ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικανοί διπλωμάτες συνομιλούν με μειονοτικούς.


Εν όψει της ετήσιας έκθεσης του Στέιητ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, αλλά και της διεθνούς ημέρας της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αμερικανοί διπλωμάτες από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης κάνουν περιοδεία στην Θράκη αυτές τις μέρες, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με παράγοντες και εκπροσώπους φορέων.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η διεξαγωγή διαλόγου για αναπτυξιακά θέματα της περιοχής, για τη συνύπαρξη με τη μειονότητα στο πλαίσιο της διερεύνησης των νέων δεδομένων, αλλά και για θέματα που διατυπώνονται για όλη την περιοχή. Ο διπλωμάτης David V. Robert King -επιτετραμμένος των πολιτικών υποθέσεων- και η Σίσσυ Χριστοδουλάκη από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο David Muehlke και ο Γιώργος Πελαργίδης από το Αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης είχαν ένα διήμερο σφιχτό πρόγραμμα επαφών.

Οι διπλωμάτες συνάντησαν τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί, τους εκπροσώπους του συλλόγου επιστημόνων της μειονότητάς τους, κ. Αχμέτ Καρά, κ. Περβίν Χαιρουλά και άλλα μέλη στα γραφεία τους, τον πρόεδρο του πανελλήνιου συνδέσμου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ, τον πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή, το δημοτικό σύμβουλο Δάμωνα Δαμιανό, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκαν και το κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών στη Βένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Χρόνος» της Κομοτηνής. 

πηγη

One thought on “Αμερικανοί διπλωμάτες συνομιλούν με μειονοτικούς.

  1. Καλημέρα.
    Αυτές οι «επαφές» συμβαίνουν αρκετά χρόνια στη Θράκη και στη Μακεδονία από τα Αμερικανά και πάντως όχι μόνο για να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Έχετε αναρτήσει πολύ ωραία άρθρα για το μέλλον της βαλκανικής και της Ευρώπης γενικότερα και ο καθένας μπορεί να βγάλει εύκολα τα συμπεράσματά του, για το μέλλον που προετοιμάζει η «νέα τάξη».(αυτό το δανείστηκαν απ’το Χίτλερ!)
    Το θέμα είναι τι αντίσταση προβάλλουμε εμείς-πάντως στην περιοχή μου αρκετός κόσμος άρχισε να «ξυπνάει» και να ενδιαφέρεται.
    Αυτό που θα ήταν πάντως απαράδεκτο, είναι η σκέψη οποιασδήποτε ανταλλαγής «δικαιωμάτων» και παραχωρήσεων μεταξύ Πατριαρχείου-Χάλκης και Δυτ.Θράκης. Κάθε συμφωνία θα είναι ετεροβαρής και θα μας φέρει υπό κηδεμονία στην περιοχή και επισήμως. Το Πατριαρχείο είναι εσωτερική υπόθεση και αγκάθι για την Τουρκία και δεν νοείται συσχετισμός με ανταλλάγματα δικαιωμάτων επί ελληνικών εδαφών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s