ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΡΑΗΛ / Τουρκία

Αίτηση συμμετοχής Τουρκίας και Ισραήλ στο CERN.


Αίτηση για συμμετοχή στο CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας) κατέθεσαν η Τουρκία και το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου φύλλου, της εφημερίδας «The Australian». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κίνηση αποσκοπεί στη διεύρυνση του πρωτοποριακού ιδρύματος, πέραν της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Η Τουρκία και το Ισραήλ, αποτελούν τις δύο από τις πέντε συνολικά χώρες που υπέβαλλαν αίτηση. Οι τρεις άλλες χώρες που πιθανών να συμπεριλαμβάνονται είναι η Σερβία, η Σλοβενία και η Κύπρος , οι οποίες και αντιμετωπίζονται ως κοινή συμμετοχή. Σχετικά με τη θέση, που παίρνουν οι άλλες είκοσι χώρες – μέλη του CERN, όσον αφορά στην υποψηφιότητα των δύο χωρών, φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Ωστόσο, σύμφωνα με ισχυρισμούς δύο Ισραηλινών αξιωματούχων,  εκφράζονται ανησυχίες τόσο όσον αφορά την Ελβετία, όπου και εδρεύει ο οργανισμός, όσο και για φόβους ότι η Ελλάδα θα αντιταχθεί στην τουρκική υποψηφιότητα.

Στις φήμες αυτές, επισήμως η Ελλάδα δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται σε καμία συμμετοχή, η οποία όμως ταυτόχρονα εκπληρώνει τα κριτήρια. Όσον αφορά τη φημολογία για τη γαλλική αντίθεση, που αφορά τις συμμετοχές Τουρκίας και Ισραήλ, και αυτή με τη σειρά της διαψεύσθηκε επισήμως, από Γάλλους αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s