ΔΙΕΘΝΗ / Εξοπλισμοί / ΙΣΡΑΗΛ

Οι Ισραηλινοί καταθέτουν πρόταση αναβάθμισης των Mirage 2000H


Η ινδική αεροπορία επιθυμεί να αναβαθμίσει τα αεροσκάφη παλαιότερης γενιάς που διαθέτει. Ενώ αυτό έχει δρομολογηθεί για τα Mig-29, παραμένει θολό ακόμη για τα Mirage 2000. Οι Ινδοί έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον τύπο (τον οποίο και χρησιμοποίησαν εκτεταμένα στην τελευταία σύρραξη στο Κασμίρ το 99) όμως το υψηλό κόστος εκσυγχρονισμού του  από την Dassault στο επίπεδο -5 Mk II/ -9 τους έχει αναγκάσει να μην έχουν προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας.

Υποψηφιότητα για τον εκσυγχρονισμό των γαλλικών αεροσκαφών θέτουν και οι Ισραηλινοί. Αν και δεν έχουν την αρεσκεία της IAF, προτείνουν πακέτο εκσυγχρονισμού των μαχητικών στη μισή τιμή. Η γαλλική πρόταση αγγίζει τα 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ισραηλινή περίπου τα 20 εκατομμύρια. Η ισραηλινή πρόταση περιλαμβάνει την εγκατάσταση ισραηλινών υποσυστημάτων και όπλων.

Στα ινδικά Mirage 2000 χρησιμοποιείται ήδη το ισραηλινό ατρακτίδιο σκόπευσης Litening και ο ισραηλινός πύραυλος Crystal Maze (ή Popeye).

*Οι Ισραηλινοί έχουν αναβαθμίσει ινδικά Harrier και Jaguar. Κύριο κομμάτι των δύο προγραμμάτων αποτέλεσε το ραντάρ EL/M 2032.

Fox2Magazine

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s