ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Οι πρώτοι JSOW στα F-16 Adv. της 335Μ – Προσφορά pdf


 

Δοκιμές ανάρτησης του JSOW, βασικού μακρού βεληνεκούς όπλου των F-16 της 335 ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και το defencenet.gr δημοσιεύει τις πρώτες φωτό από αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Π.Α.

Το όπλο είναι το μοναδικό που μπορεί να αφεθεί από F-16 σε αποστάσεις μέχρι και 130 χλμ και να πλήξει στόχους εκτός της εμβέλειας των Α/Α συστημάτων του αντιπάλου. Γενικά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ένταξη των νέων όπλων παράλληλα με την επιχειρησιακή αξιοποίηση των νέων F-16C/D Adv.

Tα πρώτα όπλα JSOW (AGM-154C) παραλήφθηκαν τις 30 Οκτωβρίου έχοντας φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά την προηγουμένη, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το defencenet.gr. Ο αριθμός των JSOW  που έχουν παραγγελθεί ανέρχεται στα 40 όπλα και οι πρώτες δοκιμές ανάρτησης στα αεροσκάφη της 335Μ πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα από τους υπολόγους της μονάδας.

Υπενθυμίζεται πως η Μοίρα έχει παραλάβει επίσης και σημαντικό αριθμό όπλων JDAM από τα 100 συστήματα που έχει παραγγείλει συνολικά η ΠΑ.

Διαβάστε ολόκληρη τo σχετικό άρθρο-ανάλυση για το JSOW όπως δημοσιεύθηκε στο τεύχος 178 της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ», σε μορφή pdf ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο (741 ΚΒ):

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s