Κύπρος

Σύλησαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου.


Άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν από το φέρετρο το λείψανό του.

Ανθ. Λυκαύγης: «Δεν υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο»

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κι ενώ το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο, άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύκτας, άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν από το φέρετρο το λείψανό του.

Η γνωστοποίηση του πρωτοφανούς γεγονότος έχει προκαλέσει σοκ στην κυπριακή κοινή γνώμη. Σοκαρισμένη η οικογένεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει σπεύσει στο νεκροταφείο, όπου επίσης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας διεξάγοντας έρευνες.

Την πληροφορία για το μακάβριο γεγονός έδωσε στην αστυνομία πολίτης που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί, ενώ κατά άλλες πληροφορίες το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί πρώην μέλος της φρουράς του Τάσσου Παπαδόπουλου, που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός πρώην συνεργάτης του Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, δηλώνοντας: «Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό».

«Δεν υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο».

Σε δήλωσή του στο Eθνος Οnline, o επί σειράν ετών στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου και σύμβουλος επικοινωνίας της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Ανθος Λυκαύγης σημειώνει: «Πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση. Είναι φοβερή αθλιότητα, απίστευτη για την Κυπριακή ιδιοσυγκρασία, η οποία στέκεται πάντοτε με απόλυτο, ευλαβικό σεβασμό απέναντι στη μνήμη ενός νεκρού. Είμαστε όλοι περιδεείς μπροστά σε αυτή την άθλια σκύλευση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Κύπριος που θα μπορούσε να διαπράξει κάτι τέτοιο. Το θεωρώ αδιανόητο».

// <![CDATA[ΕΘΝΟΣ
var nColorScheme=1;
var nFontSize=12;
var initialBack=document.all.arttext.style.backgroundColor;
var initialFor=document.all.arttext.style.color;
//
]]>

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s