Σκόπια

Η Αυστραλία θα εξακολουθεί να αποκαλεί τα Σκόπια «FYROM»


Παρά τις καλές διμερείς σχέσεις της Αυστραλίας με τα Σκόπια ,η χώρα αυτή θα συνεχίσει να αναφέρεται στη «Μακεδονία» ως FYROM, το προσωρινο ακρωνύμιο που η χώρα χρησιμοποιει για την είσοδο της στα Ηνωμένα Εθνη, εδήλωσε στους επισκέπτοντας Σκοπιανούς  ο  Πρόεδρος της Βουλής της Αυστραλίας των Αντιπροσώπων Jenkins κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Σκοπιανής Βουλής   Ό, τι είναι δυνατόν, «αλλά είναι λιγότερο πιθανό» ότι το κοινοβούλιο της Αυστραλίας θα αναλάβει μια πρωτοβουλία για να αναγνωρίσει τη» Μακεδονία» με το συνταγματικό της όνομα, Jenkins, δήλωσε μετά τη συνάντηση «του Macedonian» ομόλογό Trajko Veljanovski. 

Ωστόσο η  Αυστραλία επέτρεψε στη σημαντική «Macedonian» κοινότητα που ζει στη χώρα να αυτο-προσδιοριζετα και να περιγράφουν τη γλώσσα τους ως «Macedonian», σημείωσε Jenkins.

. «Είναι κάτι που προστατεύει η Αυστραλία και πιστεύει ότι έχει μεγάλη σημασία», είπε.

. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης  οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία κοινωνικής ασφάλισης που θα επιτρέψει την Macedonian διασπορά που ζει στην Αυστραλία λαμβάνει συντάξεις και την ασφάλιση αναπηρίας, εάν επιστρέψουν στη «Μακεδονία» και αντιστρόφως.

. Η αυστραλιανή ομιλητής παρέστη επίσης σε δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος Gjorgi Ivanov.

.Η  Ελλάδα και «Μακεδονία» έχουν διεξάγει μια 18-χρονη-μακρά διαμάχη για το όνομα της χώρας, με την Ελλάδα να επιμένει ταΣκόπια  να αλλάξει το όνομά του. 

Η Καμπέρα, η οποία έχει επίσης μια σημαντική ελληνική ομογένεια που ζουν στη χώρα, αναγνωρίζει τα Σκόπια με την προσωρινή αναφορά των Ηνωμένων Εθνών, την ΠΓΔΜ, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας,

. Ωστόσο, περίπου 120 χώρες μέλη του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας και των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει την «Μακεδονία» με το συνταγματικό της όνομα.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s