ΔΙΕΘΝΗ / ΗΠΑ / ΚΙΝΑ / OIKONOMIA

Η Κίνα ελέγχει το Δολάριο.


Η Κίνα επηρεάζει πολύ περισσότερο το δολάριο απ’ όσο μπορούν να το επηρεάσουν οι ΗΠΑ.

By Leih Skene, Lombard Street Research

Η Κίνα επηρεάζει πολύ περισσότερο το δολάριο απ’ όσο μπορούν να το επηρεάσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κ. Leigh Skene, στέλεχος της Lombard Street Research.

Αν και σημαντικό μέρος της αδυναμίας του δολαρίου μπορεί να αποδοθεί στο carry trade αλλά και στην ενίσχυση της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου, υπάρχει μία ακόμα πολύ πιο σημαντική αιτία για την πτώση του, υποστηρίζει ο αναλυτής.

«Οι όποιες κινήσεις στο δολάριο σχετίζονται περισσότερο με τη διάρθρωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων ανά την υφήλιο από το 1999 έως και σήμερα», υποστηρίζει ο κ. Skene. Σύμφωνα με ίδιο, τα δάνεια σε δολάρια από μη αμερικανικές τράπεζες σε μη Αμερικανούς δανειολήπτες προκειμένου να πληρώσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από εισαγόμενα προϊόντα από τις ΗΠΑ – αν και δεν υπολογίζονται στις εισροές ή εκροές κεφαλαίων από τις ΗΠΑ – επηρεάζουν σε υψηλό επίπεδο τα συναλλαγματικά αποθέματα.

«Τα έσοδα από αυτά τα δάνεια μετατρέπονται σε δολάρια και καταλήγουν στα συναλλαγματικά αποθέματα των κεντρικών τραπεζών», τονίζει ο κ. Skene.

Κατά τον ίδιο, το δολάριο θα παραμείνει αδύναμο όσο η «λοκομοτίβα» της κινεζικής οικονομίας εξακολουθεί να στηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξη.

http://www.ft.com/home/europe

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s