Εξοπλισμοί

Η EDA κατηγορεί τη ΓΔΑΕΕ για το διαγωνισμό του ΑΦΝΣ.


 

 
Καυστική η EDA (European Defense Agency) για διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη ΓΔΑΕΕ στον άγονο διαγωνισμό για το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EDA ο διαγωνισμός του ΠΝ για την αγορά 5 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, ουσιαστικά ακυρώθηκε παρα το χαρακτηρισμό του ως ένα από τα πιο σημαντικά και επείγοντα για υλοποίηση προγράμματα.

Η EDA ανανέωσε τις πληροφορίες της για το συγκεκριμένο πρόγραμμα (κωδικός συμβολαίου EDA-2394) αναφέροντας ότι δεν εστάλη καν από την ΓΔΑΕΕ στην EDA, ο φάκελος για το διαγωνισμό για τα 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η γραφειοκρατία και η αμέλεια των αρμοδίων έπληξαν ένα πρόγραμμα το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια.   

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αγοράς των 5+1 αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας συνολικής αξίας 250 εκατ ευρώ, είχε τεθεί ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του ΠΝ, διότι τα παλαιά αεροσκάφη P-3B Orion έχουν ήδη αποσυρθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μέσα για την εκτέλεση αποστολών ναυτικής επιτήρησης.

Το θέμα αποκτά μεγάλη σημασία για την Εθνική Άμυνα της χώρας, αφού για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η χώρα θα στερείται των ανθυποβρυχιακών δυνατοτήτων των αεροσκαφών αυτής της κατηγορίας στο Αιγαίο. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s