Εξοπλισμοί / ΗΠΑ

Μονόδρομος το F-35 για τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Το 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων για τρεις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τουλάχιστον εννέα συμμάχους, αποτελεί μονόδρομο των αεροπορικών εξελίξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο λόγος για το αεροσκάφος τύπου F-35. Το μαχητικό αεροσκάφος βρίσκεται στο επίκεντρο των αρνητικών αναφορών ανά τον κόσμο, άδικα κατά τον Loren B. Thompson, Ph.D., ο οποίος αναλύει περιληπτικά την θέση του σε άρθρο για το Lexington Institute. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταγγελίες του προγράμματος είναι γνωστές. Η αύξηση του κόστους, καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα και σχεδιαστικές ατέλειες. Αυτή είναι η τυποποιημένη ανάπτυξη για κάθε νέο νέο πρόγραμμα οπλικών συστημάτων. Τέσσερις είναι οι λόγοι για την παραπάνω θέση:

1. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή. Τo πρόγραμμα θα προχωρήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

2. Άλλα στρατιωτικά προγράμματα βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση, όπως για παράδειγμα το Airbus A400.Το F-35 είναι περισσότερο περίπλοκο από ό, τι οποιοδήποτε ανάλογο πρόγραμμα, μια και θα πρέπει να αναπτύξει τρεις διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας της ατράκτου.

3.Το F-35 αξιοποιεί την φιλοσοφία του σχεδιασμού της ατράκτου, του κινητήρα και των αισθητήρων από το πρόγραμμα του μαχητικού F-22. Έτσι, πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του (όπως το stealth) έχουν ήδη αποδειχθεί ως αξιόπιστα. Ενώ το F-35 θα πρέπει να αναπτυχυεί σε διαφορετικές εκδόσεις, για την Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό και τους Πεζοναύτες, θα υπάρχουν 80% κοινά κατασκευαστικά απάρτια σε όλες τις εκδόσεις, καθιστώντας το αεροπλάνο φθηνότερο στην παραγωγή και στην συντήρηση.

4. Το F-35 βασίζεται σε μια διαφορετική αναπτυξιακή προσέγγιση από τα προηγούμενα μαχητικά. Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί στα πρώτα στάδια του προγράμματος για τη μείωση των τεχνολογικών κινδύνων και το μαχητικό ενσωματώνει την ωρίμανση του προγράμματος F-22. Οι απαισιόδοξες προβλέψεις για το κόστος αναφέρουν για το 2011 υπέρβαση κατά 300% πάνω από το προβλεπόμενο μέγεθος, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τη συνέχεια της ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί στα τελευταία χρόνια.

Fox2Magazine

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s