Ε.Ε.

Με πλούσια ατζέντα η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.


Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνονται θεσμικά θέματα, η οικονομική κρίση, το ζήτημα της απασχόλησης, η κλιματική αλλαγή, αλλά και οι εξωτερικές σχέσεις.Ειδικότερα, οι «27» αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εγκρίνουν τα συμπεράσματα του προχθεσινού Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για τις σχέσεις της Ε.Ε. τόσο με την Τουρκία όσο και με την ΠΓΔΜ.

«Χαίρομαι, διότι ήδη είχαμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., με αποφάσεις για ζητήματα της περιοχής, όπως για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και της Fyrom, που αποτελούν στέρεες βάσεις για επόμενα βήματά μας», δήλωσε χθες ο κ. Παπανδρέου.

«Ελπίζουμε ότι θα οδηγήσουν στην καλή γειτονία, στη δίκαιη επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων όπως του Κυπριακού και στην εμπέδωση της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου».

Με την ίδια ευκαιρία, αναφέρθηκε και στην παρουσία της Ελλάδας, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, όπου, όπως τόνισε, «έχουμε κάθε συμφέρον να συμμετέχουμε με ισχυρή φωνή καθώς διακυβεύονται καθοριστικά για τον Ελληνισμό και την περιοχή μας συμφέροντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι και το τελευταίο του οποίου θα προεδρεύσει ο ασκών την εκ περιτροπής προεδρία της Ε.Ε. και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s