ΔΙΕΘΝΗ

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων μετατρέπει την Ευρώπη σε ένα απέραντο Κοσσυφοπέδιο.


Κράτη μικρά, κράτη ανίσχυρα, προτεκτοράτα, έτοιμα να «προσκυνήσουν» το μεγάλο αφέντη, είναι ο σκοπός…της νέας τάξης πραγμάτων. Οι έννοιες «έθνος», «πατρίδα», «γλώσσα», «θρησκεία», είναι στο στόχαστρο την ώρα που τα ΜΜΕ προβάλλουν καθημερινά θέματα ανούσια, χωρίς ενδιαφέρον, θέματα που αποπροσανατολίζουν τη κοινή γνώμη και την βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά στην αμάθεια αλλά και στην άρνηση της να μάθει τι την περιμένει. 

Παραμονές της κρίσιμης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας για τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος που εκχωρεί ευρεία αυτονομία στην Καταλονία, και ένα μόλις 24ωρο πριν το αυριανό δημοψήφισμα «συμβολικού χαρακτήρα» οι επιδιώξεις κάποιων που δεν είναι άλλες από το να μετατραπεί η Ευρώπη σε ένα απέραντο Κοσσυφοπέδιο, αγγίζουν την επίτευξη του στόχου περισσότερο από ποτέ.

Το ερώτημα στο αυριανό δημοψήφισμα στην Καταλονία δεν αφήνει περιθώρια:

«Θέλετε αυτονομία ή ανεξαρτησία;»

700.000 Καταλανοί, επρόκειτο να ψηφίσουν αύριο ενώ το αποτέλεσμα προβλέπεται να είναι το ίδιο με αυτό του περασμένου Σεπτεμβρίου όπου το 96% εκδηλώθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας.

Ποιος έχει σειρά;

Λουκάς / Greek National Pride

2 thoughts on “Η Νέα Τάξη Πραγμάτων μετατρέπει την Ευρώπη σε ένα απέραντο Κοσσυφοπέδιο.

  1. Εγώ θα ‘θελα να δω την Καλιφόρνια που έχει καταστεί κατά πλειοψηφεία ισπανόφωνη, να ζητά την αυτονομία της με δημοψήφισμα, στα πλαίσια της Μεγάλης Δημοκρατίας, που προστατεύει ανά τον κόσμο τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Μάλλον θα ξαναβλέπαμε τους «Βόρειους και Νότιους» σε μοντέρνα έκδοση!

  2. Αγαπητέ ΕΒΡΙΤΗ,το μόνο που δε θα δούμε είναι κάτι τέτοιο,γιατί οι…πάντες που μπαίνουν στις ΗΠΑ,κάνουν το παν για να γίνουν Αμερικανοί πολίτες,αδιάφορα απο το τι χρώμα εχουν η ποιά γλωσσα μιλάνε.Υπάρχει τελείως διαφορετική νοοτροπία γιατί ολοι στην Αμερικανική Ηπειρο είναι,αναπόφευκτα,μετανάστες,Αγγλόφωνοι,Ισπανόφωνοι η ότι άλλο,εκτός βέβαια απο τους Ερυθρόδερμους,όπως τους λέμε εμείς.Τις ΗΠΑ τις θεωρούν δικό τους δημιούργημα όλοι οι μετανάστες,και ιδίως οι νεώτεροι,που πολλές φορές είναι βασιλικότεροι του βασιλέως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s