIS! STO METAXI KANE KAMIA MPOURDELOTSARKA NA XELAMPIKARIS GIATI SE EFAGE H MALAKIA…SOUROUKLEME E SOUROUKLEME

 63. 1. σουρουκλεμές
  Ορισμός:
  Σουρουκλεμές και αντίστοιχα σουρτούκης (και σουρτούκα ή σουρτούκω) σημαίνουν τον αλάνη, τον ρεμπέτη και είναι λέξεις τουρκικές που έχουν μείνει στο ελληνικό λεξιλόγιο θυμίζοντας σε μερικούς από μας τις ρίζες μας από την Μ. Ασία και σε όλους μας 400 χρόνια σκλαβιάς αφήνοντάς μας πολλά κατάλοιπα, όχι μόνο γλωσσικά.
  Εννοείται λοιπόν πως είμαι ΣΟΥΡΤΟΥΚΗΣ γι αυτό και τα λέω έξω απ τα δόντια! Και μικρασιάτης επίσης!
  Όσο για την ..τσάρκα..να σε ζητήσω ως «Εκείνη»??? 😉

 64. Tελικα εχει πολλα ψωνια εδω μεσα. Ακου τι σου λεει το κοριτσακι ρε αλεχαντρε χλιμιτζουρα ή βαρα καμια… ξερεις εσυ. Τωρα θα μας πεις βεβαια οτι το βαραω προερχεται απο το τουρκικο ρημα vourmak που θα πει κτυπω και οτι ειναι αλλο ενα καταλοιπο της Τουρκικης κατοχης. Οσο για την…τσαρκα κοιτα να μην κουνιεσαι και πολυ για να μην σε… καρφωσει κανενας…σουρτουκης! χαχαχαχα

 65. Εκλεκτοι απόστρατοι΄
  Τό πολιτικό προσωπικό,όλων τών κομμάτων,ασέλγησε μέ τίς
  οικονομίες καί τού ΜΤΣ,αφήνοντας μερικούς στρατηγούς σας,
  νά τούς παίρνουν μάτι.
  Οι πολιτικοί επιβήτορες σας έκλεψαν καί εσεις τσακώνεστε
  μεταξύ σας.
  Οταν μιλάνε,οι πολιτικοί,γιά στρατιωτικούς σας λένε
  θρασύδειλους,επειδή όσο υπηρετείται δέν μιλάτε,όταν αποστρα
  τεύεσται μόνο τότε φωνασκειτε.
  Εσείς τσακώνεστε μεταξύ σας καί οι πολιτικοί αποφάσισαν
  ολες οι θυγατέρες σας πού γεννήθηκαν μετά τό 1960 νά μην
  δικαιούνται ορφανικής σύνταξης,επειδή τίς συντάξεις αυτές
  σκοπεύουν νά τί δώσουν αλλού.

  Δηλ.καί πάλι τά δικά σας λεφτά θά πάνε αλλού.

  Σταματήστε επιτέλους τό τσακωμό,εχθρός μας είναι τό σημερινό πολιτικό σύστημα πού μας πέρασε,τήν αγορασμένη
  μέ δικά μας λεφτά,θηλειά στό λαιμό καί περιμένει στή
  γωνία τή στιγμή πού θά τή σφίξει ό ένας στό λαιμό τού
  άλλου.

 66. Ολοι μαζί ενωμένοι οι ένστολοι (Αστυνομικοί και Στρατιωτικοί), πρέπει να τιμωρήσουμε τους πολιτικούς που έφαγαν τις πολυετείς κρατήσεις που γίνονταν απο το μισθο μας για να εχουμε ενα επικουρικο βοηθημα στα γεραματα μας (δηλ.εκλεψαν τον κοπο μας).
  Ανάγκη δεν τους έχουμε.
  Αυτοί έχουν τη δική μας.
  Εμείς δεν είμαστε κλέφτες και διεφθαρμένοι οπως αποδείχθηκε η πλειοψηφία των πολιτικών.
  Αυτούς φτύνει ο ελληνικός λαός ενώ εμάς και μας σέβεται και μας εκτιμά και οπωσδήποτε μπορούμε να τον επηρεάσουμε.

 67. Μπράβο ανώνυμε,αυτός είναι ο σωστός δρόμος.

  Επειδή έχετε ηδη παραδώσει,οι απόστρατοι,τόν οπλισμό σας
  ολοι μαζί ενωμένοι κατεβειτε στό Συνταγμα,θά είμαστε καί
  εμεις μαζί σας καί διαδηλώστε ολο τό 24ωρο-οχι σαν τό δήθεν
  αριστερό ΠΑΜΕ-πού διαδηλώνει από τίς 09.00 έως καί 14.00
  καί μετά σχολάνε.

  Πρέπει νά τούς δείξουμε νά καταλάβουν καλά οτι ο Ελληνικός
  λαός μέ τά παιδιά του δέν θά γίνουν γιουσουφάκια στά νέα αφεντικά πού μας φόρτωσαν στό σβέρκο αφού κατάκλεψαν πρώτα
  τίς οικονομίες του.

  Αλλά τί λέω?

  Σ΄όλη τή ενεργό θητεία σας διδαχθήκατε απόλυτη πειθαρχία
  στούς ανωτέρους,δείτε καί τούς σημερινούς,εν ενεργεία,
  στρατιωτικούς ηγέτες μας,κλαρίνο μπρός στή πολιτική αλητεία
  πού μας βύθισε στά τάρταρα.

  Μονο φωτεινό παράδειγμα η ευθεία ερώτηση ΠΛΩΤΑΡΧΗ στή σχολή
  Ναυτικών Δοκιμων πρός τόν Κρυονερίτη,ενώπιον πλήθους Αξ/κών
  γιά τό περιορισμό τής Εθνικής Κυριαρχίας καί μέ τή παραχώ-
  ρηση τού χώρου τού Βοτανικού,ιδιοκτησίας τού Πολεμικού
  Ναυτικού γιά τήν ανέγερση ισλαμικού τεμένους.

  Η επιδοκιμασία,μέ τά χειροκροτήματα τών ακροατών Αξ/κών,
  ηταν τό ηχηρό χαστούκι στίς ουκρανέζες τής πολιτικής.

  Τέλος πάντων,επειδή υπηρέτησα τήν Ε.Β.Χ.Υποχρεωτικά γιά
  5 χρόνια,προερχόμενος εξ ιδιωτών καί απολύθηκα εθελούσια
  επειδή έπρεπε νά παντρευτώ καί οι υποχρεωτικές κρατήσεις
  πρός τό ΜΤΣ,έμειναν στό ΜΤΣ,επειδή δέν πήρα σύνταξη,νομι-
  μοποιούμαι νά παρακαλέσω γιά τήν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ανακωχή Στρα-
  τιωτικών καί Αστυνομικών,αλλιώς θά σας ξεσκίσουν οι αργυ-
  ρώνητοι πολιτικοί.

 68. fφιλε ανωνυμε ,σωστα αυατα που λες,αλλαποιοι πολιτικοι σας εφαγαν τα λεφτα;;;στρατηγοι δεν ειναι οι διοικητες του ΜΤΣ;;;

 69. Φιλε Ioulianos,

  Πράγματι στρατηγοί οι δ/τές τού Μ.Τ.Σ.διορισμένοι ομως από
  τήν εκάστοτε πολιτική αλητεία,όπως διορισμένοι οι δ/τές τού
  ΝΑΤ(θυμάσαι πόσο εύρωστο ήταν?)

  Τά δομημένα ομόλογα τών ασφαλιστικών ταμείων πολιτικοί δέν
  τά έστησαν?

  Τή κατασκευή χιλιάδων,χωρίς νά καταβάλουν εισφορές,συντα-
  ξιούχων,γιά ψηφοθηρικούς λόγους,πολιτικοί δέν τούς έκαναν?

  Τό δημοσιο χρέος στό 150% τού ΑΕΠ πολιτικοί δέν τό
  έκαναν?

  Μέχρι καί ο ΥΠΕΞ τής Σλοβακίας Μίκουλας Ντζουρίντα αρνή-
  θηκε τό μηχανισμό στήριξης τής Ελλάδος δηλώνοντας σέ αυσ-
  τριακή εφημερίδα¨
  «Η οικονομική βοήθεια πρός τήν Ελλάδα ειναι ένα λάθος
  προπάντων μακροπρόθεσμα,διότι στηρίζει πολιτικούς,οι ο-
  ποίοι έφθασαντό ύψος τού χρέους από τό 25% τού ΑΕΠ τό
  1980,στό 150%….είναι απλό νά είναι κανείς λαικιστής
  νά συσσωρεύει χρέη καί νά αγοράζει ψηφοφόρους.

  Οπως καταλαβαίνεις μας έχουν πλέον πάρει χαμπάρι καί στό
  εξωτερικό,άλλο πού ή καγκελάριος μέρκελ επιμένει νά μας
  δανείζει,υψηλότοκα,γιά νά ψεπληρώσουμε,αντί νά αφήσουμε
  νά βουλιάξουν οι γερμανικές τράπεζες

  η μήπως δέν είναι έτσι????

 70. ΕΙΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ Μ.Τ.Σ. ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΣΤΡΑΤΑΙΟΙ ΠΩΣ ΕΦΑΓΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΚΑ;

 71. Ρε φιλε SWAT71 τα λεφτα δεν τα εφαγαν τα μελη του ταμειου αλλα αυτοι που ψηφιζες με τα ματια…μισανοιχτα ολα αυτα τα χρονια. Απλα τα παιδια τοτε (1999) δε μας το’παν για ευνοητους λογους,(για να συνεχισεις να ψηφιζεις «αμεροληπτα») κατσε λιγο να περασουν οι μερες και θα δεις μολις βαρεσει κανονι το ταμειο(στις 5 του οκτωβρη) τι εχει να γινει.

 72. Καταρχήν δεν φταίμε εμείς , είτε στρατού είτε αστυνομίας, για την κατάντια του ΜΤΣ. Εμείς την πατήσαμε…Φταίνε κυρίως οι πολιτικοί με τις απαιτήσεις(λαμογιές) τους και οι διοικήσαντες που όταν τους επιβάλλονταν αποφάσεις, δεν διαφώνησαν. Πέραν αυτού όποιος κοιτάξει την ιστοσελίδα του ΜΤΣ ή δει τις κρατήσεις ενός στρατιωτικού , θα διαπιστώσει ότι ΕΚΟΕΜΣ-ΕΛΟΑΣ-ΜΤΣ έχουν ξεχωριστές κρατήσεις και καμμία μεταξύ τους εξάρτηση(μάλιστα το ΜΤΣ χρωστάει στο ΕΚΟΕΜΣ 35 εκατ. ευρώ). Επίσης θα διαπιστώσει ότι ΣΞ: ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ:50370, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ:20551, ΣΧΕΣΗ:2,45/1, και ΕΛΑΣ:ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ:35566, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ:35.798, ΣΧΕΣΗ:0,99/1. Επίσης τεράστια η διαφορά συμμετοχής σε κοινωνικούς πορους (η ΕΛΑΣ συμμετέχει ελάχιστα , της τάξης του 10%, σε σχέση με τον ΣΞ. Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

 73. Εχουν δίκιο οι αστυνομικοί. Οταν θα φύγουν από το ΜΤΣ να τους δώσουμε όλες τις κρατήσεις που έχουν πληρώσει μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι είναι τουλαχιστον 200 χιλιάδες ευρώ συνολικά. Τώρα αν κάθε τρίμηνο ρουφάνε 22 εκατομμύρια αυτό είναι άλλο ζήτημα. Ας τα ρουφάνε από το δικό τους ταμείο της αστυνομίας. Δεν είναι λογικό; Αφού λένε οτι τόσα χρόνια πλήρωναν ας γίνει μια μελέτη για το πόσα έδωσαν και πόσα πήραν για να τελειώνουμε. Πιστέυω ότι έχουν δώσει όλοι μαζί κανα διακοσάρι χιλιάδες και έχουν πάρει γύρω στα 200 εκατομμύρια. Η μήπως κάνω λάθος;

 74. μας κοροιδευουν ρε οι μπασταρδοι. διαβαστε την τελευταια ανα κοινωση του ΜΤΣ για το ΒΕΑ
  «Προβολή Δελτίου Τύπου
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/9/2010
  ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Επανακαθορισμός Προϋποθέσεων Χορήγησης ΒΟΕΑ (27-09-2010)
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  1. Με την υπ΄ αριθ. Φ.951.1/120/875101/Σ.5291/17 Αυγ. 2010 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1357/1-9-2010 (τ.Β΄), επανακαθορίστηκαν οι προϋποθέσεις χορήγησης του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) στα τέκνα των μετοχομερισματούχων του ΜΤΣ.
  2. Μετά τα παραπάνω ισχύουν τα εξής, αναφορικά με την εν λόγω παροχή του ΜΤΣ:
  α. Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο με το γινόμενο των 60 αρτίων (1000/1000) μηνιαίων μερισμάτων του βαθμού που κατά τις κείμενες διατάξεις του Ταμείου δικαιούται ο μέτοχος ή μερισματούχος επί τόσα 25/25 όσα τα χρόνια ασφάλισης του παιδιού κατά τον χρόνο της καταβολής του δικαιούμενου ποσού. Ως δικαιούμενο μέρισμα εν προκειμένω θεωρείται το προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1106/80.
  β. Το βοήθημα αυτό καταβάλλεται με τις κατωτέρω προϋποθέσεις :
  (1) Με την τέλεση γάμου.
  (2) Από τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας
  του παιδιού και μέχρι συμπληρώσεως του 30ου έτους της ηλικίας του.
  (3) Για αποδεδειγμένους σοβαρούς λόγους υγείας.
  γ. Το δικαίωμα της καταβολής του βοηθήματος ασκείται κατόπιν αιτήσεως στο Ταμείο του δικαιούχου τέκνου. Η ημερομηνία καταβολής του δικαιούμενου ποσού λαμβάνεται ως χρόνος συμπληρώσεως των προϋποθέσεων καταβολής του.
  3. Διευκρινίζεται για την περίπτωση 2β (3) ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καθοριστούν οι κατηγορίες των ασθενειών και λοιπές προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος.
  4. Σχετικό υπόδειγμα αιτήσεων και για τις τρεις περιπτώσεις θα ανακοινωθεί προσεχώς με τα απαιτούμενα αντίστοιχα δικαιολογητικά.
  5. Η υπόψη ΚΥΑ ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 1 Σεπ. 2010.
  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ»

  ΚΑΛΟ Ε? ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

 75. Κύριοι,

  Σύμφωνα καί μέ τό καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου,όλοι οι
  πολιτικοί καί ολίγιστοι είναι καί διατεταγμένη υπηρεσία
  αποδόμησης τής Ελλάδος εκτελούν.

  Η παραδειγματική τιμωρία τους στίς επερχόμενες εκλογές
  είναι τό ελάχιστο μήνυμα τής ενεργού παρουσίας μας
  λίγο μετά τήν έγερσή μας από τούς καναπέδες καί τήν
  επερχόμενη εκτέλεση τού Πατριωτικού μας καθήκοντος.

 76. Αγαπητέ ΒΒ.

  ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΛΑΘΟΣ!!

  Πρίν μπούμε στή ζώνη τού Ευρώ,μέ 100.000 δραχμές αγόραζες
  ενα καλό σπίτι.

  Οι 100.000 δραχμές σήμερα είναι 300 ευρώ!

  Καταλαβαίνεις τώρα τί γράφεις?

  Αυτός πού έδωσε τότε 100.000 δρχ.πού δέν αξιοποιήθηκαν,
  αλλά φαγώθηκαν από επίορκους πολιτικούς,νομίζεις είναι
  δίκαιο σήμερα νά αποζημιωθεί μέ 300 ευρώ?

  Τό ζητούμενο κατά τή γνώμη μου,είναι ό μή διαχωρισμός
  τών δικαιούχων σέ στραταίους καί αστυνομικούς,όπως
  τό πολιτικό σύστημα επιθυμεί,διάβασε Νικολό Μακιαβέλλι,
  αλλά όλοι μαζί,ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ,στό πρόσωπο τού διεφθαρμένου
  πολιτικού συστήματος.

 77. Γιαυτό κύριε Τέως Ενωμοτάρχη συνεχίζετε με την λογική της δραχμής να προσφέρετε το 10% στα έσοδα και να ρουφάτε το 70% από τα έξοδα. Μάλλον πρόβλημα αριθμητικής έχετε παρά πρόβλημα πολιτικό. Οι πολιτικοί μας έκαναν μόνον μία μεγάλη αλητεία με το ΜΤΣ. Εβαλαν μέσα την αστυνομία για να τραβήξουν κανα ψηφαλάκι. Τα άλλα περι κλοπών κλπ στον εισαγγελέα, αλλά μάλλον για ιστορίες της χαλιμάς συζητάμε.

 78. Εκλεκτέ ΒΒ,

  Η Χωροφυλακή είναι από τά ιδρυτικά μέλη τού ΜΤΣ.

  Οι πολιτικοί τζογάρισαν (πασοκ)τά αποθεματικά στό χρηματι-
  στήριο καί στά δομημένα ομόλογα (νδ).

  Οι αστυνομικοί (τής Αστυνομίας Πόλεων)δέν έριξαν έξω τή
  Γενική Τράπεζα ή τράπεζα τών στρατηγών.

  Εάν δέν έπαιρνα τό μέρισμα τού ΜΤΣ θά έκανα αγωγή στό νυν
  Δ/τή τού ΜΤΣ καί μέ δέσμευση τής προσωπικής του περιουσίας.

  Επειδή παραιτήθηκα από τή Χωρ/κή,οί κρατήσεις μου έμειναν
  στό ΜΤΣ καί δέν νομιμοποιούμαι σέ κατάθεση αγωγής,νομιμο-
  ποιούμαι όμως στό φιλόξενο αυτό ιστολόγιο νά υπερασπίζομαι
  τό σώμα τής Χωροφυλακής.

 79. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.ΟΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΣΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΣ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΤΣ ,ΑΠΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ Κ,Λ,Π,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΤΟΥΣ,ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΤΣ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΜΕΤΟΧΟΥΣ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΚΑΠΟΥ ΑΠΕΒΛΕΠΕ,ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΑΝ ΜΕΡΙΣΜΑ.

 80. ΑΛΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 06/10 ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 08/10 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ?

 81. Αν αληθεύει ή πληροφόρηση τού Υπο/ντή ε.α.έχουμε εφαρμογή
  τού δόγματος

  Απόλυτη ψυχραιμία οι αστυνομικοί,δέν στρέφεστε εναντίον τών
  στραταίων,υποβάλλετε αγωγή κατά τού νύν δ/τή τού ΜΤΣ καί προ
  χωρείτε σέ κατάσχεση τής περιουσίας του.

  Εχετε ικανούς νομικούς στίς τάξεις σας.

 82. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
  Αν αληθεύει ή πληροφόρηση τού Υποδ/ντη ε.α.,έχουμε εφαρμογή
  τού δόγματος διαίρει καί βασίλευε

  Απόλυτη ψυχραιμία οι αστυνομικοί,δέν στρέφεστε εναντίον τών
  στραταίων,υποβάλλετε αγωγή κατά τού νύν δ/τή τού ΜΤΣ καί
  προχωρείται σέ κατάσχεση τής περιουσίας του.

  Εχετε ικανούς νομικούς στίς τάξεις σας.

 83. Μ.Τ.Σ. Γιατί…κλείνουν?

  Στό http://WWW.olympia.gr,αναφέρεται δημοσίευμα τής εφημερίδας
  ποντίκι τής 4/10/2001,γιά κατασπατάληση 887 εκατ.δρχ μέ
  υπουργό αμυνας τό τσοχατζόπουλο,γιά δήθεν εργασίες εκσυγ-
  χρονισμού τού κτιρίου τού ΜΤΣ,στή πανεπιστημίου.

  καταλάβατε τώρα πού πήγαν τά λεφτά σας??

 84. Προβολή Δελτίου Τύπου
  Τι λεγαμε? α, ναι. Παρτε κι αυτο. «ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/10/2010
  ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
  Η καταβολή μερίσματος Δ’ τριμήνου λόγω οικονομικής στενότητας μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου καθίσταται ανέφικτη.
  Καταβάλλονται προσπάθειες εξεύρεσης ποσού για την τακτοποίηση μάλλον μέχρι την 22/10/2010.
  Εκ του Μ.Τ.Σ»…..ΚΑΛΟΧΩΝΕΥΤΟ!!!

 85. Δηλαδη οταν μιλανε για προσπαθειες εξευρεσης του ποσου τι ακριβως κανουν?
  «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!…ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!?»
  Κατι μου λεει, οτι εκεινος ο…κτηματομεσιτης τωρα και υπουργος εθνικης αμυνας καποτε, ο μπεμπεκος ντε που οταν (ξανα)παντρευτηκε (ο κωλογερος)χαρισε στην γυναικουλα του ενα πανακριβο δακτυλιδι, που εχει καμια πενηνταρια ακινητα (που δεν ειναι δικα του αλλα απλα τα «διαχειριζεται»)ο Καρλος Τ(ζ)ο(γ)ατζοπουλος ή οπως αλλιως θα λεγεται οταν την κανει για Βραζιλια,παιζει με τα λεφτα μας!

 86. το λεν οι πετροπέρδικες το λένε και τ αιδόνια ….
  ……………………
  Πολλοί έλληνες το τραγουδούν σήμερα ….

 87. Τό λέν οι πετροπέρδικες,τό λένε καί τά αηδόνια….

  αγαπητέ τομ,γράψε,παρακαλώ,καί όλο τό υπόλοιπο

  Ευχαριστώ.

 88. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

  Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στους μερισματούχους του ότι παρά τις καταβληθείσες προσπάθειες για σύναψη δανείου με φορέα χρηματοδότησης δεν κατέστη δυνατή μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται επί πλέον η ημερομηνία καταβολής του μερίσματος.

  Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και όταν υπάρχει εξέλιξη θα αναρτηθεί νέα ανακοίνωση.

  Εκ του Μ.Τ.Σ

 89. Μετά τίς σημερινές εξελίξεις(άρνηση υπουργείου οικονομικών
  γιά επιδότηση ΜΤΣ),πιθανή αδυναμία δανειοδότησης ελλείψει
  εμπραγμάτων διασφαλίσεων,απομένει,

  1.Υποβολή αγωγών μερισματούχων καί συντηρητικές κατασχέσεις
  περιουσιακών στοιχείων υπευθύνων.

  2.-Εν όψει εκλογών,μαζικό μαύρισμα καί πασοκ καί νδ,δηλ.
  όχι άκυρο ή λευκό,ψήφο σέ κυνηγούς,τό γραφικό Λεβέντη,
  ή αντίστοιχο συνδυασμό,
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

 90. «Δυστυχως…επτωχευσαμεν» αλλα καντε υπομονη γιατι ερχονται και τα χειροτερα μετα τις εκλογες. Οσοι τους ψηφισατε παρτε φορα και βαρατε τα κεφαλια σας στον τοιχο, ηλιθιοι!

 91. Αγαπητέ ΕΑΤ-ΕΣΑ,

  Γνωρίζεις,καλύτερα από μένα,πόσο απατεώνες αποδείχτηκαν οι
  πολιτικοί,μετά τό 1974.

  Ποιός περίμενε νά δίνουν συντάξεις καί από τό ΜΤΣ σέ αντι-
  στασιακούς ετών 5,ναί πέντε,όταν αγωνίζονταν αντιστεκόμενοι?

  Αναπηρικές συντάξεις σέ τυφλούς,από ΙΚΑ,όταν οδηγούν καί
  αυτοκίνητο?

  Συντάξεις σέ άτομα ετών σήμερα 110,ή 110 δηλ. σέ άτομα πού
  έχουν ήδη πεθάνει πρό ετών?

  Καί όλα αυτά γιά τά πράσινα,μπλέ,κόκκινα,ρόζ ψηφαλάκια.

  Θά μου πείς, εγώ πού πλήρωνα 35 χρόνια εισφορές στό ΜΤΣ
  τώρα τί κάνω?

  Επειδή,δυστυχώς σήμερα,δέν υπάρχει έστω καί ένας ορεσίβιος
  μόνιμος λοχίας,όχι συντ/ρχης,νά βάλει τό κεφάλι του στό
  ντορβά,

  Πρέπει αγαπητέ μου,στίς επερχόμενες εκλογές,νά σηκωθείς από
  τό καναπέ σου,όπως καί εγώ θά κάνω,είμαι ήδη 63 ετών,νά
  πάμε νά τούς μαυρίσουμε,όχι άκυρο ή λευκό,εγώ θά ψηφίσω
  λόγω συμπάθειας,κυνηγούς.

  Προσωπικά καί λόγω ηλικίας,αντιμετωπίζω μέ κατανόηση τούς
  νεώτερους πού ελπίζουν σέ πολιτική λύση,από τά ήδη φθαρμέ-
  να κόμματα.

 92. «Προβολή Δελτίου Τύπου
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/10/2010
  ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2010
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στους μερισματούχους του ότι η καταβολή του μερίσματος Δ΄ Τριμήνου 2010 θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου 2010.
  Εκ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού» αμην και πρωτα ο θεος. κατι μου λεει οτι ειναι προεκλογικο τρυκ η καταβολη του. καλου κακου θα τα βαλω στην ακρη γιατι πρωτον σε μερικα χρονια θα αποκτησουν συλλεκτικη αξια(ΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ’ΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΝΔΟΞΟ ΜΤΣ) και δευτερον ισως μου τα ζητησουν πισω στις 8 του ΝΟΕΜΒΡΗ.

 93. Το υπουργείο οικονομικών απορρίπτει χωρίς κουβέντα οτιδήπο-
  τε αφορά στρατιωτικούς,λές καί οι κομμένες συντάξεις καί
  τό μέρισμα ΜΤΣ αποτελούν ελεημοσύνη καί όχι κρατήσεις 35
  χρόνων.

  Αποφάσισαν τή συστηματική έξόντωση αυτών καί τών οικογενειών
  τους μέ τό δοκιμασμένο τρόπο τής πείνας καί τής εξαθλίωσης.

  Πιθανότατα τό επόμενο βήμα να είναι ή υποχρεωτική αυτοκτο-
  νία τους,οι κυνηγοί κεφαλών κοστίζουν,κατά τό πρότυπο τής
  αρχαίας Κέας,όπως αναφέρει ό Στράβων 10,5,6,στό γνωστό
  Κείων νόμιμον,

  Νόμος προσέταττεν τού υπέρ εξήκοντα έτη γεγονότας κωνειά-
  ζεσθαι.

  Τό ταχυθανατηφόρο βότανο,ωκυμορώτατον κώνειον,πού ήπιε καί
  ο Σωκράτης,είχε απαλλάξει τή τοπική κυβέρνηση από περττές
  δαπάνες καί όσοι έπιναν τό κώνειον,οι τό κώνειον πεπωκότες,
  δέν έτρωγαν τό ψωμί τών άλλων!!!!!

 94. Συμφωνω απολυτως. Πρωτα ομως να αυτοκτονησουν αυτοι οι αχρηστοι που καταχραστηκαν και συνεχιζουν να το κανουν και αφου πρωτα δημευτει η περιουσια τους

 95. ΤΟ Μ.Τ.Σ. ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ Σ.Ξ.ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Σ.Ξ. ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ. ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Ξ. ΝΑ ΔΟΣΟΥΝ ΛΟΓΟ.

 96. Η Χωρ/κή όντως ήτο ένδοξη,επειδή είχε τά περισσότερα θύματα
  καθήκοντος,από τής συστάσεώς της,μέχρι καί τή κατάργησή της,
  αγαπητέ Ιαβέρη.

  Μέ τούς στρατιωτικούς ΔΕΝ μάς χωρίζει απόλύτως τίποτα,πάντα
  συνεργαστήκαμε σέ καιρούς ειρηνικούς καί είμαστε συμπολεμι-
  στές στήν αλβανία τό 1940,ή Χωροφυλακή είχε στρατονομικά
  αποσπάσματα,στά κατεκτημένα εδάφη από τόν Ελληνικό στρατό.

  Τίς οικονομικές διαφορές μεταξύ μας πάνε νά τίς δημιουργή-
  σουν επίορκοι πολιτικοί,κόβοντας τήν επιχορήγηση στό ΜΤΣ.

  Αν δέν έκοβαν τή ροή χρημάτων πρός τό ΜΤΣ,δέν θά υπήρχε
  λόγος διαχωρισμού στρατιωτικών-αστυνομικών.

  Τούς άνδρες τής Χωρ/κής διέκρινε πάντα ή σύνεση καί υπομονή.

  Μήν παρασύρεσε,όπως ό ηρωας τού Βίκτωρα Ουγκώ,στό κοινωνικό
  ευαγγέλιο,μέ τίτλο,οι άθλιοι,όπυ νικητής τελικά βγήκε ό
  γιάννης αγιάννης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s