ΕΛΛΑΔΑ

Οι σκοπιανοί φτιάχνουν ίδρυμα στην Έδεσσα για τον κομιτατζή Μίσιρκοβ


Φαίνεται ότι η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου και των συν αυτώ, στην κυβέρνηση της χώρας, σηματοδότησε πολλά περισσότερα από όσα καταλάβαμε τις πρώτες μέρες ανάληψης της διακυβέρνησης. Ανάμεσα στα άλλα φαίνεται ότι σημαίνει την αποθράσυνση όλων αυτών που ακολουθώντας τις επιταγές διαφόρων υπερεθνικών κέντρων, επιθυμούν να δημιουργήσουν θέματα «μειονοτήτων» στην χώρα μας.

Έτσι λοιπόν μάθαμε ότι στις 18 Νοεμβρίου, και με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από τη γέννηση του Κρστε Πέτκοβ Μίσιρκοβ, το γραφείο της Επιτροπής Βόντεν όπως προκλητικά ονομάζουν την Έδεσσα του Ουράνιου Τόξου-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, πολιτικό κόμμα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, λαμβάνει την τιμή να ανακοινώσει την σύσταση ιδρύματος που θα φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού διανοούμενου.

Είδατε πόσο καταπιέζονται οι δήθεν «μειονοτικοί», πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι, διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, «προστατευόμενοι» στελεχών του ΠΑΣΟΚ;

Όχι μόνο ανοίγουν καινούρια γραφεία (με χρηματοδότηση από πού αναρωτιόμαστε), αλλά και δημιουργούν ιδρύματα για να προωθήσουν το… πολιτιστικό έργο κάποιων που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.

Διαβάστε ποίοι θα είναι οι στόχοι του «ιδρύματος» των φιλοσκοπιανών: « Διάδοση στοιχείων στον εθνικά μακεδονικό πληθυσμό της Ελλάδας για τη ζωή και το έργο του Μίσιρκοβ. Διοργάνωση συζητήσεων, σεμιναρίων και συνδιασκέψεων σχετικά με τη ζωή και το έργο του Μίσιρκοβ. Μετάφραση στην ελληνική γλώσσα και έκδοση όλων των συγγραφικών του έργων. Ίδρυση μουσείου και μορφωτικού κέντρου ως φόρο τιμής στο Μίσιρκοβ.

Υποστήριξη συλλόγων στην Ελλάδα, οι οποίοι προάγουν τη Μακεδονική κουλτούρα. Υποστήριξη προσπαθειών προαγωγής και διατήρησης της Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα.»

Φαντάζεστε, να πήγαιναν οι Έλληνες των Σκοπίων, να ανοίξουν ίδρυμα με την επωνυμία «Ίων Δραγούμης» ή «Παύλος Μελάς»; Τι είχε να γίνει; Εδώ εκείνο τον καημένο τον blogger, τον Γκλιγκορίεβιτς που έλεγε ότι είναι Βούλγαροι, τον έστειλαν στο ψυχιατρείο, προσπαθώντας να τον τρελάνουν τελικά. Τους δικούς μας, τους έβλεπα για Γκουλάγκ…

Αλλά εμείς είμαστε… ευρωπαϊκή χώρα. Και όταν μας φτύνουν, πρέπει να λέμε ευχαριστώ!

elkosmos.gr

2 thoughts on “Οι σκοπιανοί φτιάχνουν ίδρυμα στην Έδεσσα για τον κομιτατζή Μίσιρκοβ

  1. Συμβαίνουν τόσο σοβαρά θέματα και οι νότιοι δεν γνωρίζουμε τίποτα ! Και το χειρότερο δείχνουμε να μας έχει κουράσει το ζήτημα. Ακούς συζητήσεις και απογοητεύεσαι. «Ε, και;» σου λένε.»Άστους να κουρεύονται»λένε άλλοι . Τηρουμένων των αναλογιών μου θυμίζει η εποχή μας την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα. Ενώ υπήρχαν Έλληνες που έτρεχαν να σκοτωθούν για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, άλλοι τους χλεύαζαν και μιλούσαν περιφρονητικά για » Μακεδονίες και μακεδόνες».

  2. Χάθηκαν αμέτρητα πολύτιμα χρόνια με τη πολιτική της στρουθοκαμήλου,(βλεμε μεγάλο Καραμανλή)το «Μακεδονικό»είναι..ανύπαρκτο,με τον Μητσοτάκη»σε δέκα χρόνια ποιός θα θυμάται το «Μακεδονικό»Και ετσι δώσαμε πολύτιμη άνεση χρόνου στους Σκοπιανούς να οργανωθούν,να οργιάσουν με τη προπαγάνδα τους στα πέρατα του κόσμου και να εδραιωθούν.Τώρα πληρώνουμε και θα πληρώσουμε ακόμα,τα λάθη μας.Τα λάθη και οι παραλήψεις εχουν συνέπειες στη διεθνή πολιτική.Οπως πληρώσαμε και ακόμη πληρώνουμε τα λάθη μας στη Κύπρο.Το καλλύτερο όνομα που μπορεί να..ελπίζουμε,είναι η «Β.Μακεδονία»Τώρα ανέξοδα και ανεύθυνα,μπορούμε να ονειρευόμαστε ότι θέλουμε.Οχι βέβαια πως…χαίρομαι γι’αυτό. Δημήτρης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s