ΕΛΛΑΔΑ / Λαθρομετανάστες / Μετανάστες / Τουρκία

Επι τάπητος η είσοδος των μεταναστών.


Το πρόβλημα της αθρόας εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα από τα παράλια της Τουρκίας, έθεσε την Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, στον Εκτελεστικό Διευθυντή της Frontex κ. Illka Laitinen , ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα.

Ο κ. Χρυσοχοίδης τόνισε στον ξένο επίσημο πως πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό και συζήτησαν την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αυτών.

« Η Ελλάδα δεν μπορεί να υπηρετεί μόνη, τις βασικές αρχές, που υιοθέτησαν τα Κράτη Μέλη με τη σύμφωνη γνώμη τους για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση», τόνισε κατά την συνάντησή του με τον κ. Laitinen ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Παραλλήλως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε στον κ. Laitinen το νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την παράνομη μετανάστευση. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την αναδιάταξη και αναθεώρηση της επιχειρησιακής δράσης στα εξωτερικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα της χώρας για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών.

Περιλαμβάνει επίσης την συστηματοποίηση των αστυνομικών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα με τα κράτη μέλη της Ένωση των χωρών Σένγκεν για την αποτροπή της παράνομης εξόδου και την ανάπτυξη του μηχανισμού επιστροφών και την εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής. Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε την ανάγκη συντονισμού των επιχειρήσεων από την Frontex και πρότεινε την φιλοξενία περιφερειακού της παραρτήματος στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Σ.Κουντούρης / ΕΘΝΟΣ//

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s