ΕΛΛΑΔΑ

«Ανατροπές ή βουλιάζουμε»


Με ομοβροντία μέτρων άρχισε τη μάχη για τον περιορισμό του ελλείμματος και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», είπε ο Πρωθυπουργός. Το μπαράζ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά βάζει φρένο στις αλόγιστες σπατάλες του Δημοσίου, δημιουργεί συνθήκες ισότιμης συνεισφοράς όλων στην αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας και επιπλέον επιβάλει δικαιοσύνη αναφορικά με τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοσίου

O Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες, τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα σε μια νέα εθνική κοινωνική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της χώρας. Τα μέτρα, που ακουμπούν ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών τάξεων που μέχρι τώρα δεν τις άγγιζε αρκετά ή και καθόλου η φορολογία, απαντούν θετικά στο αίτημα της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και των διεθνών αγορών για τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να σταματήσει ο δημοσιονομικός κατήφορος της χώρας.


Το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου, που έ

χει ορίζοντα 4ετίας, προβλέπει σειρά μεγάλων ανατροπών στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα που στόχος τους είναι η ριζική ανασυγκρότηση της χώρας, με παράλληλη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% και ορατό περιορισμό του δημόσιου χρέους.
Μιλώντας μπροστά σε ένα ακροατήριο που απετελείτο από εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και κυβερνητικά στελέχη, ο Πρωθυπουργός κήρυξε την έναρξη του εθνικού διαλόγου για την οικονομία και την ανασυγκρότηση της χώρας και δήλωσε αποφασισμένος να μην κάνει «ούτε βήμα πίσω», δηλώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει τις δυνάμεις να τα καταφέρει και θα το αποδείξει!

Προσκλητήριο

Ο Πρωθυπουργός, που κάλεσε όλους να μετάσχουν στην εθνική προσπάθεια για να επιτευχθεί ανασυγκρότηση της χώρας, δήλωσε αποφασισμένος να λάβει μέσα στο επόμενο τρίμηνο τις αποφάσεις που δεν έλαβαν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν της δικής του στη διακυβέρνηση της χώρας.
Χωρίς να προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι οι επιλογές της κυβέρνησής του «θα είναι επώδυνες», προειδοποίησε ότι «όλοι θα ξεβολευτούν» και ξεκαθάρισε ότι την κρίση δεν θα την πληρώσουν ούτε οι χαμηλόμισθοι ούτε η μεσαία τάξη, αλλά αυτοί που επί χρόνια υπονόμευσαν την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας.
Ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή για το χάος που του παρέδωσε, της χρέωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρέλαβε από αυτήν ήταν το διεθνές έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει σήμερα η χώρα και εξαιτίας του οποίου διακυβεύονται ακόμη και κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η Ν.Δ.

Η κυβέρνηση «πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. «Σε μια τέτοια προσπάθεια που συνδυάζει την ανάπτυξη με τη σταθεροποίηση, η κυβέρνηση θα μας βρει στο πλευρό της. Μόνον έτσι θα πειστούν οι αγορές ότι υπάρχει εθνικό και αξιόπιστο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Με αίσθημα ειλικρινούς ανησυχίας διαπιστώνουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των καιρών», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος. πηγη

One thought on “«Ανατροπές ή βουλιάζουμε»

  1. Αλήθεια…έπρεπε να μαζευτούν τόσοι για να εξαγγελθούν αυτά???… μάλλον δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s