Τουρκία

Τουρκικό RfI για σύστημα Παθητικού Εντοπισμού Συνοχής φάσης


 

Στον ιστότοπο της τουρκικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) αναρτήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου Αίτημα Ενδιαφέροντος (RfI) για την προμήθεια συστήματος Παθητικού Εντοπισμού Συνοχής φάσης (Passive Coherent Location: PCL) από το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Με το RfI η SSM θα συλλέξει διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές πληροφορίες από εταιρείες και οργανισμούς, για σκοπούς σχεδιασμού του προγράμματος. Το RfI θα σταλεί με e-mail σε κατάλληλες εταιρείες ή οργανισμούς από αύριο 11 Δεκεμβρίου, ενώ η προθεσμία ανταπόκρισης λήγει στις 29 Ιανουαρίου.

Τα συστήματα PCL ανιχνεύουν και ιχνηλατούν αντικείμενα με την επεξεργασία αντανακλάσεων από μη συνεργατικές πηγές καταύγασης στο περιβάλλον, όπως τα σήματα ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων και εμπορικών τηλεπικοινωνιών. Έτσι, αποτελούν ειδική περίπτωση των διστατικών ραντάρ, των οποίων οι κεραίες εκπομπής και λήψης βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες. Το σύστημα PCL μετρά τη χρονική διαφορά άφιξης μεταξύ του σήματος απευθείας από τον πομπό και εκείνου μέσω αντανάκλασης, προσδιορίζοντας έτσι την απόσταση του αντικειμένου. Μετρά επίσης τη διστατική μετατόπιση Ντόπλερ του σήματος αντανάκλασης και τη διεύθυνση άφιξης, υπολογίζοντας έτσι τον υπολογισμό της τοποθεσίας, της κατεύθυνσης και της ταχύτητας κίνησης του αντικειμένου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πολλαπλοί πομποί και/ή δέκτες για να ληφθούν αρκετές ανεξάρτητες μετρήσεις διστατικής απόστασης, Ντόπλερ και διεύθυνσης, επιτρέποντας να βελτιωθεί σημαντικά η τελική ακρίβεια ίχνους.

Συστήματα της κατηγορίας αυτής διαθέσιμα για εξαγωγή είναι τα Silent Sentry της Lockheed Martin και Homeland Alerter της Thales Air Systems -λειτουργούν αξιοποιώντας τους πομπούς ραδιοτηλεοπτικών σημάτων- καθώς και το CELLDAR της BAE Systems, το οποίο εκμεταλλεύεται τους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας GSM. Τα συστήματα PCL δεν προορίζονται φυσικά να αντικαταστήσουν τα δίκτυα ενεργών ραντάρ, αλλά να καλύψουν κενά και τυφλούς τομείς των τελευταίων, ή να εξασφαλίσουν παθητική και επομένως μη προκλητική επιτήρηση ευαίσθητων περιοχών. Οι επιδόσεις ακρίβειας ενδεικτικά του συστήματος Silent Sentry με την αξιοποίηση σημάτων Διαμόρφωσης Συχνότητας (FM)είναι 250m για οριζόντια θέση, 1.000m για κατακόρυφη και καλύτερη από 2m/s για οριζόντια ταχύτητα. Οι επιδόσεις θέσης θα βελτιωθούν με την αξιοποίηση σημάτων Τηλεόρασης Υψηλής Ανάλυσης (HDTV).  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s