ΔΙΕΘΝΗ / Εξοπλισμοί

16,6 δις δολάρια ακριβότερο το F-35


Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters, το κόστος του προγράμματος για το μαχητικό αεροσκάφος F-35 θα αυξηθεί τελικά. Το ποσό για το οποίο γίνεται εδώ και μερικούς μήνες λόγος, είναι της τάξεως των 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αλλαγή της συνολικής τιμής του προγράμματος επιβεβαιώθηκε από τον βοηθό επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Michael Donley, ο οποίος αναφέρθηκε σε αλλαγές στο πρόγραμμα του F-35. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές δεν θα σηματοδοτήσουν και αλλαγές στα σχέδια προμήθειας 1.763 μονάδων του συγκεκριμένου μαχητικού για τις ανάγκες της Αεροπορίας, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα ακριβότερα μαχητικά αεροσκάφη παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αγοράσουν συνολικά 2.443 αεροσκάφη του τύπου. Μέχρι σήμερα, το μαχητικό πραγματοποίησε 130 συνολικά πτητικές δοκιμές από τις περίπου 5.000 προγραμματισμένες μέχρι το 2014. Εν τω μεταξύ, η διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζεται. Η διαμάχη αφορά το θέμα της πρόσβασης στον πηγαίο κώδικα του λογισμικού του αεροσκάφους.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζει την θέση του με την αιτιολογία πως η πρόσβαση στο λογισμικό από τρίτους αυξάνει τον κίνδυνο της διαροής ευαίσθητων πληροφοριών προς τους πιθανούς ενδιαφερόμενους.

FOX2MAGAZINE με πληροφορίες από το Reuters

One thought on “16,6 δις δολάρια ακριβότερο το F-35

  1. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 16,6 ΔΙΣ.ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΗΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΥΕΘΑ ΠΑΡΕ ΚΑΝΑ ΕF H KANA RAFAL NA ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Α ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s