ΔΙΕΘΝΗ

Με ακύρωση της διπλωματικής συμφωνίας με την Τουρκία απειλεί η Αρμενία


Με ακύρωση της ιστορικής συμφωνίας σύναψης διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία απειλεί η Αρμενία, αν η Άγκυρα συνεχίσει να ζητά σε αντάλλαγμα για την εξέλιξη της διαδικασίας της συμφωνίας τη διευθέτηση των διαφωνιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Η Αρμενία είναι έτοιμη να τιμήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της και περιμένουμε το ίδιο να κάνει και η Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, κατά τη διάρκεια κοινής αυνέντευξης Τύπου με το Λετονό ομόλογο του Βάλντις Ζάτλερς.

«Αν η Τουρκία καθυστερήσει τη διαδικασία επικύρωσης, η Αρμενία θα χρησιμοποιήσει άμεσα όσα προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο. Έχω δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες του κράτους να προετοιμάσουν τις κατάλληλες τροποποιήσεις στη νομοθεσία μας σχετικά με την υπογραφή, την επικύρωση και την κατάργηση των διεθνών συμφωνιών», πρόσθεσε ο κ. Σαρκισιάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρμενίας, οι συμφωνίες που θα υπογραφούν από τις δύο χώρες για τη διαμάχη σχετικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ «είναι καταδικασμένες σε αποτυχία».

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο, η Αρμενία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνίες για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των συνόρων των δύο χωρών, μετά από δεκαετίες εχθρότητας.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s