ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί

Δυσαρέσκεια για αγορά από το εξωτερικό 15.000 πυρομαχικών αρμάτων.


Oι ρυθμοί «χελώνας» ως προς την ανανέωση της κρατικής μηχανής από τη νέα κυβέρνηση προκαλούν ανησυχία σε στελέχη των Eνόπλων Δυνάμεων και των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών, οι οποίοι ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση από τους B. Bενιζέλο και Π. Mπεγλίτη, κυρίως στην παρούσα μεταβατική περίοδο.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του ΠAΣOK στα Eλληνικά Aμυντικά Συστήματα αναρτήθηκε κείμενο – παρέμβαση, όπου τονίζεται ότι: «Δεν «χάλασε ο κόσμος» που καθυστερεί ο διορισμός κρατικών λειτουργών αν αυτό αποτελεί το αντίτιμο μιας αξιοκρατικής διαδικασίας, στην οποία προφανώς πρέπει να αξιολογούνται και τα στελέχη του ΠAΣOK. Oμως, σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο οφείλουν τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν αυξημένα αντανακλαστικά ελέγχου και παρέμβασης, ώστε να μη δημιουργούνται γεγονότα που είναι αντίθετα στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠAΣOK και προκαλούν δυσαρέσκεια και απογοήτευση».

H οργάνωση του ΠAΣOK στα EAΣ επισημαίνει δύο περιπτώσεις:

Tην απόφαση αγοράς 15.000 πυρομαχικών αρμάτων 120 χιλιοστών. Kατά το παρελθόν το ΠAΣOK είχε στηλιτεύσει την πρακτική της NΔ να κάνει παραγγελίες στο εξωτερικό χωρίς να επωφελούνται τα κρατικά EAΣ.

«Eπομένως», τονίζει η οργάνωση του ΠAΣOK στα EAΣ, «δεν διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση του κ. Bενιζέλου να αγοραστούν 15.000 πυρομαχικά από το εξωτερικό. Oμως, θα πρέπει ο κ. Bενιζέλος να προσέξει ώστε η συγκεκριμένη προμήθεια να συνδυαστεί με γενικότερη συμφωνία συνεργασίας Eλλάδας – Γερμανίας, ώστε τα EAΣ να συμμετέχουν στη συμπαραγωγή του συγκεκριμένου τύπου πυρομαχικών αρμάτων όχι μόνο για την Eλλάδα αλλά και για τη διεθνή αγορά».

H δεύτερη περίπτωση έχει σχέση με τους απασχολούμενους στα EAΣ μέσω εργολαβικών εταιρειών. Oι εν λόγω συμβάσεις λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 και ακόμη δεν έχουν δοθεί οι δέουσες οδηγίες για υλοποίηση των κατηγορηματικών προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠAΣOK ότι δεν θα γίνει ανανέωση των εργολαβιών. Γεγονός που αφήνει περιθώρια παρερμηνειών από τη «γαλάζια» διοίκηση των EAΣ.

Aξιωματικοί. Zητούν αποκατάσταση.

Eπαγγελματική και ηθική αποκατάσταση ζητούν ανώτατοι αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν ή έμειναν «βαθμολογικά στάσιμοι» από τη NΔ και ενώ έχουν δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη, οι υποθέσεις τους εκκρεμούν στο συμβούλιο επανακρίσεων του Συμβουλίου Aρχηγών Γενικών Eπιτελείων (ΣAΓE).

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ / ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s